pregnant woman in blue sleeveless dress holding bouquet of flowers

Naturlig hjælp til graviditetsgener

Morgenkvalme, strækmærker, humørsvingninger, vand i kroppen, åreknuder, halsbrand, cravings, forstoppelse, hæmorider, svangerskabskløe, sukkersyge, bækkenløsning. Der er virkelig mange gener, der kan opstå i din graviditet. Heldigvis findes der naturlige midler, der kan hjælpe dig mens du er gravid, så du kan nyde den søde ventetid i fulde drag.

Få ekspertens bedste råd i artiklen her: Naturlig hjælp til graviditetsgener.

Hvordan slipper jeg for morgenkvalme/graviditetskvalme med mere?

En graviditet svarer nogenlunde til at gennemføre en ironman eller måske nærmere ironwoman. Din krop skal bygge et helt nyt væsen og samtidig skal den også passe på sig selv og være klar til den kraftpræstation som en fødsel er. Der skal næringsstoffer og energi til både dig og det lille nye menneske, der vokser i din mave.

Din krop vil langt hen af vejen prioritere den lille voksende baby indeni dig. Derfor vil du f.eks. mærke at dine ledbånd bliver blødere, så fødslen kan foregå uden problemer. Du vil også kunne mærke at din krop reagerer på mange forskellige måder fordi dit immunforsvar bliver udfordret af, at der er noget ”fremmed” DNA, der jo ikke skal angribes, men tvært imod beskyttes.

Med denne guide vil du få nogle redskaber til at håndtere de mest almindelige gener, som du kan opleve gennem gravidteten og samtidig være den bedste rede for det nye liv inden i dig.

 

Sund basis for din graviditet

Basis for at din krop kan give næring og energi til to er selvfølgelig en god, nærende og varieret kost. Spis så vidt muligt hele fødevarer. Sørg for at holde dit blodsukker stabilt ved at spise gode sunde fedtstoffer og proteiner til alle måltider. Vær især opmærksom på at få masser af gode sunde fedtstoffer. Spis nødder, frø og kerner samt koldpressede økologiske olier. Fedtstofferne er super vigtige for dit barns nervesystem. Det er helt afgørende, at du får masser af de vigtige omega 3 fedtsyrer DHA og EPA, som er byggesten til dit barns syn, hjerne og nervesystem.  Derfor kan et tilskud af en god kvalitets fiskeolie være en rigtig god ide. Husk også en god kvalitets vitaminpille, ekstra D-vitamin og mælkesyrebakterier, som styrker immunforsvaret og forebygger allergi.

Sørg for at holde din krop aktiv. Lav motion som du kan lide og som passer til din krop. Det kan f.eks. være svømning, dans, yoga eller gåturer. Motionen betyder meget for dit blodsukker så du får færre cravings. Samtidig styrker det dine muskler, så du undgår gener fra dine bløde bindevæv. Det forebygger også hævede ben. Alt det vil du læse mere om i de enkelte afsnit i artiklen her. Nu følger en oversigt over de meste almindelige graviditetsgener og hvad du selv kan gøre for at lindre dem.

 

Strækmærker er ar i din underhud.  De fleste vil gerne være dem foruden og du kan faktisk forebygge dem ved at spise dig til et sundt bindevæv. Sørg også for at få masser af sunde fedtstyrer, som smører din hud indefra. Spis nødder, frø og kerner. Spis mad og tilskud som er rig på C-vitamin (se vores anbefaling lidt længere nede på siden) og lav gerne selv friskpressede juice og smoothies. Tag tilskud af god kvalitets collagen. Smør med en god plejende kropsolie olie på maven. Vi anbefaler denne olie fra Green Goddess:

(affiliate link, der hjælper med at holde graviditet.dk kørende og opdateret) 
Læs mere vigtig viden om hjælp til strækmærker her. 

 

Humørsvingninger kan være svære at håndtere, fordi de også påvirker omgivelserne. Humørsvingningerne kommer bl.a. fordi hjernen er påvirkelig af dit blodsukker, af dine hormoner og af for lidt søvn. Sørg for at holde dit blodsukker mest muligt stabilt med sunde fedtstoffer og proteiner til alle måltider. Tag ekstra d-vitamin, så du får ca 40-50 mcg dagligt. Få tilstrækkeligt med omega 3 fedtstyrer. Vær opmærksom på, at nogle får en graviditet udløst reaktion for gluten. Det kan i høj grad også påvirke hjernen. Prøv evt. at spise glutenfrit i 3-4 uger og mærk efter, hvad det gør for dit humør og din krop. Prioriter at få sovet godt. Undgå cola og energidrikke, drik max to kopper kaffe og drik dem om formiddagen. Tag gerne et tilskud af magnesium til aften, da magnesium virker afslappende på både muskler og nervesystem. Sov i 100 % mørke, brug gerne søvnbriller for at danne tilstrækkeligt med det vigtige søvnhormon melatonin. Husk også at snakke med din læge eller jordemoder om, hvordan du har det.

 

Vand i kroppen, også kaldet ødemer, er hverken særlig pænt eller rart. Vær opmærksom på, at du faktisk kan få ødemer, hvis du drikker for lidt. Kroppen har nemlig tendens til at holde på væsken, hvis den ikke får nok. Drik masser af vand og put evt. en lille nip havsalt i din drikkeflaske, så du ikke tisser det hele ud med det samme igen. Ustabilt blodsukker kan også give øget tendens til ødemer. Læs under de forgående råd hvordan du forebygger dette. Drik gerne brændenældete, da det virker let vanddrivende. Det samme gør persille. Spis masser af nødder og kerner. De indeholder bl.a. magnesium og kalium, som hjælper på ødemer.

 

Åreknuder på benene opstår når blodet ikke strømmer ordentligt tilbage til hjertet. Kredsløbet i benene bliver ekstra belastet under en graviditet p.g.a. vægtøgningen og fordi der er et større pres i bughulen. Læg gerne med dine ben lidt hævede om natten og lav vip med fodleddene inden du falder i søvn. Læs også rådene til ”vand i kroppen”. Smør gerne dine ben med Venadoron fra Weleda ifølge vejledningen.

 

Cravings under graviditet kan være ret insisterende. De opstår fordi dine hormoner påvirker din appetit. Men de kan også opstå fordi din krop fortæller dig, at den ikke er tanket helt op med næringsstoffer. Igen er det især vigtigt med de sunde fedtstoffer og et stabilt blodsukker. En god kvalitets multivitamin er også vigtig. Hvis du oplever at have voldsom trang efter søde ting, så tag et ekstra tilskud af chrom 400-800 mcg i 4 uger.

 

Morgenkvalme/graviditetskvalme er en af de mest almindelige graviditetsgener. Den kan være så voldsom, at bare man taler kommer den væltende. Du får kvalme fordi din lever er på overarbejde med at nedbryde alle de ekstra hormoner i kroppen. Det forværres, hvis dit blodsukker er ustabilt eller du mangler salt. Hold så vidt muligt dit blodsukker stabilt. Drys lidt havsalt i dit drikkevand. Ekstra B6vitamin 50-100 mg sammen med ca 200 mg magnesium og din multivitamin kan også hjælpe.

Se også her for vores 10 bedste tips til at undgå morgenkvalme/graviditetskvalme. 

 

Halsbrand støder de fleste gravide ind i, når babyen i maven vokser og presser op mod mavesækken og spiserøret. Kamillete og pebermyntete kan virke lindrende evt. sammen med mandler.

 

Svangerskabsforgiftning kræver lægehjælp, da det kan skade dit ufødte barn. Undersøgelser tyder på at tilskud af probiotika har positiv effekt ift at undgå svangerskabsforgiftning.

 

Svangerskabskløe på hænder og fødder er tegn på at leveren er belastet og galdesyrerne ophobes. Det kan være farligt for dit barn, så husk at fortælle din læge om det. Spis samtidig en kost, der ikke belaster leveren. Undgå for mange tungt fordøjelige proteiner.

 

Forstoppelse opstår, fordi fordøjelsen er ekstra belastet under en graviditet. Tarmenes bevægelse bliver presset af vægten og immunforsvaret er på arbejde pga. det lille ”fremmede liv”, der vokser i din mave. Derfor vil du også kunne opleve, at du får reaktioner overfor fødevarer, som du måske tidligere godt har kunnet tåle. Dine bakterier i fordøjelsen bliver også påvirket af alt dette. Tag et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier gennem hele graviditeten. Spis også gerne yoghurt, surkål og andre fermenterede grøntsager og drik kefir. Hav ekstra opmærksomhed på om du måske reagerer på gluten, mælkeprodukter eller andet under graviditeten. Spis fiberrigt og drik masser af væske. Vælg et letoptageligt jerntilskud.

 

Hæmorider kan være svære at undgå som gravid. Det øgede tryk som dit voksende barn yder på din krop belaster blodårene overalt ikke mindst omkring endetarmen. Den vigtigste forebyggelse er at undgå forstoppelse. Læs afsnittet før dette. Derudover kan du gøre meget med den stilling du indtager på toilettet. Brug gerne en skammel til dine fødder, læn dig godt frem så du kommer til at sidde i en stilling, der svarer til at sidde på hug. Dette retter din tarm ud så du undgår at skulle presse unødigt.

 

Graviditetssukkersyge er ligesom svangerskabsforgiftning og svangerskabskløe alvorlige tilstande og du skal kontakte din læge. Du kan dog påvirke tilstanden positivt på flere måder. Spis blodsukkervenligt og dyrk motion. Tag tilskud af chrom 400-800 mcg, zink 15-40 mg og magnesium 300-500 mg. Husk selvfølgelig også god fiskeolie, multivitamin, ekstra d-vitamin og probiotika. I forhold til magnesium er det vigtigt at vælge et letoptageligt produkt, da det ellers kan give mavebøvl og det kommer ikke ud til cellerne, hvor det skal virke. Vi anbefaler dette produkt fra Green Godess.  Det er specielt, fordi det i vand skaber ionisk magnesiumcitrat fra højabsorberbar blanding af magnesiumkarbonat og citronsyre. Magnesium understøtter et normalt sundt nervesystem og muskelfunktion. Det medvirker også til at vedligeholde sundhedstilstanden i knogler og tænder og det understøtter et normalt sundt nervesystem og muskelfunktion.

Vegansk magnesium

(affiliate link, der hjælper med at holde graviditet.dk kørende og opdateret)

Bækkenløsning og bækkensmerter opstår fordi ledbåndene i bækkenet bliver løsere, så barnet kan passere i.f.m. fødslen. Dit bindevæv har brug for c-vitamin samt collagen. C-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion, mindsker træthed og udmattelse, og beskytte cellerne imod oxidativ stress. Tag gerne 500-1000mg c-vitamin 3 gange om dagen. Hvis det giver lidt uro i maven, så sæt dosis ned, ellers kan du sætte dosis op. Vælg en god kvalitets C-vitamin. Vi anbefaler denne fra Green Goddess. Den er unik fordi den har en kombination af acerola, camu camu, appelsin og citron og er lavet af 100% økologiske ingredienser.

Vegansk vitamin c

(affiliate-link, der hjælper med at holde graviditet.dk kørende og opdateret) 

 

Akupunktur har også vist sig at være en effektiv hjælp ved bækkenløsning.

Læs mere her om kosttilskud under graviditeten.

Der er således mange måder, du selv kan tage hånd om de udfordringer, du kan støde på som gravid. Husk dog altid at drøfte med din læge eller jordemoder, hvis du oplever gener under graviditeten. Det kan være tilstande, som belaster det lille nye liv, der vokser inde i dig.

Rigtig god fornøjelse med din graviditet.

 

 

 

 

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

styrk barnets immunforsvar

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

pregnant woman in blue sleeveless dress holding bouquet of flowers
styrk barnets immunforsvar

FÅ GUIDEN FOR 0 KR.

Giv din baby den bedste start på livet -få guiden tilsendt med det samme.

Du kan nemt afmelde mails med 1 klik. 

Naturlig hjælp til graviditetsgener

Morgenkvalme, strækmærker, humørsvingninger, vand i kroppen, åreknuder, halsbrand, cravings, forstoppelse, hæmorider, svangerskabskløe, sukkersyge, bækkenløsning. Der er virkelig mange gener, der kan opstå i din graviditet. Heldigvis findes der naturlige midler, der kan hjælpe dig mens du er gravid, så du kan nyde den søde ventetid i fulde drag.

Få ekspertens bedste råd i artiklen her: Naturlig hjælp til graviditetsgener.

Hvordan slipper jeg for morgenkvalme/graviditetskvalme med mere?

En graviditet svarer nogenlunde til at gennemføre en ironman eller måske nærmere ironwoman. Din krop skal bygge et helt nyt væsen og samtidig skal den også passe på sig selv og være klar til den kraftpræstation som en fødsel er. Der skal næringsstoffer og energi til både dig og det lille nye menneske, der vokser i din mave.

Din krop vil langt hen af vejen prioritere den lille voksende baby indeni dig. Derfor vil du f.eks. mærke at dine ledbånd bliver blødere, så fødslen kan foregå uden problemer. Du vil også kunne mærke at din krop reagerer på mange forskellige måder fordi dit immunforsvar bliver udfordret af, at der er noget ”fremmed” DNA, der jo ikke skal angribes, men tvært imod beskyttes.

Med denne guide vil du få nogle redskaber til at håndtere de mest almindelige gener, som du kan opleve gennem gravidteten og samtidig være den bedste rede for det nye liv inden i dig.

 

Sund basis for din graviditet

Basis for at din krop kan give næring og energi til to er selvfølgelig en god, nærende og varieret kost. Spis så vidt muligt hele fødevarer. Sørg for at holde dit blodsukker stabilt ved at spise gode sunde fedtstoffer og proteiner til alle måltider. Vær især opmærksom på at få masser af gode sunde fedtstoffer. Spis nødder, frø og kerner samt koldpressede økologiske olier. Fedtstofferne er super vigtige for dit barns nervesystem. Det er helt afgørende, at du får masser af de vigtige omega 3 fedtsyrer DHA og EPA, som er byggesten til dit barns syn, hjerne og nervesystem.  Derfor kan et tilskud af en god kvalitets fiskeolie være en rigtig god ide. Husk også en god kvalitets vitaminpille, ekstra D-vitamin og mælkesyrebakterier, som styrker immunforsvaret og forebygger allergi.

Sørg for at holde din krop aktiv. Lav motion som du kan lide og som passer til din krop. Det kan f.eks. være svømning, dans, yoga eller gåturer. Motionen betyder meget for dit blodsukker så du får færre cravings. Samtidig styrker det dine muskler, så du undgår gener fra dine bløde bindevæv. Det forebygger også hævede ben. Alt det vil du læse mere om i de enkelte afsnit i artiklen her. Nu følger en oversigt over de meste almindelige graviditetsgener og hvad du selv kan gøre for at lindre dem.

 

Strækmærker er ar i din underhud.  De fleste vil gerne være dem foruden og du kan faktisk forebygge dem ved at spise dig til et sundt bindevæv. Sørg også for at få masser af sunde fedtstyrer, som smører din hud indefra. Spis nødder, frø og kerner. Spis mad og tilskud som er rig på C-vitamin (se vores anbefaling lidt længere nede på siden) og lav gerne selv friskpressede juice og smoothies. Tag tilskud af god kvalitets collagen. Smør med en god plejende kropsolie olie på maven. Vi anbefaler denne olie fra Green Goddess:

(affiliate link, der hjælper med at holde graviditet.dk kørende og opdateret) 
Læs mere vigtig viden om hjælp til strækmærker her. 

 

Humørsvingninger kan være svære at håndtere, fordi de også påvirker omgivelserne. Humørsvingningerne kommer bl.a. fordi hjernen er påvirkelig af dit blodsukker, af dine hormoner og af for lidt søvn. Sørg for at holde dit blodsukker mest muligt stabilt med sunde fedtstoffer og proteiner til alle måltider. Tag ekstra d-vitamin, så du får ca 40-50 mcg dagligt. Få tilstrækkeligt med omega 3 fedtstyrer. Vær opmærksom på, at nogle får en graviditet udløst reaktion for gluten. Det kan i høj grad også påvirke hjernen. Prøv evt. at spise glutenfrit i 3-4 uger og mærk efter, hvad det gør for dit humør og din krop. Prioriter at få sovet godt. Undgå cola og energidrikke, drik max to kopper kaffe og drik dem om formiddagen. Tag gerne et tilskud af magnesium til aften, da magnesium virker afslappende på både muskler og nervesystem. Sov i 100 % mørke, brug gerne søvnbriller for at danne tilstrækkeligt med det vigtige søvnhormon melatonin. Husk også at snakke med din læge eller jordemoder om, hvordan du har det.

 

Vand i kroppen, også kaldet ødemer, er hverken særlig pænt eller rart. Vær opmærksom på, at du faktisk kan få ødemer, hvis du drikker for lidt. Kroppen har nemlig tendens til at holde på væsken, hvis den ikke får nok. Drik masser af vand og put evt. en lille nip havsalt i din drikkeflaske, så du ikke tisser det hele ud med det samme igen. Ustabilt blodsukker kan også give øget tendens til ødemer. Læs under de forgående råd hvordan du forebygger dette. Drik gerne brændenældete, da det virker let vanddrivende. Det samme gør persille. Spis masser af nødder og kerner. De indeholder bl.a. magnesium og kalium, som hjælper på ødemer.

 

Åreknuder på benene opstår når blodet ikke strømmer ordentligt tilbage til hjertet. Kredsløbet i benene bliver ekstra belastet under en graviditet p.g.a. vægtøgningen og fordi der er et større pres i bughulen. Læg gerne med dine ben lidt hævede om natten og lav vip med fodleddene inden du falder i søvn. Læs også rådene til ”vand i kroppen”. Smør gerne dine ben med Venadoron fra Weleda ifølge vejledningen.

 

Cravings under graviditet kan være ret insisterende. De opstår fordi dine hormoner påvirker din appetit. Men de kan også opstå fordi din krop fortæller dig, at den ikke er tanket helt op med næringsstoffer. Igen er det især vigtigt med de sunde fedtstoffer og et stabilt blodsukker. En god kvalitets multivitamin er også vigtig. Hvis du oplever at have voldsom trang efter søde ting, så tag et ekstra tilskud af chrom 400-800 mcg i 4 uger.

 

Morgenkvalme/graviditetskvalme er en af de mest almindelige graviditetsgener. Den kan være så voldsom, at bare man taler kommer den væltende. Du får kvalme fordi din lever er på overarbejde med at nedbryde alle de ekstra hormoner i kroppen. Det forværres, hvis dit blodsukker er ustabilt eller du mangler salt. Hold så vidt muligt dit blodsukker stabilt. Drys lidt havsalt i dit drikkevand. Ekstra B6vitamin 50-100 mg sammen med ca 200 mg magnesium og din multivitamin kan også hjælpe.

Se også her for vores 10 bedste tips til at undgå morgenkvalme/graviditetskvalme. 

 

Halsbrand støder de fleste gravide ind i, når babyen i maven vokser og presser op mod mavesækken og spiserøret. Kamillete og pebermyntete kan virke lindrende evt. sammen med mandler.

 

Svangerskabsforgiftning kræver lægehjælp, da det kan skade dit ufødte barn. Undersøgelser tyder på at tilskud af probiotika har positiv effekt ift at undgå svangerskabsforgiftning.

 

Svangerskabskløe på hænder og fødder er tegn på at leveren er belastet og galdesyrerne ophobes. Det kan være farligt for dit barn, så husk at fortælle din læge om det. Spis samtidig en kost, der ikke belaster leveren. Undgå for mange tungt fordøjelige proteiner.

 

Forstoppelse opstår, fordi fordøjelsen er ekstra belastet under en graviditet. Tarmenes bevægelse bliver presset af vægten og immunforsvaret er på arbejde pga. det lille ”fremmede liv”, der vokser i din mave. Derfor vil du også kunne opleve, at du får reaktioner overfor fødevarer, som du måske tidligere godt har kunnet tåle. Dine bakterier i fordøjelsen bliver også påvirket af alt dette. Tag et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier gennem hele graviditeten. Spis også gerne yoghurt, surkål og andre fermenterede grøntsager og drik kefir. Hav ekstra opmærksomhed på om du måske reagerer på gluten, mælkeprodukter eller andet under graviditeten. Spis fiberrigt og drik masser af væske. Vælg et letoptageligt jerntilskud.

 

Hæmorider kan være svære at undgå som gravid. Det øgede tryk som dit voksende barn yder på din krop belaster blodårene overalt ikke mindst omkring endetarmen. Den vigtigste forebyggelse er at undgå forstoppelse. Læs afsnittet før dette. Derudover kan du gøre meget med den stilling du indtager på toilettet. Brug gerne en skammel til dine fødder, læn dig godt frem så du kommer til at sidde i en stilling, der svarer til at sidde på hug. Dette retter din tarm ud så du undgår at skulle presse unødigt.

 

Graviditetssukkersyge er ligesom svangerskabsforgiftning og svangerskabskløe alvorlige tilstande og du skal kontakte din læge. Du kan dog påvirke tilstanden positivt på flere måder. Spis blodsukkervenligt og dyrk motion. Tag tilskud af chrom 400-800 mcg, zink 15-40 mg og magnesium 300-500 mg. Husk selvfølgelig også god fiskeolie, multivitamin, ekstra d-vitamin og probiotika. I forhold til magnesium er det vigtigt at vælge et letoptageligt produkt, da det ellers kan give mavebøvl og det kommer ikke ud til cellerne, hvor det skal virke. Vi anbefaler dette produkt fra Green Godess.  Det er specielt, fordi det i vand skaber ionisk magnesiumcitrat fra højabsorberbar blanding af magnesiumkarbonat og citronsyre. Magnesium understøtter et normalt sundt nervesystem og muskelfunktion. Det medvirker også til at vedligeholde sundhedstilstanden i knogler og tænder og det understøtter et normalt sundt nervesystem og muskelfunktion.

Vegansk magnesium

(affiliate link, der hjælper med at holde graviditet.dk kørende og opdateret)

Bækkenløsning og bækkensmerter opstår fordi ledbåndene i bækkenet bliver løsere, så barnet kan passere i.f.m. fødslen. Dit bindevæv har brug for c-vitamin samt collagen. C-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion, mindsker træthed og udmattelse, og beskytte cellerne imod oxidativ stress. Tag gerne 500-1000mg c-vitamin 3 gange om dagen. Hvis det giver lidt uro i maven, så sæt dosis ned, ellers kan du sætte dosis op. Vælg en god kvalitets C-vitamin. Vi anbefaler denne fra Green Goddess. Den er unik fordi den har en kombination af acerola, camu camu, appelsin og citron og er lavet af 100% økologiske ingredienser.

Vegansk vitamin c

(affiliate-link, der hjælper med at holde graviditet.dk kørende og opdateret) 

 

Akupunktur har også vist sig at være en effektiv hjælp ved bækkenløsning.

Læs mere her om kosttilskud under graviditeten.

Der er således mange måder, du selv kan tage hånd om de udfordringer, du kan støde på som gravid. Husk dog altid at drøfte med din læge eller jordemoder, hvis du oplever gener under graviditeten. Det kan være tilstande, som belaster det lille nye liv, der vokser inde i dig.

Rigtig god fornøjelse med din graviditet.

 

 

 

 

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

Mest poplære artikler

Hvad er den bedste probiotika til gravide?

marts 28, 2023 Reading Time: 2 minutes

Hvilke mælkesyrebakterier skal man tage som gravid? Hvilken probiotika er bedst til gravide? Skal man…

Iltmangel under fødslen

december 7, 2022 Reading Time: 3 minutes

Når du er i fødsel, er det ikke kun dig, der udsættes for hårdt arbejde…

Fertilitet og sædkvalitet

januar 13, 2023 Reading Time: 2 minutes

Mange mennesker tænker ikke over, om deres egen eller deres partners sæd er af “god…

Gravid selvom testen er negativ?

december 3, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hej, Er jeg mon gravid? Jeg er en pige på snart 22 år. Jeg havde…

Sex i det sidste trimester

december 14, 2022 Reading Time: 2 minutes

Mange kvinder oplever i løbet af deres graviditet at deres sexlyst er stigende. Jo større…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Nogle kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Copy link
Powered by Social Snap