Førstehjælp til små børn

dechoker til børnDer er ikke noget som skrækken over, at der kan ske vores børn noget. Førstehjælp til små børn er noget, forældre ofte ikke ved så meget om.

Det er helt naturligt, især hvis det er det første barn, at man som forælder kan være lidt usikker på, om man gør alting rigtigt.

Med små børn i hjemmet er der mange ting, du skal være opmærksom på.

Er jeres hjem for eksempel gjort børnevenligt, så den lille ikke putter ting i stikkontakten eller slår hovedet på kanten af et bord, eller får fingrene i klemme i døren?

Der kan være mange farer i hjemmet i børnehøjde, som man ikke tænker over, før man får et barn i huset.

Der findes mange produkter, der kan hjælpe dig til at børnesikre dit hjem, så du passer på baby og samtidig med kan holde ud at være der selv.

 

Når de får noget galt i halsen – førstehjælp til små børn

Hvis du ser dit barn er ved at få noget galt i halsen, er det helt naturligt at blive forskrækket, for det kan være meget voldsomt at være vidne til.

I langt de fleste tilfælde, kan du banke det løs, der sidder i halsen, ved at banke barnet let på ryggen. Men i særlige tilfælde, så sidder mad eller fremmedlegeme fast, og så skal der gøres noget hurtigt, for at undgå at barnet bliver kvalt.

De fleste kender til Heimlich-manøvren, der består i, at man tager fast omkring maven på personen, der har fået noget galt i halsen og trykker hårdt ind mod mellemgulvet. Det gør man, for at kroppen selv skal presse fremmedlegemet eller maden op ad og ud af luftvejene.

Heimlich-manøvren kan også udføres ved at man lægger den, der er ved at blive kvalt, med mellemgulvet ind over en stoleryg og banker og presser, for at få den samme effekt, som hvis man presser om maven.

Du kan se Heimlich-manøvren blive udført her.

 

Ved små børn har reglen altid været, at man ikke foretog Heimlich-manøvren, men i stedet vendte bunden i vejret på barnet. Det vil sige, at man tog barnet i benene og løftede det op, så det hang med hovedet ned af, og så rystede man det, for at få fremmedlegement ud.

Som forældre er man ofte bange for, at de små kan få noget galt i halsen. Men det er svært at gardere sig imod, om barnet synker forkert eller putter noget i munden i et uopmærksomt øjeblik.

Nu er der kommet et nyt produkt på markedet, der kan hjælpe dig med at børnesikre dit hjem yderligere:

Dechokeren er et produkt, der har været længe undervejs. Det er udviklet til at hjælpe, når man har fået noget galt i halsen.

 

Hvordan kan det nye produkt hjælpe dig?

Dechokeren er et produkt, der netop er udviklet til at hjælpe, når et barn, eller andre, man har svært ved at udføre Heimlich-manøvren på, har fået noget galt i halsen.

Produktet virker sådan:

  1. Læg mundstykket ind over både mund og næse.
  2. Træk luften ud af luftvejene ved hjælp af pumpen.
  3. Sammen med luften, skulle fremmedlegemet også komme ud.

Det gode ved den nye Dechoker er, at den ikke kun er produceret til børn, men kan bruges af alle aldre.  Især gravide kan have god brug af den, da det er meget svært, for ikke at sige umuligt, at udføre Heimlich-manøvren på en gravid.

Med Dechokeren derhjemme, har du altid hjælp ved hånden, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan læse mere om Dechokeren her.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit.

 

5/5 - (2 votes)