Tips til at holde dig smuk under graviditeten

Tips til at holde dig smuk under graviditetUanset om du er på Instagram, Facebook eller bare tilfældigt ser et blad i din lokale 7/11 så er det umuligt at undgå at lægge mærke til alle de smukke stjerner, der stolt viser deres gravide maver frem.

Lige i øjeblikket er det Amal Clooney og Beyonce, der viser deres struttende maver på alle de sociale medier. Men hvordan bliver de ved med at se så godt ud, når vi andre dødelige har svært ved at opnå samme look?

Få tipsene her til at holde dig smuk, mens du er gravid.

Tips til at holde dig smuk

Janet Jackson fødte en smuk lille baby her i foråret og det var slet ikke til at se, at den smækre sanger, og Michael Jacksons søster, har ramt det skarpe hjørne og er blevet 50. Alligevel ligner Janet Jackson en kvinde i 30’erne. Har stjernerne nogle særlige tips til, hvordan de stadig holder sig smukke under graviditeten?

Hvis vi ser bort fra alt det som stjernerne har adgang til nemlig make-up artister, stylister og frisører, der sørger for at de ser skønne ud hele tiden, så er der meget du selv kan gøre.

Hvis du lider af morgenkvalme eller voldsom træthed i din graviditet, så kan det synes helt uoverskueligt at skulle bruge tid på dig selv.

Men det er faktisk det, det hele handler om – at du beslutter dig for at gøre noget ud af dig selv – og minimérer tiden du bruger på det. Det behøver ikke tage timer, men kan gøres på få minutter, hvis du planlægger din tid.

Tøjet:

Selv om du er gravid, skal du ikke henfalde til at tage kedeligt tøj på. Der er ingen grund til at bruge store T-shirts og træningsbukser, bare fordi det er nemt, når maven bliver klemt i dit almindelige tøj.

Der er mange kvinder, der ikke har lyst til at bruge penge på graviditetstøj, fordi det skal bruges i så kort en periode. Men det kan alligevel være en fordel at købe et eller to par graviditetsbukser, der er så enkle, at du kan bruge dem til nærmest alt.

Gå dit klædeskab igennem og find alt det tøj du har, der har stretch i sig. Det kan være alt lige fra bluser, kjoler, nederdele og dine gamle leggings.  Bland det på kryds og tværs til du finder nogle sæt du kan bruge i hverdagen og stadig være smart.

Sæt bælter eller bindebånd under brystet for at understrege den flotte mave. Det kan du gøre både på kjoler og bluser/skjorter.

Gå i kærestens klædeskab. Find hans lækre jeans og stram dem ind med et bælte. Du kan også stjæle hans skjorter og bruge dem sammen med dine leggings. Sæt et par smukke øreringe til og så er du klar til dagen.

Det behøver altså ikke at koste dig en krone, at være smart klædt på i løbet af din graviditet og måske kan du oven i købet få brugt noget af det tøj, du ikke normalt går i. Slip fantasien løs og find nye måder at style dig selv på.

Sørg også for at lægge tøj frem hver aften, så du ikke skal stresse om morgenen med at finde et godt look.

Håret:

Håret er en af de ting, der kun bliver smukkere med graviditeten. På grund af hormonforandringerne i kroppen taber du ikke hår, som du normalt gør, og dit hår bliver derfor tykkere med tiden. Det falder af igen efter du har født, men indtil da, kan du glæde dig over hvor lækkert dit hår er.

Måske er du træt og har ikke lige så meget lyst til at gøre noget ud af dig selv som du plejer, men derfor er det alligevel vigtigt, at du plejer dit hår.

Brug en hårkur en gang om ugen og sørg for at vaske og style dit hår. Hvis du gerne vil ligne en stjerne, så må du bruge de få minutter ekstra det tager, at sætte dit hår – hver dag.

Make-up:

Måske er du vant til at bruge masser af makeup eller måske foretrækker du det naturlige look. Uanset hvad, så skal du tilpasse din makeup til de forandringer din hud gennemgår i løbet af graviditeten.

Ligeså meget som dit hår nyder godt af hormonerne i kroppen, der gør det tykt og skinnende, ligeså meget kan din hud lide under de hormonforandringer, som alle gravide oplever.

Rens altid din hud om aften inden du går i seng og sørg for at bruge en god, fugtgivende nat- og dagcreme. Glem ikke en øjencreme til de sarte områder omkring øjnene også.

Er du ikke vant til at bruge makeup, men er generet af pletter og hormonknopper i ansigtet, så kan du med fordel købe en concealer eller en foundation, som du kan duppe på i de områder, der er angrebet.

Sørg for at blende godt ud på huden, så concealeren ikke ser ud som om, den er lagt på i et tykt lag. Afslut gerne med en løs pudder, som du påfører med en stor børste; så undgår du at din hud skinner. Den løse pudder holder din hud pæn og mat hele dagen.

Lidt mascara på de øverste vipper og en let rouge påført løst lige under øjenbrynet, løfter dit ansigt og giver det liv. Mere skal der ikke til, for at du også kan få et friskere look.

Parfume:

Parfume er et no-go for langt de fleste gravide og det er da også utrolig vigtigt, at du undgår usunde og allergifremkaldende produkter. Men det betyder ikke, at du ikke kan dufte fantastisk alligevel.

Spørgsmålet er så bare, hvad vil du gerne dufte af. Du kan i enhver helsekost butik i landet købe æteriske olier som du kan bruge på huden, men de er ifølge astma og allergirådet også allergifremkaldende.

En god måde at dufte på, kan være at hælde et par få dråber af for eksempel rosenduft i den parabene og parfumefri shampoo du bruger til daglig hårvask.

 

Hold dig smuk under graviditeten – i praksis

Sæt tid af til dig selv. Det betyder ikke, at du skal sætte flere timer af til at nusse om dig selv, men kun, at du skal bruge de 5 minutter om dagen på at pleje dit ansigt, eller bruge fladjernet eller lige finde de par øreringe, der passer til blusen.

Det behøver ikke være uoverskueligt, at se godt ud; heller ikke når du er gravid. Og let’s face it – når du ved, du ser godt ud, så stiger humøret helt automatisk og du får det bedre med dig selv.

Og husk nu på – det allersmukkeste du kan bære, er et smil!

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit – og stylist

 

4/5 - (3 votes)