For lidt Omega 3 kan måske hindre graviditet

Din krop har brug for at indtage de to essentielle fedtsyrer Omega-6 og Omega-3 for at kunne restituere og vedligeholde din krop optimalt (den kan nemlig ikke danne dem selv).

Men din krop har brug for dem i en bestemt balance, og det optimale er en 1:1 ratio. Hvis du får for meget af en af dem kan der opstå en række problemer i kroppen. Det mest almindelige er vi får ALT for meget Omega-6 – ofte i en ratio på over 15:1 i forhold til Omega-3.

Hvis du får for meget omega 6 bliver dine cellemembraner stive og du får det man kalder en ‘stille inflammation’ som er en skjult kronisk infektionstilstand i kroppen.

En ‘normal inflammation’ er en almindelig fysisk reaktion på en infektion eller skade. Denne reaktion kan være i form af hævelse, varme, smerte eller rødmen. Ofte kun på et lokalt område og i kort tid.

En stille inflammation er derimod en konstant reaktion i hele kroppen, der i dette tilfælde er forårsaget af forkert ernæring. En sådan inflammation vil kunne belaste din krop i årevis indtil tilstanden til sidst bryder ud som sygdom. Det vil sige at selvom du ikke har nogle symptomer, er du med en stille inflammation i kroppen muligvis alligevel latent syg.

Den optimale balance mellem Omega-6 og Omega-3 er 1:1, men i det moderne vestlige samfund er denne balance ofte over 15:1. Forskningen anbefaler som udgangspunkt under 3:1. I Japan som er et af de lande hvor man spiser mest fisk anbefaler man under 2:1.

Har du fået testet din Omega-6/3 balance? Hvad var din ratio? Hvad vil du gøre ved det?

5/5 - (2 votes)