Fars dag

fars dagÉn dag om året fejrer vi fædre, der hver dag fylder deres børns og familiers liv med omsorg og kærlighed. Fars dag er naturligvis en pendant til Mors dag.

Mors dag blev oprettet i 1908 mens inspirationen til Fars dag kom lidt senere, nemlig i 1910. Begge dage udspringer af en amerikansk idé om at værdsætte vores familie.

Fars dag fejres den 5. juni i 2018.

Hvorfor fejrer vi Fars dag?

Anna Jarvis, kvinden bag Mors dag idéen, satte ikke bare liv i en tanke om at ære moren, og det store arbejde hun gjorde i en tid, hvor ord som ligestilling og 37 timers arbejdsuge ikke havde nogen betydning. Mor er noget særligt og vi skal huske at sige tak, blev det fastslået og i kølvandet på den idé kom naturligvis inspirationen til at oprette en dag, der var dedidikeret til far.

På det tidspunkt var faren den primære person til at arbejde og sørge for familiens underhold, mens mor arbejde derhjemme med at passe børn og tog sig af alt det praktiske for at få familien og livet til at fungere. Det betød også, at far ikke var hjemme særlig meget.

Fars dag blev til en dag, hvor vi skal huske at sige tak til ham, og det store arbejde han gør for sin familie.

Fars dag fejres på forskellige datoer rundt omkring i verden. På samme måde som mors dag heller ikke er ens. I Danmark falder Fars dag altid på Grundlovsdag, som er den 5. juni.

Passende gaver til Fars dag

På fars dag handler det både om forkælelse og at sige tak. Det kan man gøre på mange måder, og ligesom når du skal vælge gave til mor, så handler det om, hvad der passer far bedst.

Nogle mænd vil gerne have en tur i biografen, mens andre en god frokost, og nogle vil noget helt tredje eller fjerde. Her er lidt inspiration til gaver til Fars dag.

  • fars dagEn god frokost i byen
  • Et udvalg af gode øltyper
  • En tur i biografen
  • Børnetegninger – sæt babys tegninger i en flot ramme
  • Indrammede familiefotos
  • En koncertoplevelse

Vil du forkæle din far, kan du sørge for, at han får morgenmad på sengen, eller en lækker hjemmelavet brunch. Sæt dagen af til at lave noget hyggeligt med ham, noget som han holder af at gøre.

Du kan også læse mere om Mors dag her på Graviditet.dk og lære om baggrunden for, hvorfor vi holder Mors dag i hele verden. Se vores indlæg Mors dag her.

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit.

5/5 - (3 votes)