Ammepude

ammepudeEn ammepude kan afhjælpe ondt i ryg og skuldre og give støtte til babys krop. Men vidste du, at du med stor fordel også kan bruge en ammepude, inden du overhovedet har født?

Det skulle gerne være en god oplevelse både for dig og din skønne nyfødte, at mærke tætheden og roen ved at amme.

Det kan være utrolig svært at finde gode siddestillinger og du får hurtigt ondt i skulder og albue, når du holder din babys hoved og krop mod dit bryst, uden støtte.

En ammepude kan afhjælpe smerter og træthed i arme og ryg.

Har jeg brug for en ammepude?

Brug af ammepude under graviditeten:

Når din mave begynder at fylde så meget, at du har svært ved at finde gode sovestillinger, og du er ved at skrige af søvnmangel, så kan puder være den rigtige løsning til at støtte din krop og din mave.

Ammepuder har et fyld, der kan skubbes så det giver den helt rigtige støtte til kroppen. Fyldet bliver fast, når det er skubbet på plads og kan give dig støtte, når du skal hvile dig, som en almindelig pude ikke kan give dig.

Ved amning:

Når du og baby er kommet hjem fra fødegangen, så fylder baby ikke meget i landskabet. Når du skal amme, skal du holde den lille i din bøjede arm, mens du lægger ham eller hende til brystet. Mange ganges amning i løbet af dagen og natten, kan være en udfordring for din arm, skulder og din ryg.

Har du anskaffet en ammepude, kan du placere den, så du får netop den støtte, du har brug for. Du kan placere den, så den giver støtte under din albue, så du får aflastet armen, som barnet ligger på. Når din baby er helt spæd, kan du anbringe ammepuden, så baby ligger på ammepuden, og dermed bliver løftet op mod dit bryst, uden at du anstrenger din arm.

Prøv dig frem i forhold til at finde den bedste siddestilling. Den bedste stilling afhænger selvfølgelig også af, om du sidder i en sofa eller ammer din baby i sengen.

Hvilken ammepude skal jeg vælge?

Stof, form og fyld kan være forskellige alt efter, hvad du vælger.

Stof

Det er selvfølgelig en god idé at købe en pude, der har et betræk, der er nemt at få af og vaske. En ammepude kan blive brugt rigtig meget det første halve år af amme-perioden og bliver nusset, klistret af sød mælk og bliver gylpet på. Du har brug for en pude, du nemt kan skifte betræk på og som også tørrer hurtigt.

Formen

C formen eller en vinkel er den mest almindelig form på en ammepude, for denne form bevirker, at du kan placere den forreste del af puden under baby og den bageste under din arm.

Der findes også ammepuder i halvcirkelform, som du placerer på din mave og lægger baby på, så barnet er løftet op til brystet, og du har hænderne fri.

Fyld

Fyldet varierer alt efter mærke. Langt de fleste er lavet med fyld af små kugler, nogle af Krøyer kugler, som er lavet af skumplast. Andre ammepuder fås med flakes fra polyester kuglefibre eller med dunfyld.

Hvis du selv vil lave din ammepude, skal du være opmærksom på ikke at købe det kuglefyld, der bruges til sækkestole, da det kan være belagt med flammehæmmere, der kan være hormonforstyrrende.

Du kan også finde økologiske ammepuder på markedet, hvor både stof og fyld er lavet at økologiske materialer.

Rate this post