Hvor ondt gør det at føde

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

“Jeg har for nyligt fået at vide at jeg er i 6 uge, gravid for første gang, og nu undrer jeg mig over nogle af følgegenerne. Hvorfor så mange smerter i underlivet?”

Allerede for nogle uger siden (før jeg vidste jeg var gravid) begyndte jeg at få ondt i mit underliv. Jeg har ofte ret kraftfulde smerter under ægløsning og menstruation så jeg tænkte ikke så meget over. Men da det blev ved var det så jeg tog en graviditetstest (som i øvrigt var negativ).

En uge efter den første test, ovenpå en nat hvor jeg næsten ikke havde fået sovet pga af smerter, tog jeg en test mere, og den var så positiv. Jeg er glad for at være blevet gravid, så tog til lægen med det samme og fik det bekræftet. Men han kunne ikke give nogen forklaring på smerterne, og i øvrigt var det som om han ikke ville tage sig af det.

Nu har jeg så gået en uge, og faktisk bare fået mere og mere ondt. Og nu er det jeg er ved at blive alvorligt bekymret. Det gør ikke ondt konstant, men selv når smerterne tager lidt af har føles det som om det spænder rigtigt meget (gør det hele tiden).

Jeg har udover de ret stærke smerter kun lidt halsbrand og ømme bryster, altså ikke noget der generer. Jeg har taget noget receptpligtigt antidepressiv men stoppede med det samme jeg fik mistanke til at noget var galt. (Dvs allerede i 4 uge) Jeg ved ikke hvad der kan skyldes smerterne, eller hvad der kan være galt. – Håber du måske kan give noget svar?

Mvh den bekymrede førstegangsgravide


Hvorfor så mange smerter i underlivet

Kære bekymrede

Ligeså snart en graviditet er begyndt i livmoderen sker der en masse ting med hele kroppen. Nogen vil være mere sensitive over for disse ændringer end andre, men der er ingen grund til at du skal have ondt.

Du har tidligere lidt af kraftige smerter i forbindelse med ægløsning og menstruation og med graviditeten er der gang i en stor ny proces i din livmoder. Eftersom din læge ikke så nogen grund til at tage sig af smerterne, vil jeg ikke mene du skal være meget bekymret.

Men du skal naturligvis ikke acceptere at smerterne tiltager, hvilket jo også er svært, når de påvirker din nattesøvn. Derfor vil jeg råde dig til at kontakte lægen igen, og fortælle at smerterne er blevet værre og at det bekymrer dig. Hvis han ikke selv kan rådgive dig, kan han henvise til en gynækolog, der vil kunne scanne dig og se at alt er som det skal være.

Det er aldrig godt at stoppe hurtigt med at tage antidepressiv medicin, og man bør aftale en nedtrapning med sin læge, hvis man vil stoppe. Men umiddelbart bør det ikke have nogen indflydelse på smerterne i dit underliv.

Held og lykke med den fortsatte graviditet.

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forside freebie PDF

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Ugekalender

Hvor ondt gør det at føde

Styrk dit kommende barns immunforsvar - allerede under graviditeten

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

“Jeg har for nyligt fået at vide at jeg er i 6 uge, gravid for første gang, og nu undrer jeg mig over nogle af følgegenerne. Hvorfor så mange smerter i underlivet?”

Allerede for nogle uger siden (før jeg vidste jeg var gravid) begyndte jeg at få ondt i mit underliv. Jeg har ofte ret kraftfulde smerter under ægløsning og menstruation så jeg tænkte ikke så meget over. Men da det blev ved var det så jeg tog en graviditetstest (som i øvrigt var negativ).

En uge efter den første test, ovenpå en nat hvor jeg næsten ikke havde fået sovet pga af smerter, tog jeg en test mere, og den var så positiv. Jeg er glad for at være blevet gravid, så tog til lægen med det samme og fik det bekræftet. Men han kunne ikke give nogen forklaring på smerterne, og i øvrigt var det som om han ikke ville tage sig af det.

Nu har jeg så gået en uge, og faktisk bare fået mere og mere ondt. Og nu er det jeg er ved at blive alvorligt bekymret. Det gør ikke ondt konstant, men selv når smerterne tager lidt af har føles det som om det spænder rigtigt meget (gør det hele tiden).

Jeg har udover de ret stærke smerter kun lidt halsbrand og ømme bryster, altså ikke noget der generer. Jeg har taget noget receptpligtigt antidepressiv men stoppede med det samme jeg fik mistanke til at noget var galt. (Dvs allerede i 4 uge) Jeg ved ikke hvad der kan skyldes smerterne, eller hvad der kan være galt. – Håber du måske kan give noget svar?

Mvh den bekymrede førstegangsgravide


Hvorfor så mange smerter i underlivet

Kære bekymrede

Ligeså snart en graviditet er begyndt i livmoderen sker der en masse ting med hele kroppen. Nogen vil være mere sensitive over for disse ændringer end andre, men der er ingen grund til at du skal have ondt.

Du har tidligere lidt af kraftige smerter i forbindelse med ægløsning og menstruation og med graviditeten er der gang i en stor ny proces i din livmoder. Eftersom din læge ikke så nogen grund til at tage sig af smerterne, vil jeg ikke mene du skal være meget bekymret.

Men du skal naturligvis ikke acceptere at smerterne tiltager, hvilket jo også er svært, når de påvirker din nattesøvn. Derfor vil jeg råde dig til at kontakte lægen igen, og fortælle at smerterne er blevet værre og at det bekymrer dig. Hvis han ikke selv kan rådgive dig, kan han henvise til en gynækolog, der vil kunne scanne dig og se at alt er som det skal være.

Det er aldrig godt at stoppe hurtigt med at tage antidepressiv medicin, og man bør aftale en nedtrapning med sin læge, hvis man vil stoppe. Men umiddelbart bør det ikke have nogen indflydelse på smerterne i dit underliv.

Held og lykke med den fortsatte graviditet.

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Ugekalender

Mest poplære artikler

Hvis barnet ikke har vendt sig

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Normalt forbereder en baby sig på at blive født ved at vende sig, så den…

Bryster og graviditet

november 28, 2022 Reading Time: < 1 minutes

Ændringer i dine bryster er et af de tidligste tegn på graviditet. Helt fra starten…

Scanninger under graviditeten

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Graviditeten kan synes som en lang ventetid. Hvordan ser mit barn ud? Hvordan er han/hun?…

Sådan beregner du din termin

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hvis du gerne vil prøve at planlægge din graviditet eller blot er nysgerrig, så findes…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Mange kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Fakta om bækkenløsning

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Alle gravide oplever en løsning af bækkenet under graviditeten, da det er en nødvendighed for…

Copy link
Powered by Social Snap