Graviditetstest

GraviditetstestHvis du tror du er gravid, er der kun en rigtig måde at finde ud af det på, og det er ved hjælp af en graviditetstest.

Det er en nem og hurtig måde at få klart svar på.

Langt de fleste graviditetstests fungerer på samme måde, nemlig ved at du stikker en strip ned i din urin, og så fortæller strippen dig om du er gravid eller ej.

Vi anbefaler dig altid at læse instruktionerne i pakken grundigt før du går i gang, men der er dog nogle få generelle råd, som du altid kan følge.

Sådan tager du graviditetstesten

Det er faktisk utroligt simpelt at tage en graviditetstest. Generelt kan processen deles ind i 3 overordnede spørgsmål. Hvornår skal testen tages? Hvordan tages testen? Hvor længe skal jeg vente.

Hvornår?

Hormonet hCG kan i nogle tilfælde findes i urinen allerede 6 dage efter befrugtningen. Skal du være sikker, er du dog nødt til at vente ind til du er gået over tiden.

Nogle sværger til at anvende morgenurin, men det er ikke noget krav for at kunne teste om du er gravid eller ej. Men det er altid godt at bruge graviditetstesten når du ikke har urineret de sidste 4 timer, da det medfører at niveauet af hCG er så højt som muligt.

Hvordan?

Det er med garanti en af de simpleste tests du nogensinde kommer til at tage – men også en af de mest spændende.

Hvis du anvender en strimmel, skal du bruge noget at opsamle urinen i før du stikker strimlen ned i urinen.

Anvender du en stav kan du blot tisse direkte på staven.

Når du tisser anbefales det ofte at tisse et sekund eller to før du putter strimlen ind i strålen eller fører beholderen ind i strålen. Dette er for at sikre, at der er så lille risiko for kontaminering som muligt.

Når det er gjort, lægger du den på en flad overflade og venter.

Hvor længe?

Vent 3 minutter – så har du resultatet.

Husk at tjekke kontrolfeltet for om testen er udført korrekt. Kommer der ikke en stribe dér, skal du tage en ny test.

Uanset hvor svag en streg der fremkommer i selve test-feltet, så er det et tegn på graviditet. Kommer der en streg bør du med det samme bestille en tid hos din læge, for at få bekræftet resultatet.

Graviditetstest
3.6 (72.5%) 8 Stemmer