Gravid – Uge 12

Din babys nervesystem er nu fuldt udviklet, og du kan holde op med at tage tilskuddet af folin-syre, som du har taget måske allerede inden du blev gravid.

Babys udvikling er fantastisk og din baby kan faktisk smile inde i din mave, eller rynke panden.

Baby kan også hygge sig ved at sutte på tommelfinger i den trygge, varme mave.

 

Din baby i uge 12

Din baby måler nu 6,1 cm fra toppen af hovedet til numsen og vejer mellem 8 og 14 gr.

Baby er nu fuldkommen formet selvom organerne stadig skal udvikle sig. Hjernen er stadig i fuld gang med sin udvikling og bliver større.

Fingre og tæer er nu ikke længere som små svømmefødder, men er blevet adskilte og baby begynder at få hår og neglene er begyndt at vokse.

Knoglerne er ved at blive mere faste, og kønsdelene er også ved at ligne kønsorganer, hvor det tidligere kan være svært at se, om det er en dreng eller pige, vil det nu være meget nemmere.

Navlestrengen har travlt – den arbejder med at pumpe blod rundt mellem moderkage og baby, for at give optimal næring til barnet og hjælper med at udrense affaldsstoffer, som kommer efter babys store og pludselig vækst.

 

Din krop i uge 12

Din kvalme vil begynde at fortage sig i denne uge, måske er den allerede helt væk. Det kan være en stor lettelse, hvis du har været meget plaget af morgenkvalme, at du når får din appetit tilbage, hvilket også gier mere overskud.

De store hormonforandringer i din krop gør, at du pludselig kan få bumser i ansigtet.

Der kan begynde at vise sig mere tydelige blodårer på dine bryster, dine brystvorter kan blive mere mørke og du kan få små knopper i huden omkring dem.

Er der nogle i din familie, der lider af arvelige sygdomme, så som cystisk fibrose eller muskelsvind, så vil du blive tilbudt en fostervandsprøve, for at se om din baby er sund og rask.

Gravid – Uge 12
2.3 (46.67%) 6 Stemmer