Gavner det at spille Mozart for min mave?

Gavner det at spille Mozart for min mave?Der er mange overvejelser om hvad du kan og ikke kan gøre for at forbedre dit barn før fødslen.

En af dem går på, om det hjælper dit barns intelligens at spille Mozart for din mave.

Når først sådan et rygte starter, er det meget forståeligt at det fortsætter.

Hvem ønsker ikke at gøre sit barn mere intelligent, hvis alt der skal til, er at der skal spilles lidt Mozart.

 

Hvor kom ideen fra?

I 1980, var der en forsker, ved navn Donald Shetler, som spillede Mozart for 16 gravide kvinder.

Efter fødslen fulgte han børnene og konkluderede, at det lod til at børnene af disse gravide kvinder lod til at være meget organiserede samt udvikle en ekstra god sprogsans meget tidligt.

Siden da, er der flere studier, der har antydet at klassisk musik kan forbedre både evnen til at rationalisere og forestillingsevnen, hvis det blev spillet for små børn.

I 1998 kom der endnu et studie. Denne gang lavet på rotter.

Igen viste forsøget at rotter, der havde lyttet til Mozart før og umiddelbart efter de blev født, var bedre til at finde vej igennem labyrinterne end både dem der havde lyttet til moderne komponister, støj eller slet ingenting.

 

Hvad kan vi konkludere?

Der er ingen af disse studier, der er gode nok, til at vi reelt kan konkludere at noget er bedre for dit barn end noget andet.

Men vi ved at fostre reagerer på musik, og at musik i nogle tilfælde kan sænke pulsen på fosteret. Det samme er dog muligt at gøre ved at snakke til til baby.

Selvom det altså ikke er muligt at bevise, at dit barn bliver mere intelligent, af at du spiller Mozart for ham eller hende, så er der andre fordele.

Mozart kan få dig til at slappe af, hvilket dermed kan få dit barn til at slappe af.

Det kan også gøre det nemmere for dit barn at komme ud i den store farlige verden, da musikken vil være noget din baby kan genkende.

Endeligt er det et enkelt studie der viser, at dét at spille Mozart for din mave kan medføre at din baby tager nemmere på, slapper mere af, og nedsætter energiforbruget.

Så alt i alt er konklusionen klar.

Hvis studierne har ret, så er effekterne fantastiske, og du bør spille Mozart for din baby.

Hvis studierne tager fejl, kan det ikke skade noget, at spille Mozart for din mave.

Rate this post