Digitale graviditetstests

Digitale graviditetstestsDu kan få graviditestests i mange forskellige udgaver og fra forskellige producenter.

Det helt nye på markedet er de digitale tests, der gør det meget nemmere for dig at aflæse slutresultatet, og dermed få svar på om du endelig er blevet gravid.

 

Sådan bruger du en digital graviditetstest

Som med alle graviditetstest er det bedst at tage testen om morgenen fordi graviditetshormonet (forkortet hcg) er mest koncentreret i din blære efter du har sovet en hel nat uden at gå på toilettet.

De digitale graviditetstest er altid udformet som en stav med et lille display der skal aflæses.

Vær opmærksom på at du ikke kommer til at tisse andre steder end på selve den del, der opsuger urinen og som testen skal bruge for at kunne komme med et resultat. Det er faktisk ikke helt så nemt at skulle holde en  test ned i toilettet, tisse samtidig og stoppe med at tisse inden testen bliver våd de forkerte steder

Der kan også ske det modsatte, nemlig at testen slet ikke får den urin den skal bruge for minimum at kunne virke, og begge de to scenarier er ikke så heldige, for det betyder at du måske slet ikke får noget svar overhovedet.

Hvis du vil være på den sikre side, så følg brugsvejledningen nøje og tis i stedet for i en ren skål, hvorefter du kan holde den sugende del af graviditetstesten ned i urinen præcis de antal sekunder der står i vejledningen. For meget eller for lidt kan påvirke om testen kan aflæses bagefter.

Når du har gjort det kan du sætte hætten på og lægge den fladt ned på f.eks. et bord og vente spændt på at resultatet viser sig. Den nervepirrende men også spændende  ventetid er i gang.

Imens du venter kan du se et “vente symbol” som blinker og som er et tegn på at testen arbejder for at kunne give dig et resultat om kort tid. Det kan være lidt forskelligt hvornår “ventesymbolet” stopper med at blinke og det endelige resultat viser sig, hos nogle går der bare 1 minut mens andre skal vente i 3 minutter.

Men endelig er ventetiden ovre og du har svaret på dit spørgsmål – Er jeg gravid? En tydelig tekst som fortæller om du er gravid eller ej kan nu læses på displayet.

Det er den mest enkle og sikre test, der findes på markedet og Clearblue er den mest kendte af de digitale tests i Danmark.

3.7/5 - (3 votes)