Drik mere vand og gå ned i vægt

Mange mennesker har helt glemt hvordan det er at være både sulten og tørstig, fordi vi spiser på bestemte tidspunkter og altid i rigelige mængder.

De fleste kan derfor heller ikke længere mærke forskel på tørst og sult, og kommer derfor ofte til at spise, når det i virkeligheden er væske man har brug for. Dette er en af årsagerne til overvægt for masser af mennesker…

Din krop har brug for en konstant tilførsel af vand til alle sine funktioner. Som udgangspunkt indeholder din krop ca. 60% vand. Men din hjerne indeholder hele 70% vand (din tænkning) og dit blod endnu mere, nemlig hele 82% (din sundhed).

Derfor er det helt relevant at hævde, at hvis du ikke får vand nok hver dag, så går alle systemer, fysiske såvel som mentale, ned i styrke. Du indlærer dårligere, er dårligere til at takle stress, din forbrænding går langsommere og dit blod bliver tykkere og strømmer ikke længere så godt rundt i kroppen.

Dette er selvfølgelig endnu mere relevant når du er gravid eller ønsker at blive det. Graviditet er en udfordring for kroppen, og derfor har den brug for at fungere optimalt når det skal være. Ligeledes har fostret selvfølgelig brug for masser af vand i livmoderen.

Din krop har hver dag brug for en tredjedel af sin vægt i dl. Vejer du f.eks. 60 kilo skal du mindst drikke en tredjedel af 60 = 20 dl = 2 liter vand hver dag…

Vejer du 50 kilo skal du drikke 1,7 liter væske om dagen! Hvis du i stedet for vand drikker 1.7 liter Cola, så får du en enorm mængde kalorier i form af sukker. Det samme gælder mælk, saftevand, juice, energidrik osv osv. Disse ting kan tilsammen, være det der måske bringer dit energiregnskab ud af balance.

Derfor kan du med stor fordel erstatte alle ovenstående drikke med godt gammeldags vand fra vandhanen. Analyser har endda vist at dansk hanevand, de fleste steder er sundere end det kildevand du køber i flasker. Og literprisen er absolut minimal i forhold til al væske du kan købe.

Tip: Hver gang du, imellem måltider eller om aftenen, føler trang til at spise, så tag istedet et glas vand og mærk om det ikke fjerner trangen til at spise.

Hvad mener du? Drikker du vand nok? Eller har du erstattet det af søde drikke som saftevand, sodavand og juice – og hvorfor? Skriv en kommentar…

Giv din vurdering