‘Bogen om Barnet’ af Anna Louise Stevnhøj

Visse bøger bliver til klassikere fordi de rummer evigt gyldige sandheder. Og med Gyldendals 3. udgave af Bogen om Barnet af Anna Louise Stevnhøj som netop er udkommet (de tidligere udkom i 2001 og 2007), må man sige der er basis for at dette er en klassisk bog for småbørns forældre.

Udover kapitler om graviditeten, fødslen og den allerførste tid er de øvrige kapitler, ligesom i de tidligere udgaver, opdelt i aldersgrupperne 0-4 måneder, 4-12 måneder og 1-4 år.

Bogen er stadig en grundig håndbog, der giver svag på alt hvad man måtte ønske at vide. Med den på hylden er man rigtig godt hjulpet.

Bogens bagside:
Ny og revideret udgave af håndbogen for kommende og nye forældre, der udkom første gang i 2001. Bogen indeholder alt, hvad man bør vide om graviditet, fødsel og det lille barn. Den beskriver bl.a. den normale og den komplicerede graviditet, fødslens faser, amning, pleje og ernæring og behandler vigtige områder af forældre- og børnelivet i Danmark. En omfattende bog om, hvordan man bedst drager praktisk og følelsesmæssig omsorg for sit lille barn, sig selv og sin nye familie.

– graviditeten og fosterets udvikling uge for uge
– fødslen og det nyfødte barn
– barnets fysiske, psykiske og motoriske udvikling fra 0-4 år
– forældreroller, parforhold, familieliv, børneopdragelse og dagpasning
– lille lægebog med beskrivelse af det lille barns mest almindelige sygdomme
– gode råd, instruktive tegninger og dejlige farvefotos.

Betragt den som din ven. Ikke bedrevidende, ikke fordømmende, ikke docerende, men én der vil dig det godt … Det er en fornøjelse at shoppe rundt på de rigt illustrerede sider og føle sig solidt informeret om alt fra sovevaner, kolik og tænder til mere komplekse emner som parforhold og valg af daginstitution (Alt for Damerne).

Anna Louise Stevnhøj er journalist og ansat i organisationen Børns Vilkår. Har igennem mange år skrevet om emnerne graviditet, fødsel og småbørn i bl.a. Forældre & Børn, Ugeskrift for Læger, Helse og Samvirke.

ISBN 8702076993. Udgivet af Gyldendal. 459 sider. Indbundet.

Hvad mener du? Har du læst en af de tidligere udgaver og været glad for den? Skriv en kommentar…

Rate this post