Gravid – Uge 15

Din krop er i forandring, dit hår og din hud ændrer sig og din mave bliver mere gravid at se på.

Måske begynder du at opleve en forkærlighed for noget særlig mad eller snacks.

For nogle er det noget, de altid har holdt meget af at spise, og for andre er det en helt ny og måske mærkelig smag, der tiltrækker.

Det særlige behov for mad og drikke kan komme pludseligt, og være en næsten ukontrollerbar lyst, som bare skal opfyldes.

Din baby i uge 15

Din baby måler 10 – 12 cm og har nået en vægt på op til 100 gr.

Gennem babys tynde, tynde hud kan man tydeligt se ribben og blodårer, samt øjnenes nethinde, der ligger som små mørke pletter i ansigtet. Babys hud begynder at blive dækket af små fine hår, der sørger for, at beskytte barnet, ved at regulere kropstemperaturen.

Øjenbrynene begynder at komme frem og håret på hovedet vokser fortsat. Farven og hårets struktur ændrer sig med al sandsynlighed, når barnet er født.

De små knogler i det indre øre, er ved at blive fastere og hårdere, men hjernens høre-centre er ikke udviklede endnu, så de lyde baby kan høre, kommer fra vibrationer og fra vandet i livmoderen, der fungerer som en lyd-leder.

Din krop i uge 15

Moderkagen er nu fuldt udviklet og hormonproduktionen i din krop kommer nu fra moderkagen. Hormonerne kan bevirke at dit hår ændrer struktur og at din hud begynder at reagere ved at få små knopper eller bumser.

Du begynder ofte stille og roligt at føle, du er dit gamle jeg igen efter det første trimesters morgenkvalme, træthed og brystspændinger helt er forsvundet.

Selvom din mave er blevet større, så kan du mærke, at energien vender tilbage og du har mere overskud i hverdagen igen. Trætheden vender sandsynligvis tilbage senere i graviditet, så indtil da kan du nyde, at du er frisk og har den fineste baby i maven, der er godt på vej til at blive stor.

Selvom maven fylder, så husk at det er vigtigt at bruge sikkerhedssele, når du kører bil. Du kan købe en graviditetssele for ekstra komfort og sikkerhed.

2.8/5 - (5 votes)