Graviditetstøj – Hvad klæder min mave?

graviditetstøjNår du er gravid, vil du sikkert gerne føle dig godt tilpas, og føler du dig også lækker, er det en ekstra bonus. Graviditetstøj kan være udfordrende at finde, men har du først fået en lækker basisgarderobe, er dine muligheder uendelige.

Der er stor forskel på at fremhæve den flotte gravide mave og på at ligne én, der er helt uformelig, når du er gravid. Der er masser af muligheder for at blive flot klædt på og samtidig have plads til maven, uden det behøver koste en million.

Få tips herunder til, hvor du køber lækkert graviditetstøj, og hvordan du plukker de ting fra dit klædeskab, du kan bruge selvom maven og brysterne vokser.

Hvordan vælger jeg graviditetstøj?

Inden du kaster dig ud i at købe for meget graviditetstøj, så bør du tage et godt kig på din krop. Først og fremmest – hvor længe er du henne i graviditeten?

Hvis du skal føde om en måned, skal du måske ikke købe en ny garderobe (så er det sjovere at bruge pengene på tøj, når maven er væk) og er du først lige blevet gravid, kan du måske nøjes med det, du allerede har i skabet lidt endnu. Vurder dit behov og sæt et mål for, hvor meget du vil købe.

Uanset hvor meget eller hvor lidt, du vil bruge på graviditetstøj, så kan du med stor fordel kigge grundigt i dit klædeskab. Måske er der ting, du kan bruge, som du ikke umiddelbart har tænkt over. Har du løse bluser, eller bluser med stretch i, så kan du gøre brug af dem i en lang periode af graviditeten.

Har du leggings eller bukser med elastik i taljen, så kan de også følge dig et langt stykke af graviditeten. Kjoler med stræk eller løse kjoler med bindebælter kan også bruges længe, og måske kan du supplere med et flot bælte.

Cardigans, trøjer og jakker, der måske stadig kan bruges åbentstående, kan mikses og matches med det du har og nye ting. Med lidt fantasi kan du skabe en lækker graviditetsgarderobe, der ikke har krævet overtræk i banken.

Hvad skal jeg købe?

Uanset om du er mest til bukser, nederdele eller kjoler kan du udvælge nogle enkelte dele og så supplere med overdele, du har i forvejen. Hvis du gerne vil opfriske din garderobe, så kan du købe bælter eller fine bindebånd, du kan binde under brystet, når maven fylder. Flotte tørklæder eller en smuk halskæde kan også give dit tøj et friskt pust.

Hvis du er meget modebevidst, men ved du ikke kommer til at bruge dit graviditetstøj senere, så kan du købe lidt mere statement pieces, altså nogle fremtrædende stykker tøj, du kan blande med din egen garderobe.

Er du i begyndelsen eller i midten af din graviditet, så er det klart, at du kommer til at vokse yderligere. Det er ikke kun maven, der vokser, men også brysterne fylder mere og lår og numse kan også blive bredere. Køb tøj, du ved vil være behageligt at have på. Du ønsker ikke noget der strammer, når maven er stor.

En vigtig ting, som mange kvinder ofte glemmer er, at det du har under tøjet er lige så vigtigt som tøjet. Køb behageligt undertøj, der sidder godt. Det er alfa og omega i forhold til, hvordan du føler dig tilpas. Det skal være behageligt, og samtidig med skal det sidde pænt under dit tøj.

I slutningen af graviditeten, når dine bryster er blevet større, kan du med fordel købe amme-bh’er, så du også kan bruge dem, når baby er kommet til verden. De findes i mange udgaver, både i bomuld eller med blonder, alt efter, hvad du foretrækker.

 • Vurdér dit behov
 • Check dit klædeskab
 • Suppler med lækre detaljer
 • Køb med fornuften, så du kan mikse og matche
 • Køb tøj du kan vokse i
 • Køb tøj du kan bruge efter graviditeten
 • Find velsiddende undertøj
 • Køb amme-bh’er

Hvor kan jeg købe graviditetstøj?

Der er heldigvis blevet flere og flere muligheder for at købe lækkert tøj til gravide. Mange modebutikker er begyndt at føre tøj til gravide, og online er tilbuddet stort både i Danmark og i udlandet.  Kigger du på nettet kan du søge på graviditetstøj eller ventetøj.

Vil du gerne ind i butikker og finde ud af, hvad der klæder dig og din mave, så kan du starte med at undersøge, hvad der er i dit lokalområde. Herunder kan du se et lille udpluk af de steder, der forhandler graviditetstøj.

 • Zara har lavet en flot ventetøjskollektion, der både følger tidens trends og også er behagelig. Der er flotte designs, og du kan også købe dem online.
 • H&M har også en ventetøjs-kollektion, der er både praktisk og behagelig til hverdagsbrug. Kollektionen indeholder både tøj og undertøj, samt badetøj og overtøj.
 • Mamalicious er i familie med Only og Vero Moda og er graviditetstøj til fornuftige priser. Du finder lækre jeans, kjoler, og alt hvad du har brug for i både din graviditetesperiode samt når du ammer.
 • Asos.com fra England har et stort udvalg af tøj til store maver fra mange forskellige modehuse. Søg på “pregnancy clothes” for at se udvalget.
 • Saabydesign har ligeledes en online kollektion. Tøjet designes så det kan bruges både i løbet af graviditeten og efter.
 • Strut.dk har et godt udvalg af alt det tøj, du har brug for. De er specialister i ventetøj, og du kan derfor med fordel spørge om råd enten online i deres fysiske butik.
 • Enula9 har lækkert og nøje udvalgt graviditetstøj, der ligger i den lidt højere prisklasse.
 • Ellos.dk har, som en del af deres store udvalg, en afdeling for ventetøj., der er både praktisk, behagelig og moderigtig.
 • Zalando.dk har også et godt udvalg af lækkert tøj til store maver fra forskellige modehuse.
 • Vigga.us er dansk, økologisk ventetøj, både til arbejde og fritid. De har også en yoga-kollektion til gravide.
 • Nogle butikker for babyting, så som Babysam og Ønskebørn, sælger også lidt ventetøj, og deres udvalg kommer typisk fra nogle af de mærker, vi har nævnt herover.
 • Køb brugt enten på nettet eller i genbrugsbutikker. På de måde passer du både på dine penge og på miljøet.

Er du usikker på din størrelse, og på hvordan noget vil se ud på dig, så kan det være en idé at besøge en rigtig butik først og få en fornemmelse af, hvilke modeller der klæder dig.

Løse og lette bluser med plads til maven kan være smukt til nogle kvinder, mens det slet ikke klæder andre. Sådan er det i hele taget med tøjvalg, og ingen kroppe er ens. Handler du på nettet, har du altid mulighed for at sende dit tøj retur og få pengene tilbage, hvis det ikke passer dig.

En af de allervigtigste ting i forhold til dit graviditetstøj er, at du selv føler dig godt tilpas. At du så samtidig med ser godt ud, er kun en bonus, der booster humøret.

5/5 - (5 votes)