woman holding ultrasound results

For sent med nakkefoldskanning i 13 uge?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Hej. Jeg har lige et par spørgsmål, som jeg ikke har kunne finde svar på. Jeg er gravid, og efter min sidste menstruations 1. dag skulle jeg være ca. 8 uger henne.

Hvorfor regner man det ud fra den måde? For jeg kan jo ikke have været gravid mens jeg har haft menstruation. Så jeg er jo egentlig ikke rigtig 8 uger henne eller hvad?

Mit andet spørgsmål er, at jeg skal have foretaget en nakkefoldskanning, og de bliver taget mellem 11. og 13. uge, plus 6 dage. Men hvad hvis der er noget galt i den skanning, er det så ikke for sent at få en abort, da det jo helst skal ske inden 12. uge?

Mit sidste spørgsmål er hvor hurtig man tager på på maven? Kan det være psykisk at man synes man gør det? Jeg har hørt at hvis man venter tvillinger tager man hurtigt på maven, passer det?

Jeg er så forvirret, da det er min første graviditet, derfor har jeg så mange spørgsmål. Håber du kan hjælpe mig 🙂

Knus, den forvirrede.

Kære Forvirrede.

Ja, der er altid mange spørgsmål, første gang man er gravid, og det er helt normalt. Det er rigtigt, du ikke har været gravid i 8 uger, selv om du er i 8. uge. Det er bare en måde man har besluttet, at udregne graviditeten på fordi det er nemmere at kende den præcise dag for menstrationens 1. dag end for selve befrugtningen. Så er man også gravid i 40 uger, og det er jo mere en 9 mdr. Men sådan er det bare.

Vedr. din scanning: Hvis det viser sig, der er noget galt ved scanningen, foretager man abort, selv om det er mere end 12 uger gammel det lille foster. Vedr. hvor meget man tager på på maven, er det meget forskelligt. Ja, det kan være meget psykisk. Jeg har eksempler på gravide, som først får mave, når de har offentliggjort graviditeten. Altså fortalt det til familie og venner. Jeg kender også eksempler på gravide, som skjuler graviditeten for omgivelserne og føder et barn, uden nogen har opdaget, kvinden var gravid.

Det med tvillinger, har sin naturlige årsag. To børn fylder selvfølgelig mere end et barn. Så det er sandt, gravide med tvillinger får hurtigere mave end kvinder, som føder et barn ad gangen. Jeg håber du har det bedre og er mere beroliget.

Det er en god ide at skrive dine spørgsmål op og spørge jordemoderen, når du skal besøge hende. Det kan være svært at huske det hele, når man sidder der. Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive igen.

Mange hilsner

Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

styrk barnets immunforsvar

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

woman holding ultrasound results
styrk barnets immunforsvar

FÅ GUIDEN FOR 0 KR.

Giv din baby den bedste start på livet -få guiden tilsendt med det samme.

Du kan nemt afmelde mails med 1 klik. 

For sent med nakkefoldskanning i 13 uge?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Hej. Jeg har lige et par spørgsmål, som jeg ikke har kunne finde svar på. Jeg er gravid, og efter min sidste menstruations 1. dag skulle jeg være ca. 8 uger henne.

Hvorfor regner man det ud fra den måde? For jeg kan jo ikke have været gravid mens jeg har haft menstruation. Så jeg er jo egentlig ikke rigtig 8 uger henne eller hvad?

Mit andet spørgsmål er, at jeg skal have foretaget en nakkefoldskanning, og de bliver taget mellem 11. og 13. uge, plus 6 dage. Men hvad hvis der er noget galt i den skanning, er det så ikke for sent at få en abort, da det jo helst skal ske inden 12. uge?

Mit sidste spørgsmål er hvor hurtig man tager på på maven? Kan det være psykisk at man synes man gør det? Jeg har hørt at hvis man venter tvillinger tager man hurtigt på maven, passer det?

Jeg er så forvirret, da det er min første graviditet, derfor har jeg så mange spørgsmål. Håber du kan hjælpe mig 🙂

Knus, den forvirrede.

Kære Forvirrede.

Ja, der er altid mange spørgsmål, første gang man er gravid, og det er helt normalt. Det er rigtigt, du ikke har været gravid i 8 uger, selv om du er i 8. uge. Det er bare en måde man har besluttet, at udregne graviditeten på fordi det er nemmere at kende den præcise dag for menstrationens 1. dag end for selve befrugtningen. Så er man også gravid i 40 uger, og det er jo mere en 9 mdr. Men sådan er det bare.

Vedr. din scanning: Hvis det viser sig, der er noget galt ved scanningen, foretager man abort, selv om det er mere end 12 uger gammel det lille foster. Vedr. hvor meget man tager på på maven, er det meget forskelligt. Ja, det kan være meget psykisk. Jeg har eksempler på gravide, som først får mave, når de har offentliggjort graviditeten. Altså fortalt det til familie og venner. Jeg kender også eksempler på gravide, som skjuler graviditeten for omgivelserne og føder et barn, uden nogen har opdaget, kvinden var gravid.

Det med tvillinger, har sin naturlige årsag. To børn fylder selvfølgelig mere end et barn. Så det er sandt, gravide med tvillinger får hurtigere mave end kvinder, som føder et barn ad gangen. Jeg håber du har det bedre og er mere beroliget.

Det er en god ide at skrive dine spørgsmål op og spørge jordemoderen, når du skal besøge hende. Det kan være svært at huske det hele, når man sidder der. Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive igen.

Mange hilsner

Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

Mest poplære artikler

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

“Jeg har for nyligt fået at vide at jeg er i 6 uge, gravid for…

Kan man bløde når man er gravid?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Blødninger mens du er gravid, er for mange noget af det mest skræmmende du kan…

Fertilitet og sædkvalitet

januar 13, 2023 Reading Time: 2 minutes

De fleste mennesker tænker ikke over, om deres egen eller deres partners sæd er af…

Gravid selvom testen er negativ?

december 3, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hej, Er jeg mon gravid? Jeg er en pige på snart 22 år. Jeg havde…

Sex i det sidste trimester

december 14, 2022 Reading Time: 2 minutes

Mange kvinder oplever i løbet af deres graviditet at deres sexlyst er stigende. Jo større…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Nogle kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Copy link
Powered by Social Snap