Barnevogn / kombivogn / klapvogn – hvad skal jeg vælge?

Barnevogn / kombivogn / klapvogn - hvad skal jeg vælge?Du vil uvægerligt opleve i løbet af din graviditet, at du skal tage stilling til mange forskellige ting, du aldrig havde troet skulle være et emne, men som pludselig viser sig at være af altafgørende betydning.

En af disse ting er, at du skal overveje, hvordan du skal transportere din baby og dig selv rundt, når barnet er kommet til verden.

Hvad du vælger er en temperamentssag – i forhold til, hvad du synes er praktisk eller ser godt.

Ud over det praktiske aspekt i at vælge en barnevogn, er der stor mode i produkterne.

 

  • Barnevogn: Altid gode tilbud hos PixiZoo

Barnevogn

En barnevogn er den helt klassiske model, til at transportere din baby. Barnevognen består typisk af en lift-del, der sættes ned i barnevognskassen, der er selve barnevognen. Når barnet vokser ud af liften, kan han eller hun ligge i selve barnevognskassen. Når barnet bliver større, kan det sidde op i barnevognen med en sele, så barnet ikke falder ud over siden af kassen. Mange kvinder er glade for de mere gammeldags barnevogne, og “vintage” udgaverne er i høj kurs.

  • Fordele: Barnevognen er stabil og hårdfør.
  • Ulemper: Kan ikke klappes helt sammen, men kassen skal afmonteres stellet, og barnevognen kan derfor være svær at transportere i bil, og kan være tung at få op i bussen.

 

Kombivogn

En kombivogn er en vogn med ét stel og to overdele. Den ene del er en klapvogns-del den anden en barnevogns-del. Dette betyder, at du starter med barnevogns-delen, når barnet er nyfødt og når han eller hun er vokset ud af den, så har du mulighed for at klikke barnevognskassen af, og derefter udelukkende bruge klapvogns-delen. Kombivognen er god til dem, der ønsker både at have den traditionelle barnevogn og ikke at skulle købe en klapvogn ved siden af.

  • Fordele: Kan bruges i mange år og dækker et bredt behov.
  • Ulemper: Kombivogne kan være tunge og have et tungt stel, da vognen er lavet til også at skulle køre med barnevognskassen.

 

Klapvogn

Klapvognen er blevet mere populær at bruge i stedet for barnevognen igennem de sidste år. Dette hænger også sammen med udbredelsen af den såkaldte softpose eller voksipose, i stedet for den mere traditionelle lift.

Klapvogne kommer i mange forskellige udgaver. Mange af de nye modeller har tykke, terrængående dæk og justerbare håndtag, så de kan tilpasses din højde. De er lette at klappe sammen og er typisk gode at manøvrere.

Klapvognen kan bruges fra barnet er født, sammen med softposen, da den kan lægges helt ned. Den har ikke samme ramme som barnevognen, men er langt mindre tung. Vognen kan bruges i mange år. Når barnet vokser ud af softposen med liftplade, fjernes pladen, og barnet kan både ligge og sidde i klapvognen med posen som køre- eller sovepose.

  • Fordele: Klapvognen er let at køre med, og kan bruges i mange år, da den dækker et bredt behov. Nem at klappe sammen og håndtere. God at have med i bussen såvel som bilen.
  • Ulemper: Den har ikke samme hårde kasse, som barnevognen.

 

Det er en god idé, at du gør dig nogle overvejelser over, hvilken vogn du kunne tænke dig, og hvad der passer til dit behov, inden du tager ud og kigger på vogne. Der findes et stort udvalg af alle typer vogne og i et meget varieret prisleje.

Husk på, når du vælger vogn at bestille i god tid. Der er ofte lang leveringstid på vognene, nogle gange helt op til 10-12 uger.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

5/5 - (1 vote)