Hvor ondt gør det at føde

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

“Jeg har for nyligt fået at vide at jeg er i 6 uge, gravid for første gang, og nu undrer jeg mig over nogle af følgegenerne. Hvorfor så mange smerter i underlivet?”

Allerede for nogle uger siden (før jeg vidste jeg var gravid) begyndte jeg at få ondt i mit underliv. Jeg har ofte ret kraftfulde smerter under ægløsning og menstruation så jeg tænkte ikke så meget over. Men da det blev ved var det så jeg tog en graviditetstest (som i øvrigt var negativ).

En uge efter den første test, ovenpå en nat hvor jeg næsten ikke havde fået sovet pga af smerter, tog jeg en test mere, og den var så positiv. Jeg er glad for at være blevet gravid, så tog til lægen med det samme og fik det bekræftet. Men han kunne ikke give nogen forklaring på smerterne, og i øvrigt var det som om han ikke ville tage sig af det.

Nu har jeg så gået en uge, og faktisk bare fået mere og mere ondt. Og nu er det jeg er ved at blive alvorligt bekymret. Det gør ikke ondt konstant, men selv når smerterne tager lidt af har føles det som om det spænder rigtigt meget (gør det hele tiden).

Jeg har udover de ret stærke smerter kun lidt halsbrand og ømme bryster, altså ikke noget der generer. Jeg har taget noget receptpligtigt antidepressiv men stoppede med det samme jeg fik mistanke til at noget var galt. (Dvs allerede i 4. uge) Jeg ved ikke hvad der kan skyldes smerterne, eller hvad der kan være galt. – Håber du måske kan give noget svar?

Mvh den bekymrede førstegangsgravide


Hvorfor så mange smerter i underlivet

Kære bekymrede

Ligeså snart en graviditet er begyndt i livmoderen sker der en masse ting med hele kroppen. Nogen vil være mere sensitive over for disse ændringer end andre, men der er ingen grund til at du skal have ondt.

Du har tidligere lidt af kraftige smerter i forbindelse med ægløsning og menstruation og med graviditeten er der gang i en stor ny proces i din livmoder. Eftersom din læge ikke så nogen grund til at tage sig af smerterne, vil jeg ikke mene du skal være meget bekymret.

Men du skal naturligvis ikke acceptere at smerterne tiltager, hvilket jo også er svært, når de påvirker din nattesøvn. Derfor vil jeg råde dig til at kontakte lægen igen, og fortælle at smerterne er blevet værre og at det bekymrer dig. Hvis han ikke selv kan rådgive dig, kan han henvise til en gynækolog, der vil kunne scanne dig og se at alt er som det skal være.

Det er aldrig godt at stoppe hurtigt med at tage antidepressiv medicin, og man bør aftale en nedtrapning med sin læge, hvis man vil stoppe. Men umiddelbart bør det ikke have nogen indflydelse på smerterne i dit underliv.Det kunne lyde til, at der er nogle andre ting, der giver ubalance i din krop. Drøft det med din læge.

KLIK HER: få råd til naturlig lindring af graviditetsgener. 

Derudover kan du måske få hjælp via rådene her:

Råd til mere balance i hormoner. 

Held og lykke med den fortsatte graviditet.

De bedste hilsner

Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

2 kommentarer til “Hvorfor så mange smerter i underlivet?”

 1. Hej
  Må jeg være så nysgerrig at spørger om, hvordan resten af din graviditet har gået?

  Jeg står nemlig selv i en lignende situation.

  Under menstruation har jeg altid selv haft mange kraftige smerter, og når jeg har haft ægløsning har jeg haft en smule jag i underlivet også.
  Da jeg så var 4-5 uger henne begyndte jeg så småt at få små jag i underlivet, men nu efter at have nået uge 10. Så har jeg voldsomme smerter som endda er værre end de menstruationssmerter jeg har haft.
  Udover smerter, så har jeg fra uge 7 været meget plaget af kvalme, opkastning og svimmelhed.
  Grundet svimmelhed har jeg generelt meget svært ved at fuldføre bla. bad stående og har det desværre bedst når mine ben er omkring min mave.

  Har været ved lægen af to omgange. Første gang fik jeg noget mod kvalmen, som bestemt også har hjulpet. Men går forsat og er meget svimmel og til tider med opkastning (Der er gode og dårlige dage, og på de gode er jeg kun meget svimmel). Dog har jeg lige haft en dag hvor jeg har haft det helt fantastisk hele dagen, hvor at jeg så har ville udnytte at kunne lave lidt. Dette resulterede i at jeg måtte falde sammen på sofaen om aften i ret smerte helevede.

  Jeg føler mig ret så fortabt, i at jeg ikke har kunne komme til udfører noget hjemme samt at jeg er sygemeldt fra arbejde nu snart på tredje uge (1x ferie uge og snart 3x arbejds uger)

  Med sådan som jeg bare har haft det de sidste snart 4 uger. Frygter jeg lidt for hvordan jeg ender ud i at have det resten af vejen igennem.
  Ifølge læge kan jeg være heldig at have det bedre efter jeg er de 16 uger henne, men som hun siger kan jeg også risikere at det er sådan her resten af vejen igennem.

  Skal dog siges at der er tvillingegen i min familie og lægen kunne godt mistænke at det er disse fodspor jeg går i også. Så lige nu venter vi bare på første skanning for at se om det kan være det der spiller en rolle i det hele.

  – Håber din graviditet er gået vel.

  Mvh
  Eg

  1. Anette Straadt

   Jeg ved desværre ikke, hvordan det er gået den pågældende.
   Men jeg sender mine bedste tanker til dig.
   Giv gerne din krop de bedste betingelser ved at følge rådene her: KLIK HER

   Selvom de handler om at blive gravid, så gælder de også under graviditeten.

   Du kan også overveje at få hjælp til mere balance i kroppen med en behandling hos f.eks. en kranio sakral terapeut og en akupunktør

   Og hav selvfølgelig løbende kontakt til din læge og jordemoder. Og kontakt dem, hvis du oplever forværring.
   God bedring og de bedste ønsker til din graviditet.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

styrk barnets immunforsvar

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

Hvor ondt gør det at føde
styrk barnets immunforsvar

FÅ GUIDEN FOR 0 KR.

Giv din baby den bedste start på livet -få guiden tilsendt med det samme.

Du kan nemt afmelde mails med 1 klik. 

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

“Jeg har for nyligt fået at vide at jeg er i 6 uge, gravid for første gang, og nu undrer jeg mig over nogle af følgegenerne. Hvorfor så mange smerter i underlivet?”

Allerede for nogle uger siden (før jeg vidste jeg var gravid) begyndte jeg at få ondt i mit underliv. Jeg har ofte ret kraftfulde smerter under ægløsning og menstruation så jeg tænkte ikke så meget over. Men da det blev ved var det så jeg tog en graviditetstest (som i øvrigt var negativ).

En uge efter den første test, ovenpå en nat hvor jeg næsten ikke havde fået sovet pga af smerter, tog jeg en test mere, og den var så positiv. Jeg er glad for at være blevet gravid, så tog til lægen med det samme og fik det bekræftet. Men han kunne ikke give nogen forklaring på smerterne, og i øvrigt var det som om han ikke ville tage sig af det.

Nu har jeg så gået en uge, og faktisk bare fået mere og mere ondt. Og nu er det jeg er ved at blive alvorligt bekymret. Det gør ikke ondt konstant, men selv når smerterne tager lidt af har føles det som om det spænder rigtigt meget (gør det hele tiden).

Jeg har udover de ret stærke smerter kun lidt halsbrand og ømme bryster, altså ikke noget der generer. Jeg har taget noget receptpligtigt antidepressiv men stoppede med det samme jeg fik mistanke til at noget var galt. (Dvs allerede i 4. uge) Jeg ved ikke hvad der kan skyldes smerterne, eller hvad der kan være galt. – Håber du måske kan give noget svar?

Mvh den bekymrede førstegangsgravide


Hvorfor så mange smerter i underlivet

Kære bekymrede

Ligeså snart en graviditet er begyndt i livmoderen sker der en masse ting med hele kroppen. Nogen vil være mere sensitive over for disse ændringer end andre, men der er ingen grund til at du skal have ondt.

Du har tidligere lidt af kraftige smerter i forbindelse med ægløsning og menstruation og med graviditeten er der gang i en stor ny proces i din livmoder. Eftersom din læge ikke så nogen grund til at tage sig af smerterne, vil jeg ikke mene du skal være meget bekymret.

Men du skal naturligvis ikke acceptere at smerterne tiltager, hvilket jo også er svært, når de påvirker din nattesøvn. Derfor vil jeg råde dig til at kontakte lægen igen, og fortælle at smerterne er blevet værre og at det bekymrer dig. Hvis han ikke selv kan rådgive dig, kan han henvise til en gynækolog, der vil kunne scanne dig og se at alt er som det skal være.

Det er aldrig godt at stoppe hurtigt med at tage antidepressiv medicin, og man bør aftale en nedtrapning med sin læge, hvis man vil stoppe. Men umiddelbart bør det ikke have nogen indflydelse på smerterne i dit underliv.Det kunne lyde til, at der er nogle andre ting, der giver ubalance i din krop. Drøft det med din læge.

KLIK HER: få råd til naturlig lindring af graviditetsgener. 

Derudover kan du måske få hjælp via rådene her:

Råd til mere balance i hormoner. 

Held og lykke med den fortsatte graviditet.

De bedste hilsner

Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

2 kommentarer til “Hvorfor så mange smerter i underlivet?”

 1. Hej
  Må jeg være så nysgerrig at spørger om, hvordan resten af din graviditet har gået?

  Jeg står nemlig selv i en lignende situation.

  Under menstruation har jeg altid selv haft mange kraftige smerter, og når jeg har haft ægløsning har jeg haft en smule jag i underlivet også.
  Da jeg så var 4-5 uger henne begyndte jeg så småt at få små jag i underlivet, men nu efter at have nået uge 10. Så har jeg voldsomme smerter som endda er værre end de menstruationssmerter jeg har haft.
  Udover smerter, så har jeg fra uge 7 været meget plaget af kvalme, opkastning og svimmelhed.
  Grundet svimmelhed har jeg generelt meget svært ved at fuldføre bla. bad stående og har det desværre bedst når mine ben er omkring min mave.

  Har været ved lægen af to omgange. Første gang fik jeg noget mod kvalmen, som bestemt også har hjulpet. Men går forsat og er meget svimmel og til tider med opkastning (Der er gode og dårlige dage, og på de gode er jeg kun meget svimmel). Dog har jeg lige haft en dag hvor jeg har haft det helt fantastisk hele dagen, hvor at jeg så har ville udnytte at kunne lave lidt. Dette resulterede i at jeg måtte falde sammen på sofaen om aften i ret smerte helevede.

  Jeg føler mig ret så fortabt, i at jeg ikke har kunne komme til udfører noget hjemme samt at jeg er sygemeldt fra arbejde nu snart på tredje uge (1x ferie uge og snart 3x arbejds uger)

  Med sådan som jeg bare har haft det de sidste snart 4 uger. Frygter jeg lidt for hvordan jeg ender ud i at have det resten af vejen igennem.
  Ifølge læge kan jeg være heldig at have det bedre efter jeg er de 16 uger henne, men som hun siger kan jeg også risikere at det er sådan her resten af vejen igennem.

  Skal dog siges at der er tvillingegen i min familie og lægen kunne godt mistænke at det er disse fodspor jeg går i også. Så lige nu venter vi bare på første skanning for at se om det kan være det der spiller en rolle i det hele.

  – Håber din graviditet er gået vel.

  Mvh
  Eg

  1. Anette Straadt

   Jeg ved desværre ikke, hvordan det er gået den pågældende.
   Men jeg sender mine bedste tanker til dig.
   Giv gerne din krop de bedste betingelser ved at følge rådene her: KLIK HER

   Selvom de handler om at blive gravid, så gælder de også under graviditeten.

   Du kan også overveje at få hjælp til mere balance i kroppen med en behandling hos f.eks. en kranio sakral terapeut og en akupunktør

   Og hav selvfølgelig løbende kontakt til din læge og jordemoder. Og kontakt dem, hvis du oplever forværring.
   God bedring og de bedste ønsker til din graviditet.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

Mest poplære artikler

Hvad er den bedste probiotika til gravide?

marts 28, 2023 Reading Time: 2 minutes

Hvilke mælkesyrebakterier skal man tage som gravid? Hvilken probiotika er bedst til gravide? Skal man…

Iltmangel under fødslen

december 7, 2022 Reading Time: 3 minutes

Når du er i fødsel, er det ikke kun dig, der udsættes for hårdt arbejde…

Fertilitet og sædkvalitet

januar 13, 2023 Reading Time: 2 minutes

Mange mennesker tænker ikke over, om deres egen eller deres partners sæd er af “god…

Gravid selvom testen er negativ?

december 3, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hej, Er jeg mon gravid? Jeg er en pige på snart 22 år. Jeg havde…

Sex i det sidste trimester

december 14, 2022 Reading Time: 2 minutes

Mange kvinder oplever i løbet af deres graviditet at deres sexlyst er stigende. Jo større…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Nogle kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Copy link
Powered by Social Snap