Weekendseng til baby

Weekendseng til babyNår du og din baby skal på tur, uanset om det er en lang ferie eller om I skal tilbringe weekenden i sommerhus, så er det praktisk at have en seng med til baby, som du ved er både sikker og behagelig. En weekendseng til baby, der også kaldes rejseseng, kan foldes sammen og fylder ikke meget i bilen.

Weekendsengens store plus er, at den har en indbygget madras, så din baby kan ligge lige så behageligt når I er ude, som i sin seng derhjemme.

Hvordan vælger du den bedste weekendseng til baby?

Når du skal købe en weekendseng, bør du overveje, hvad du vil bruge den til. Baby skal selvfølgelig kunne sove godt i sengen, men sengen egner sig også til andre ting. Blandt andet er det oplagt at bruge weekendsengen som kravlegård/sikkert legeområde for baby, når du er ude hos andre i et hjem, der ikke er børnesikret.

Fordele ved at købe en weekendseng til baby:

  • Du kan altid rejse med baby
  • Er sammenklappelig og nem at transportere
  • Er nem at rengøre
  • Har indbygget madras
  • Kan bruges som kravlegård.

Der findes mange forskellige modeller at vælge imellem og nogle er mere avancerede end andre. Du kan blandt andet få weekendsenge med myggenet til at trække hen over sengen, mens andre giver dig muligheden for at tilkøbe en pusleplade, du kan montere på selve sengen, så du altid har en pusleplads ved hånden, når du er ude at rejse.

Priserne på en weekendseng varierer meget og du kan købe en ny weekendseng fra alt imellem et par hundrede kroner og op til ca. 1500 kr.

Vægten på en weekendseng er mellem 7 og 10 kg. Da den kan klappes sammen og anbringes i den bærepose, som du får sammen med den, så fylder den ikke meget og er nem at transportere i bilen. Hvis du er gående, kan den ligge hen over kurven, neden under barnevognen.

Ikke nok med at en weekendseng er nem at klappe sammen, den er også både nem og hurtig at klappe ud, når du skal tage den i brug. Madrassen er meget praktisk monteret i sengen, så når du klapper sengen ud, så skal du bare lægge et lagen over madrassen, og så kan baby få sin lur med det samme.

Et godt råd er at købe en weekendseng, der er beklædt med net-stof, så du kan kigge igennem sengen.  Det er praktisk, hvis du har sengen stående ved siden af din egen seng, så du kan se til baby, derudover er det også en god idé, hvis du ønsker at benytte sengen som legested for baby, så kan både baby og du følge med i, hvad der sker.

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

1/5 - (1 vote)