Skifteholdsarbejde er dårligt for graviditeten

Skifteholdsarbejde er dårligt for graviditetenDet er igen og igen blevet dokumenteret at skifteholdsarbejde ikke er sundt.

Nu har man så også dokumenteret at det heller ikke er godt for graviditeten!

Det viser en stor undersøgelse som i juli måned 2013 blev fremlagt ved det årlige møde i European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE).

Undersøgelsen blev fremlagt af Dr Linden Stocker fra University of Southampton i England.

Undersøgelsen viser at kvinder der har skiftende arbejdstider som forstyrrer den normal døgnrytme, på en måde så de sover mindre og er aktive om natten, har en markant øget risiko for uregelmæssig menstruation nedsat fertilitet og ufrivilling abort.

 

Det ser ud til at være de skiftende arbejdstider, specielt om natten, der er problematisk i denne undersøgelse. Virkningen er nemlig ikke lige så markant hos kvinder der fx har fast natarbejde (andre undersøgelser har dog vist at natarbejde i sig selv kan være kritisk – se Andre kilder længere nede).

Undersøgelsen er en meta-undersøgelse som indrager data fra alle undersøgelser om emnet offentliggjort i perioden fra 1969 til 2013. Undersøgelsen rummer data fra 119.345 kvinder.

Oprindelig kilde: Science Daily

OBS: Hvis du finder disse informationer interessante, så del artiklen og skriv en kommentar i feltet nedenunder…

Rate this post