Gravid synlige årer

Gravid synlige årerDer sker så meget med din krop, når du er gravid.

Ud over den voksende mave har du måske morgenkvalme, lettere til tårer eller smag for chokoladekiks med sild.

Et af de symptomer, de fleste oplever, endda ret tidligt i graviditeten, er synlige årer, typisk på brysterne og maveskindet.

Men hvad betyder det? Det ser vi på her.

Hvorfor får gravide synlige årer?

Din krop har nogle vigtige funktioner, når du er gravid. Det handler ikke længere kun om dig, men også om din baby.

Langt de fleste af de forandringer, du oplever under din graviditet, har til formål at sikre, at din baby får den næring, han eller hun skal have.

Når du er gravid, forøges mængden af blod din krop transporterer rundt drastisk. Faktisk øges blodgennemstrømningen med omkring en femtedel allerede tidligt i graviditeten, og meget mere sent i graviditeten.

Samtidig øges mængden af blod med 40-45%. Det hele handler om at øge blodtilførslen, og dermed tilførslen af ilt og næring, til din livmoder og baby.

Al den ekstra blodgennemstrømning øger dit stofskifte og din kropstemperatur, hvilket hjælper til med at nære både din og din babys krop.

En af konsekvenserne, du vil opleve senere i graviditeten, er det, der populært kaldes graviditetsglød – smukke, blussende kinder.

Men selv meget tidligt i graviditeten resulterer den øgede blodtilførsel altså i at en gravid får synlige årer på bryster og mave.

Gravid med synlige årer – hvad kan jeg gøre ved det?

De mange små årer kan ret tidligt, faktisk allerede fra du er omkring 10 uger henne, ses på og omkring dine bryster og dit maveskind.

Da de allerede dukker op så tidligt, er de sommetider det første tegn på graviditet, på et tidspunkt koncentreret om brysterne.

De synlige årer opstår simpelthen, fordi din krops blodårer har travlt med at transportere næringsstoffer til dit barn, så de er nærmest en slags livslinje.

Og sandheden er, der er intet at gøre ved dem. Der findes ingen cremer, piller eller massage, der gør noget ved dem. For de skal være der.

Til gengæld kan du så glæde dig over, at de forsvinder helt af sig selv, når du har født, og din blodmængde vender tilbage til normalniveauet.

Så tag det roligt og glæd dig over, at dit barn får masser af god ilt og næring.

2.7/5 - (4 votes)