Gravid – Uge 25

Din livmoder er nu på størrelse med en fodbold, og huden på maven er godt strukket ud.

Baby kan hygge sig i livmoderen med at trække sig selv i fødderne, ligesom babyer typisk gør når de er født, og baby øver sine motoriske færdigheder, ved at knytte sine hænder.

Din baby i uge 25

Baby måler nu omkring 30 cm i længde og vejer omkring 800 gr.

Baby kan nå sine fødder, og kan knytte sin hånd. Babys næsebor begynder at åbne sig og nerverne omkring læber og mund bliver mere sensitive, og forbereder barnet til det skal finde sin mors bryst og sutte.

Inde i gummerne er de blivende tænder ved at blive skabt. De kommer først frem, når barnets babytænder begynder at ryge ud, fra omkring 6 års alderen, men er altså allerede ved at blive forberedt inde i munden.

Den livgivende navlestreng er også blevet tykkere og består af to blodårer, der løber inde i den bløde, geléagtige streng, der beskytter navlestrengen mod knuder og sørger for et konstant flow af blod imellem barnet og moderkagen.

Din krop i uge 25

Når du er til jordemoderbesøg, får du checket størrelsen på din livmoder, for at se om barnet vokser som det skal. Du får også målt din vægt og dit blodtryk. Din urin checkes for protein, for at udelukke at du har svangerskabsforgiftning.

Huden på maven kan begynde at være generet af, at den er strukket ud. Du kan med fordel smøre maven med en god, plejende og ren kropsolie.

Mange gravide, der lider af forstoppelse får også hæmorider, og det kan du afhjælpe ved at drikke masser af vand og spise fiberrig mad. Husk at spise godt med grønsager, frugter og kerner.

Husk at finde tidspunkter i løbet af dagen, hvor du kan hvile dig. Din krop er i arbejde under hele graviditeten og skal også bære på den ekstra vægt. Sørg for at få en lur ind i mellem og læg fødderne op.

3.7/5 - (3 votes)