Gravide er mere glemsomme

Gravide kvinder (og deres omgivelser) har altid klaget over deres dårlige hukommelse. Nu viser en ny australsk undersøgelse, at der er noget om snakken.

Undersøgelsen viser nemlig at en gravid kvinde i tyverne, har en hukommelse der fungerer som en kvinde på 60, og at det endda fortsætter et stykke tid efter fødslen…

Forskere ved Australian Catholic University i Melbourne har testet hukommelsen på 412 gravide kvinder, 272 mødre og 386 kvinder som ikke var gravide. Her klarede de gravide kvinder sig klart dårligst.

Undersøgelsen viste dog, at det kun var tilegnelsen af nye informationer der var påvirket, mens fremkaldelsen af informationer kvinderne allerede havde lagret og brugt et stykke tid, såsom gamle telefonnumre, ikke gav anledning til problemer.

Grunden til de gravide kvinders hukommelse spekulerer forskerne stadigt over. Mange mener at forklaringen skal findes i den gravides livsstil; nye rutiner, travlhed, manglende søvn og stress. Nogle forskere mener dog at fænomenet er en slags selvforstærkende myte.

Kilde: The New Zealand Herald.

Kan det virkelig passe? Hvis du er gravid netop nu, eller hvis du har været gravid for nylig, så kommenter lige på dette…

5/5 - (1 vote)
Natasja siger:

Kender det godt, jeg er 29 år gammel er i uge 26 og synes også at glemme simple ting i hverdagen. En eni de og jeg var ved stranden i går og vi parkederede kort ved toiletterne som ligger et stykke derfra. Da vi kom tilbage undrede jeg mig hvor jeg havde gjort at bil nøglerne….havde så bare ladet dem sidde i bilen og var gået derfra uden at opdage det. Normalt ville heg ALDRIG gøre det. Ville selvfølgelig have taget nøglerne med og låst bilen.

Så mærkeligt 🙂

Sussi Noble siger:

Jeps! Det kan jeg godt nikke genkendende til fra mine graviditeter, og jeg er normalt god til at huske…. Men jeg synes faktisk det blev endnu værre da jeg ammede, jeg havde helt klart ammehjerne. Jeg kan godt lide den tidligere kommentar med teorien om at det er fordi vores krop koncentrerer sig om det vigtigste, nemlig baby! Jeg glemte da i hvert fald aldrig min lille baby nogen steder:-)

Marie Petersen siger:

Jeg er i uge 15, og jeg har præcis det samme problem. Jeg husker hat og briller af hvor jeg har lagt ting, og min chef spørger mig om noget der skete igår og jeg kan ikke huske det..

Det er forfærdeligt! Man føler sig dum. Fordi det er svært at forklare folk hvordan det er inde i ens hoved.

Michelle siger:

Hej jeg er en pige på 19, er i 17 uge. Jeg er blevet helt vildt glemsom, i dag stod jeg med bil nøglen i hånden og spurgte mine venner om de havde set den.

I går var jeg ude og handle, glemte min pung i en køledisk og bilnøglen ved kassen. Først da jeg kom hen til bilen, kunne jeg mærke der var noget galt.
Man får et helt chok over sig selv:)

Monica siger:

Hejsa 🙂
Jeg er i 28 uge, og har hukommelse som en si!
Så jeg kan sagtens nikke genkende til det..
Jeg ligger ting et sted og kort efter ved jeg ikke hvor det er,
jeg kommer i tanke om noget jeg vil sige til min mand,
men glemmer det lige i det jeg skal til at sige det..
Jeg føler mig faktisk som en gammel kone med den hukommelse jeg har,
man skulle jo tro det var alzheimer (LIGHT) 😉
Knus

Monica siger:

Hej. Jeg er gravid i uge 22 og har det sidste lange stykke tid været virkelig irriteret over hvor glemsom og distræt jeg har været. Især på arbejdet. Kan glemme ting sekundet efter jeg har tænkt det. Så jo jeg er i hvert fald i en helt anden verden efter jeg er blevet gravid.

Saadia siger:

Hejsa

Jeg er gravid i 36 uge… Har termin d. 15. juni… Hehe det kunne jeg huske 🙂 Nej joke til side! Hold da op, jeg må erkende at det passer fuldstændigt, det med at man er glemsom når man er gravid. Jeg glemmer konstant at ringe til mine veninder… Når jeg er ude at handle og kommer hjem opdager jeg at det vigtigste har jeg glemt. Så jo det passer…

Pete Andersen siger:

Hej Mille. Dejligt at vide at det er normalt og især at det er forbigående. Er det ikke rigtigt.

s siger:

Hejsa.
Jeg er selv i 12 uge nu og jeg kan godt genkende en del af tingene, jeg har egentlig aldrig været direkte glemsom, men efter jeg er blevet gravid kan jeg have svært ved at huske f.eks. hvad tid jeg skulle være ved lægen og må derfor tit og ofte ringe til faren og spørge, hvilket ikke er særlig rart da vi ikke er sammen. Men det er rart at vide at det er normalt nok.
Hilsen Mille

Pete Andersen siger:

Hej Berit. Det er en dejlig positiv vinkel til tingene. Og sikkert ganske tæt på naturens intention med funktionen… Tak for kommentaren. Pete 🙂

Berit siger:

Jeg er nu gravid med mit 4. barn. Jeg er overbevidst om at vores fantastiske krop er indrettet sådan, at den koncentrerer sig om det der vigtigst i enhver given situation. Når man er gravid, skal man koncentrere sig om det og ikke om lære alt muligt andet irrelevant. Ammehjerne er udtryk for det samme… man glemmer ikke barnet eller hvad barnets behov – MEN NÆRMEST ALT ANDET! (Påstår min mand hehe!)
Hilsen Berit

Pete Andersen siger:

Hej AE. Det er rigtigt. Måske HAR du været gravid og har glemt det…

AE siger:

Det lyder sgu ikke godt. Jeg er EKSTREM glemsom og har i mange år haft problemer med glemsomhed og koncentrationsbesvær. Både min korttids- og min langtisdhukommelse er meget skadet og jeg er altså ikke gravid endnu :-0 Hjælp hvad skal jeg gøre den dag jeg bliver gravid? Så glemmer jeg nok hvem jeg selv er!!

Pete Andersen siger:

Hej Kristina. Tak for din kommentar. Det er rart at vide det går over efter et stykke når du har født. Så om nogle år har du sikkert glemt alt om det. Mange hilsner. Pete.

kristina siger:

Hejsa. Jeg er en ung pige på 21 og jeg er gravid i 6. uge. Jeg kan sagtens genkende det med at være glemsom. Før jeg blev gravid var jeg ikke glemsom, men har taget mig selv i flere gange at glemme ting, så står man og har glemt noget eller også kan man ikke huske hvad man nu skal gøre. Så det passer fint. Hilsen Kristina.