Efter kejsersnit – besøg hos lægen

Efter kejsersnit - besøg hos lægenDet er helt almindeligt, at alle kvinder der har født, skal til undersøgelse hos egen læge efter 8 uger.

Har du født ved kejsersnit, er der flere ting, lægen skal undersøge.

Det er en god lejlighed til at få svar på alle de spørgsmål du måtte have til dit kejsersnit, og de eventuelle gener, du oplever i forbindelse med det.

 

Lægebesøg

Besøget hos lægen kommer typisk til at dække følgende emner:

  • Livmoder. Når du kommer til undersøgelse hos egen læge, vil du blandt andet få foretaget en gynækologisk undersøgelse. Undersøgelsen skal fastslå, at din livmoder har trukket sig sammen, som den skal efter fødslen.
  • Bækkenbund. Lægen vil også checke om din bækkenbund er tilstrækkeligt opstrammet, eller om du skal i gang med bækkenbundsøvelser.
  • Arret – er det fint og fri for sår? Lægen kan se om dit ar er lukket pænt, og om det er en god idé, at du begynder at smøre arret med en salve eller olie.
  • Prævention. De fleste læger bringer emnet på bane, fordi nogle kvinder så småt begynder at dyrke sex igen. Selvom du ikke har haft din første menstruation efter fødslen endnu, kan du stadig blive gravid, og derfor kan det være vigtigt at tænke i de baner, og få talt emnet igennem.

En gynækologisk undersøgelse, er sjældent noget kvinder finder særligt rart, og efter en kejsersnitsoperation, kan det være decideret ubehageligt. Det kan gøre ondt i maven, når lægen trykker, for at mærke om livmoderen har trukket sig sammen, og i det hele taget er du stadig øm omkring indsnittet. Undersøgelsen er en af de ting, der bare skal overstås.

Brug besøget hos lægen til at få styr på dine spørgsmål omkring arret – hvornår må du bruge bodylotion, eller salve, og kan lægen anbefale en god salve, der mindsker arret?

Tal også med lægen, hvis du er generet af følelsesløshed omkring arret. Lægen kan hjælpe dig med at lære nogle gode teknikker til at massere omkring arret på, så du stille og roligt kan genvinde noget af følelsen omkring kejsersnittet.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

Efter kejsersnit – besøg hos lægen
5 (100%) 1 Stemme