Gravid – Uge 19

Natlige kramper i benene og ondt i ryggen er nogle af de ting, der begynder at vise sig, når du er i midten af din graviditet.

Du kan glæde dig over at din baby vokser sig stor og stærk, og at du snart er halvvejs i gennem graviditeten.

Din baby i uge 19

Baby måler nu i længde cirka 22 cm og er nu oppe på en vægt omkring 250 gr.

Babys hud udskiller et fedtet, hvidt sekret, der virker som en vandbeskyttende barriere, så baby ikke bliver skadet af at ligge så længe i fostervandet.

Alle dine babys nerver bliver også beskyttet af en fedtet substans, der isolerer nerverne, så nerverne kan fungere optimalt, og sørge for de motoriske bevægelser.

Huden beskyttes også af et talglignende stof samt at lanugohår. Begge dele forsvinder igen inden fødslen.

Babyens mave er nu begyndt at producere tarmvæske, der hjælper med at absorbere det fostervand, som baby har indtaget og sende det videre til nyrerne, der renser fostervandet, inden det gennem afføringen kommer tilbage ud i fostervandet.

Din krop i uge 19

Dine negle bliver ofte stærkere og flottere, på grund af hormonerne i kroppen. Nyd det og plej dem så længe det varer. Nogle kvinder oplever pigmentpletter i ansigtet og det skyldes det høje østrogen-niveau du har i kroppen.

Du kan nu mærke den øverste del af din livmoder. Du kan finde den tæt på din navle, så prøv at føle efter.

Har du oplevet en øget sexlyst er det helt naturligt. Dine bryster er mere sensitive og mere modtagelige for berøring og på grund af at blodet pumper sig hurtigere rundt i kroppen og især i bækken- og skambensområdet, har du sandsynligvis nemmere ved at opnå orgasme end tidligere.

Kramper i benene er noget mange kvinder oplever i denne periode og det varer ind til slutningen af graviditeten.

Årsagen til kramperne er uvis, men kan have noget at gøre med det tryk, der kommer på nerverne, der går ned til benene af den stadigt voksende livmoder, eller at dine benmuskler er overanstrengte af den ekstra vægt, de skal bære på.

Når du mærker benkramperne, så stræk din fod ud, og flex den op mod dit skinneben, eller hvis du kan, hop ud af sengen og stil dig hårdt på gulvet med foden.

Smør gerne dine ben med magnesiumcreme, da magnesium optages fint gennem huden og virker krampeløsnende.

Magnesium har også positiv effekt på søvnen.

Rate this post