»Forældreguiden« af Margrethe Behrendt og Brun Hansen

Har man ikke ofte ønsket at kunne slå op i en brugsangivning, når den lille søde har reageret på en måde, som man ikke lige kunne finde en løsning på selv? Hvordan tackler man kræsenhed eller grimt sprog? Og hvad kan man gøre for at få barnet bedst gennem institutionsstart, selvstændighedsfaser og mobning?

Der findes faktisk en bog, som måske kan hjælpe: »Forældreguiden«. Den er skrevet af den kendte børnepsykolog Margrethe Brun Hansen. Bogen er en praktisk guide, der behandler de 10 mest gængse problemer forældre står overfor – bl.a. spisning, søvn, aflevering i institution, søskendejalousi og skilsmisse. De gode råd er henvendt til forældre med børn fra 1-15 år.

»Nogle er født til at være forældre. De kan aflæse deres børns behov uden at blinke. Andre må famle sig frem og føler sig til tider ret hjælpeløse« skriver Margrethe Brun Hansen i sin indledning. Og det er den sidstnævnte gruppe hun har tænkt på, da hun skrev bogen.

»Forældreguiden« er en god opslagsbog med en overskuelig oversigt og aldersinddelte emner alle efterfulgt af litteraturlister, hvis man vil have yderligere viden.

Mange af anvisningerne bunder i det faktum, at børn kopierer adfærd – dvs. de gør oftere det forældrene gør end det de siger. Det er ikke altid nemt at være forældre, men med Forældreguiden bliver det nemmere.

Bogens bagside:

Er I skrækslagne ved tanken om at putte jeres barn, fordi soveritualet har udviklet sig til timelange seancer med råb og gråd? Eller står I magtesløse ved middagsbordet, fordi jeres 3-årige bare lukker munden i og nægter at spise noget? Så er der hjælp at hente i Forældreguiden.

Problemer med søvn og spisning er bare et par af de situationer, man kan støde ind i som forælder i dag. Også institutionsstart, søskendejalousi og mors nye kæreste kan vælte læsset og få selv de bedste forældre til at føle sig rådvilde.

En af Danmarks mest anerkendte børnepsykologer, Margrethe Brun Hansen, har i samarbejde med journalisten Maria Holkenfeldt Behrendt skrevet ”Forældreguiden” – en skatkiste af gode råd til alle forældre med børn fra 1-års alderen til puberteten. Bogen tager problemerne op tema for tema og behandler dem på en ukompliceret og handlingsanvisende måde. Med Forældreguiden i hånden vil enhver børnefamilie komme lidt nemmere gennem hverdagen.

ISBN 978-87-638-0646-6. Udgivet af Høst og Søn. Hæftet. 123 sider. 199 kr.

Hvad mener du? Har du også læst bogen og har den hjulpet dig? Skriv en kommentar…

Rate this post