Efter kejsersnit – besøg hos lægen

Efter kejsersnit - besøg hos lægenDet er helt almindeligt, at alle kvinder der har født, skal til undersøgelse hos egen læge efter 8 uger.

Har du født ved kejsersnit, er der flere ting, lægen skal undersøge.

Det er også en god lejlighed til at få svar på alle de spørgsmål du måtte have til dit kejsersnit, og de eventuelle gener, du oplever i forbindelse med det.

Lægebesøg

Besøget hos lægen kommer typisk til at dække følgende emner:

  • Livmoder. Når du kommer til undersøgelse hos egen læge, vil du blandt andet få foretaget en gynækologisk undersøgelse. Undersøgelsen skal fastslå om din livmoder har trukket sig sammen, som den skal efter fødslen.
  • Bækkenbund. Lægen vil også checke om din bækkenbund er tilstrækkeligt opstrammet, eller om du skal være mere opmærksom på at få lavet bækkenbundsøvelser.
  • Arret – er det fint og fri for sår? Lægen kan se om dit ar er lukket pænt.
  • Prævention. De fleste læger bringer emnet på bane, fordi nogle kvinder så småt begynder at dyrke sex igen. Selvom du ikke har haft din første menstruation efter fødslen endnu, kan du stadig blive gravid, og derfor kan det være vigtigt at overveje prævention og få talt emnet igennem.

En gynækologisk undersøgelse, er sjældent noget kvinder finder særligt rart, og efter en kejsersnitsoperation kan det være ekstra ubehageligt. Det kan gøre ondt i maven, når lægen trykker, for at mærke om livmoderen har trukket sig sammen, og i det hele taget er du stadig øm omkring indsnittet. Undersøgelsen er en af de ting, der bare skal overståes.

Brug besøget hos lægen til at få spurgt, hvis der er noget du er i tvivl om f.eks. i forhold til svømning, smerter, arret eller andet.

3.7/5 - (3 votes)