Det de ikke fortalte dig om graviditet

Det de ikke fortalte dig om graviditetDe fleste kvinder ved godt, at når de bliver gravide kan de forvente morgenkvalme i nogle måneder, og ømhed over lænden og et par andre »småting«. 

De har også hørt at de måske skal ud og investere i en større BH, men hvad med alle de andre kropslige »udfordringer« man kan opleve, som man aldrig hører om? Læs mere her i artiklen Det de ikke fortalte dig om graviditet.

Det, de ikke fortalte dig om graviditet, fortæller vi dig:

De følgende punkter er ikke noget du nødvendigvis skal have når du er gravid. Du kan sagtens have en vidunderlig graviditet uden dem, men du er altså heller ikke unormal hvis du har dem…

Nye smerter nye steder
Mange kvinder oplever, at efterhånden som barnet vokser inde i maven, begynder det at gøre ondt steder man ikke vidste eksisterede. F.eks. er der kvinder der oplever at barnet presser på iskiasnerven, som går fra lænden og hele vejen ned i foden.

Dette kan give ret kraftige smerter, der stråler ud fra lænden og går ned i det ene eller endog begge ben. Smerterne kan dog komme og gå i løbet af dagen, da de kan være afhængig af hvordan barnet ligger i livmoderen.

Fødder og ben der sover
En del kvinder fortæller ligeledes om at de oplever at deres ben og fødder sover når de har ligget ned et stykke tid. Det kan være en ret irriterende blanding af kildren, følelsesløshed og rastløshed. Følelsen forsvinder oftest så snart man rejser sig.

Ændring i allergi
Ca. en tredjedel af de gravide kvinder, der allerede har allergi før de bliver gravide, oplever at allergien forstærkes under graviditeten, en tredje oplever at symptomerne formindskes, mens den sidste tredjedel oplever en uændret tilstand.

Disse forandringer skyldes de naturlige hormonforandringer som sker under graviditeten, og som altså også kan påvirke andre funktioner i kroppen.

Konstant tissetrang
Nogle kvinder formulerer det således: »Jeg har ikke haft en tom blære mens jeg har været gravid. Jeg kunne gå på toilettet og mene at jeg tømte blæren helt, kun for ti minutter senere at opdage, at jeg var lige ved at tisse i bukserne«.

I starten skyldes øget tissetrang at det er større blodtilstrømning i området. Senere skyldes det at der er mindre plads til alting inden i kroppen, når du er gravid. Hvilket kan mærkes tydeligt hvis barnet pludselig sparker til din blære.

Hukommelsen svigter
Mange kvinder oplever at deres hukommelse svigter fælt under graviditeten. Dette er der skrevet bøger og lavet masser af forskning om. Der er altså noget om det, men heldigvis ser det ud til at gå over efter et stykke tid.

Ingen gener overhovedet
Du kan også risikere en morgen, at vågne op helt uden en eneste graviditetsgene. Det betyder altså ikke nødvendigvis at der er noget galt. I de allerfleste tilfælde er det bare endnu en af kroppens gaver til dig – nyd den.

Elsker min krop
Det er altså ikke alle forandringer der sker under graviditeten der er negative. Mange kvinder opdager først i de specielle måneder hvor smuk og fantastisk deres krop er. Og som ekstra bonus kan huden og håret stråle som aldrig før.

2.7/5 - (4 votes)
Nanna siger:

i de første måneder havde jeg meget kvalme. Men ellers ingen problemer. Jeg motionerede som jeg plejede og kune generelt som altid. Men omkring da jeg var 5½ måned henne, begyndte jeg at tage meget voldsomt på. ca. 10kg. på en måned! som resulterede i en hel masse strækmærker. virkelig mange. hele min mave, inderlår og skridt er dækket.
de sidste uger af graviditeten haft mange smerter i underliv.
Men nu er der for mit vedkommende kun 2 uger tilbage og kunne ikke glæde mig mere til at få min krop tilbage og selvfølgelig få en lille pige <3

Birgitte siger:

Starten af min graviditet gik fint rent fysisk. Udover en smule (døgn)kvalme i 3 uger havde jeg det superfint. Jeg nød, da maven begyndte at spire, og man rent faktisk kunne se, at der skete noget derinde under. Mine negle virker kraftigere, og min hud, som normalt har tendens til at være MEGET tør, ser pludselig rigtig flot ud. Men så kom nedturen. I uge 23 fik jeg konstateret bækkenløsning. Jeg har konstante smerter, som endog bliver provokeret til at blive værre, hvis jeg foretager en forkert bevægelse. Jeg kan ikke finde en behagelig stilling, når jeg skal sove (jeg er i uge 32, så nu er maven også ved at blive stor og “generende”) både pga bækkensmerterne og maven. På nuværende tidspunkt glæder jeg mig bare vildt, til graviditeten er overstået og jeg kan føle mig lidt normal igen. Selv om, så længe jordemødrene ligger i konfflikt, har det godt nok ingen hast ;o)