Ny IVF forskning

Ny IVF forskningNy IVF forskning (In Vitro Fertilitet) viser, at der er sammenhæng mellem dårlig kvalitet af befrugtede æg og manglende succesfuld graviditet – også selvom, der er er opsat flere sunde æg.

Nye undersøgelser viser, at ved at oplægge to æg er der en 27% chance for, at graviditeten ikke bliver til noget, hvis et af æggene er af dårligere kvalitet.

 

Ny IVF forskning viser, at der er større chancer for graviditet med kun ét sundt embryo

The Guardian har publiceret en artikel vedrørende den nyeste forskning inden for in vitro fertilitetsbehandling (IVF).

Ny forskning inden for in vitro fertilitetsbehandling, der på dansk også kaldes reagensglas-fertilisering, viser at succesraten for en vellykket graviditet ved oplægning af mere end ét befrugtet æg, afhænger af alle de befrugtede ægs tilstand.

Det lyder måske lidt finurligt men betyder faktisk, at det har betydning for alle de befrugtede æg, hvis der blot er et enkelt æg, der er af mindre god kvalitet.

Er der opsat flere sunde embryoer (befrugtede æg), kan det ene, der ikke er lige så sundt få betydning for, at de andre sunde udstødes af kroppen og at der altså ikke bliver nogen graviditet ud af behandlingen.

Forskningen, der er foretaget blandt 1.472 både enkelte og flerfolds embryo-oplægninger viser, at succesraten for en graviditet med to æg reduceres med 27%, hvis et enkelt embryo er af mindre god kvalitet.

Undersøgelsen, der er foregået i mellem årene 2009 og 2013 hos Nurture Fertility Clinic i Nottingham, England, viser altså, at hvis bare et enkelt embryo er af dårlig kvalitet, kan det have indflydelse på alle de opsatte embryoer.

Undersøgelsen er foretaget på dag 5 efter fertilisering. Embryoernes sundhedsmæssige tilstand vurderes af en embryolog, der giver embryoerne en score i forhold til særlige standarder inden for IVF.

Forskerne fra Nurture Fertility Clinic anbefaler derfor, at det er bedre kun at oplægge et enkelt æg af høj kvalitet end to, hvoraf det ene er af mindre god kvalitet.

Vil du vide mere om undersøgelsen, kan du læse mere hos The Guardian her.

Læs mere om IVF i vores artikler:

In vitro behandling

Fertilitet æg og ægkvalitet

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

 

5/5 - (1 vote)