Er det nok at prøve i 9 måneder?

Er det nok at prøve i 9 måneder?Hej. Jeg vil gerne høre, hvor længe man skal have prøvet at få børn, før man kan gennemgå tests for at se, om man overhovedet kan? Min mand og jeg har prøvet i 9 mdr. og jeg ved godt, at det ikke er længe, men vil gerne kende fremtidsudsigterne.

Dette er ved at være en kilde til stress og konflikter imellem os ligesom det på en måde også belaster vores sexliv. Hvad gør vi?

Hilsen N.

 

Kære N.

Jo, 9 måneder med et ønske om at blive graviditet kan da føles længe. I er også ved at nå tidspunktet, hvor man vil undersøge jer.

Et år med regelmæssig ubeskyttet samleje, hvor kvinden ikke er blevet gravid, kan betegnes som barnløshed. Så er der en grund til at undersøge årsagen til, en graviditet ikke er opstået.

Der er i dag heldigvis mange muligheder for graviditet, selv om det ikke kan lykkes ad naturlig vej.

Man ved også i dag, at æggelederen hos nogle kvinder trækker sig sammen, så æg og sædceller ikke kan mødes. Ãrsagen kan være psykisk. Spændinger opstår og skaber blokeringen.

Det er så let at sige, man skal slappe af. Elsk med hinanden, for at elske, ikke fortrinsvis for at få et barn. Men ikke desto mindre er det sandt.

Held og lykke

Graviditet.dk

Hvad mener du? Har du haft samme oplevelse og hvad gjorde du? Skriv en kommentar…

Rate this post
Female Fertility siger:

Fertilitet og hormoner hænger nøje sammen. Det er en række forhold der påvirker dit hormonsystem som blandt andet fysisk aktivitet, kost og rygning. Alene rygning kan øge ventetiden på graviditet op til 9 måneder. Både kost, kostsammesætning og motion er også faktorer der spiller en afgørende rolle. Du kan fremme din sundhed og bedre din hormonbalance gennem dine daglige vaner og rutiner. Det fremmer ikke alene sundheden og fertiliteten – det medvirker også til at reducere risikoen for komplikationer under graviditet og fødsel. Det handler jo ikke alene om at blive gravid – men at blive mor/forældre. Der er altså gode grunde til at få kigget sine vaner efter i sømmene når I går i graviditetsønsker. Held og lykke.

dodu siger:

Hej lena Dyhrberg.

jeg har læst det tekst ang. den kvinde der ikke kunne få børn, selvom hun har prøvet i 9 måneder.
og det er næsten det samme med mig, jeg har prøvet at blive gravid i 5 mdr. men stadig uden held.
Jeg og min mand ønsker så meget at have et barn.
jeg har snakket med min læge, men hun synes ikke at det er nødvendigt at gå i gang med behanling, da jeg er stadig und (21) syntes hun. men alligevel jeg vil SÃ… gerne have et barn. hvad er din råd til sådan en som mig?

VH. Dodu