Bliver man steril af fortrydelsespiller?

Bliver man steril af fortrydelsespiller?Rigtig mange er bekymrede og stiller spørgsmålet: Bliver man steril af fortrydelsespiller?

Men svaret er: Nej, det gør du ikke. 

Dog er det meget vigtigt at du husker følgende: Fortrydelsespiller skal kun tages i nødstilfælde.

Du bliver ikke steril af fortrydelsespiller, men det er ikke det samme som at din krop ikke bliver påvirket af at tage dem.

Effekten af fortrydelsespiller – bliver man steril af fortrydelsespiller?

Hvordan fortrydelsespiller virker er beskrevet grundigt i denne artikel, men kort fortalt forhindrer fortrydelsespiller, at et befrugtet æg kan sætte sig fast i livmoderen, og dermed at ægget kan udvikle sig til et barn.

Fortrydelsespiller i håndkøb skal tages inden for 72 timer, og fortrydelsespiller på recept kan tages op til 5 dage efter.

Du bør kun tage 1 pille pr. menstruationscyklus. 

Ellers kan der opstå en række bivirkninger i forhold til din cyklus. Læs også artiklen Fortrydelsespiller – bivirkninger.

Er du nødt til at tage eks. 2 piller i samme cyklus virker den 2. pille lige så godt som den første. Det kan blot tage noget tid for din krop at finde den normale cyklus igen.

Læs også: Hvor mange fortrydelsespiller må jeg tage?

4.3/5 - (3 votes)
Lulu siger:

Hej…
Jeg har taget 3 fortrydelses piller i mit liv, og jeg har også været gravid og fået en abort. Men jeg havde desværre ubeskyttet sex med min kæreste midt i min cyklus, så er bange for at jeg kan blive gravid. Er der nogen der kan hjælpe med at svare mig på om det okay at jeg tar min 4 fortrydelses pille?

Jennifer siger:

Hej, jeg vil gerne vide om man godt må tage flere fortrydelsespiller? Har hørt at man kun må tage 1 i hele ens liv, passer det? Og hvis ikke skal der så være et specielt tidsrum mellem indtagelserne?
Jeg tog nemlig en for et stykke tid siden og har nu brug for en igen?

Hilsen Mie

mitchelle siger:

virker fortrydelsespillen kun en gang i cyklussen . er der nogen der har oplevet at nr. 2 fortrydelsels piller har virket.

vh mitchelle

Sashu siger:

Hej .
Jeg bliver lidt urolig når jeg læser det øverste. jeg har taget 2 fortrydelsespiller på en uge, er der stor chance for at jeg er gravid så og virker pillerne kun en gang i cyklussen ?

MVH Sashu

lima siger:

hej….lima her..:)
jeg har næsten også prøvet det sammen som maria men jeg har ikke taget nogle pille i nu. mig og min kæreste havde sex for to uger siden og min menstruation skulle jeg ha for en uge siden. jeg har fået lidt større bryster og har smerter i maven. vi brug i hvertfald kondom:S kan det godt være jeg er gravid

Maria siger:

Hej..
Jeg havde sex med min kæreste, men vi brugte ikke kondom.. Det er nu fem
dage siden. Jeg har spist en fortrydelselspille, og efter tolv timer spiste jeg en til.. Jeg har ikke kastet op eller noget, men jeg har været utrolig træt, og har mange smerter i den nederste del af ryggen.. Jeg skulle have haft menstruation for to dage siden. Er riskoen stor for at jeg er gravid?
– maria

Pernille siger:

Hej Astrid.
Jeg har prøvet næsten præcis det samme. Jeg tog nr. 2 fortrydelsespille, men jeg blev gravid alligevel. Det er 7 år siden, så jeg ved ikke om der er nogle ting der har ændret sig siden mht. fortrydelsespiller.
Pernille

Astrid siger:

Hej.
Jeg havde sex med min kæreste for en uge siden, vi brugte kondom men det sprang. Derfor blev vi enige om at jeg skulle tage en fortrydelsespille. Det gjorde jeg så. Idag var vi igen i seng sammen, og uheldigt nok skete det samme igen, kondomet sprang. Jeg står nu i denne situation at jeg har taget en fortrydelsespille i den her cyklus, vil det så sige at jeg ikke kan tage en igen? For elers kan jeg ikke rigtig se hvad jeg kan gøre? Vi er enige om at jeg skal begynde på p-piller. Hvilke er de bedste, helst nogle uden så mange homoner?
Håber på svar, da jeg og min kæreste er ret bekymret.
Mange hilsner Astrid.

SS siger:

Hej Pia, tusind tak for hjælpen, er allerede mere rolig nu 🙂

Pia P. siger:

Hej SS…
Jeg havde taget p-piller i 4 år… der gik ca. kun en måned til jeg blev gravid. Du skal ikkevære bange for at du ikke kan blive gravid. Det med at du blødte efter du stoppede med p-pillerne… ja den eneste mens. jeg fik efter jeg stoppede med p-pille og inden jeg blev gravid, der blødte jeg heller ikke meget som før…

hilsen Pia

SS siger:

Heja, det kan godt være at jeg skriver et helt forkert sted nu, men har rodet rundt på siden her, men kan ikke finde ud af det…

Jeg stoppet med p-piller i januar måned, jeg har haft mens. engang efterfølgende, og alt virker normalt, kan også mærke at jeg har æggeløsning… men har hørt flere historier og også læst herinde, og er blevet meget bange. Jeg blødte i 7 dage, som j plejer, men ikke helt så mgt som normalt… har en tid hos lægen her i slut. af denne måned…. har været på p-piller et stykke tid, og er nu bange for at jeg måske får lidt svært ved at blive gravid… har talt med forskellige der siger, at ngl blir det hurtigt efter de dropper pillerne, og med ngl kan der godt gå lidt tid… passer det… håber I kan hjælpe mig…

Hilsen den fortvivlet….