Gravid – Uge 11

gravid uge 11Gravid uge 11 – det betyder, at din lille baby er 9 uger gammel.

På dette tidspunkt er dit barn nået forbi det kritiske stadie, og er nu mindre modtageligt for påvirkninger af infektioner eller medicin.

Baby har også mindre risiko for at udvikle medfødte skader.

Din baby i uge 11

Din baby måler nu 4,4 – 6 cm i længde og vejer ca. 8 g.

Din baby er næsten fuldt udviklet, og inden ugen er omme, vil baby have fordoblet sin længde og hovedet vil være så stort, at det næsten er halv størrelse af resten af kroppen. Fingernegle og små dunede hår begynder så småt at vise sig.

Under øjenlågene er iris ved at udvikle sig, der senere hen skal beskytte babys øjne mod lys. Ørerne er stadig ikke udviklede, og der går noget tid, før de er fuldt funktionelle. Baby kan nu også gabe, sutte og synke.

Babys lever, nyre, hjerne og lunger er nu begyndt at fungere og gennem resten af graviditeten, skal de bare vokse. Hjertet pumper blod til alle de indre organer og til navlestrengen, der fører blodet videre til moderkagen.

Din krop – gravid uge 11

Du skal måske have en nakkefoldsscanning af baby i denne uge, hvor det kan ses om dit barn har Downs Syndrom eller andre sygdomme, eller om du måske venter tvillinger.

Du har måske taget omkring et kilo på, hvis du har det fint og har din appetit i behold. Nogle kvinder taber sig i denne periode af deres graviditet, især hvis du lider af kvalme eller opkastninger.

På dette tidspunkt vil du sandsynligvis også føle en større trang til at tisse. Det skyldes at hormonbalancen i din krop har ændret sig meget, og du kan opleve at selvom du lige har tisset, så skal du igen.

Du kan være lidt svimmel og måske ligefrem besvime, og det er helt normalt. Det skyldes forandringer i dit blodtryk. Prøv at undgå at bevæge dig alt for pludseligt, for eksempel når du rejser dig op fra en stol.

Du kan opleve øget udflåd under graviditeten. Det er normalt, men hold øje med at der ikke er ubehagelig lugt eller udseende.

3.3/5 - (10 votes)