Gravid – Uge 14

Dette er begyndelsen på dit andet trimester.

Du har sandsynligvis taget lidt på i vægt, og din mave begynder nu for alvor at vise, at du er gravid.

Babys hjertelyd er nu stærk og nem for jordemoder at finde, så du kan nyde at høre den smukke lyd, af din babys hjerte der slår.

 

Din baby i uge 14

Din baby måler nu mellem 8 og 9,3 cm og vejer nu op mod 25 gr.

Med starten af det andet trimester, tager baby godt på i vægt, og dets organer modnes. Moderkagen sørger for, at baby får næring nok og sørger for tilførslen af hormoner og for at barnet kan trække vejret.

Baby har nu langt større kontrol over sine bevægelser og kan nu bøje og bevæge sine fingre, hænder håndled, ben, knæ og tæer. Nervesystemet er begyndt at fungere. Øjenlåg og negle på fingre og tæer udvikler sig fortsat og der er nu fine dun på hovedet.

Baby øver sig i at trække vejret ind og ud, for at modne lungerne og for at forberede sig på et liv uden for livmoderen. Ilten barnet får nu, kommer udelukkende fra moderkagen via navlestrengen.

 

Din krop i uge 14

Det kan være, du begynder at være generet af lettere forstoppelse. Hormonet progesteron bevirker at musklerne i tarmsystemet fungerer langsommere end normalt.

Din voksende livmoder kan også presse på dine tarme, og genere et mere normalt flow. Det bedste du kan gøre for at afhjælpe problemet er, at drikke masser af væske og spise godt med fiberholdig mad og frugt og grønsager.

Din mave begynder at fylde og bliver ved med at vokse og du begynder så småt at få en gravid mave. Du har nok behov for at købe graviditetstøj, i hvert fald bukser med elasticitet, så der er plads til maven.

Brysterne er vokset godt og du har måske også brug for at købe bh i en større størrelse, og måske ønsker du en anden form, end du plejer. Nogle gravide kvinder er generede af bøjlebh’er og vil hellere have en blød udgave, der ikke strammer eller gnaver nogen steder.

Gravid – Uge 14
4 (80%) 2 Stemmer