Flerlingegraviditet – Bliver jeg mere træt?

Flerlingegraviditet - Bliver jeg mere træt?Når du er blevet gravid, er det helt almindeligt at føle symptomer på graviditeten, så som kvalme, træthed, brystspændinger osv.

Der er også kvinder, der ikke har nogen særlige symptomer i det første trimester.

Træthed i det første og sidste trimester er helt almindeligt ved graviditeter.

Andre kvinder oplever ikke trætheden og er friske igennem hele graviditeten.

 

Bliver jeg mere træt, når jeg venter tvillinger eller flerlinger?

Et af tegnene på at du kan være gravid med tvillinger eller flerlinger, er at du kan føle en voldsom træthed. Det er meget almindeligt for flerlinge-gravide, og kan altså forekomme lige fra graviditetens begyndelse.

Mange kvinder klager over denne voldsomme træthed, hvor du kan føle, du slet ikke kan holde øjnene åbne, eller at du har brug for en lur, selvom du kun har været en tur hos købmanden.

Det kan være meget frustrerende at opleve, hvis du er vant til at være aktiv og konstant i gang med et eller andet, pludselig at skulle acceptere, at du ganske enkelt ikke har energien til at foretage dig noget som helst.

Som gravid med flerlinger, er der ikke så meget andet at gøre, end at acceptere, at du er meget træt, og at det er helt almindeligt. De fleste gravide oplever at de får energien tilbage i det andet trimester. For mange vender trætheden tilbage i det tredje trimester.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

5/5 - (1 vote)