person holding belly photo

Har jeg grund til at være bange?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Hej Lena, Jeg er gravid i 17. uge. Den sidste uge har jeg ikke rigtigt mærket noget til min graviditet – mine bryster er holdt op med at være ømme og jeg har ikke rigtigt nogle stik i siden.

Jeg har mange i min omgangskreds, der har mistet deres barn – også sent i deres graviditet. Er de manglende symptomer noget jeg skal være nervøs over?

Mange hilsener
Den bekymrede

Kære Den bekymrede.

Nej, du skal ikke være bekymret. Det lyder som helt naturlige reaktioner fra din gravide krop. Ømheden i brysterne under graviditeten er værst i starten, hvor de vokser stærkt, og så igen, efter du har født og mælkeproduktionen starter.

Jeg forstår godt din nervøsitet, når du fokuserer på de mange i din omgangskreds, som har mistet deres barn. Det er slemt for dem, men har ikke noget at gøre med din graviditet, som jeg ser og hører det du skriver til mig.

Jeg tror det er meget få vordende mødre, som ikke på et eller andet tidspunkt i graviditeten bliver bekymrede og bange for at miste. Når der er noget man er meget glad for, mennesker som betyder alt for os, som vores børn, vil vi helt naturligt være bange for at miste.

Sådan vil det i perioder være resten af livet. men det er jo kærligheden. Den som gør livet så værdifuldt. Det som gør livet værd at leve. Det er i graviditeten moderfølelsen og ansvaret starter. Man forbereder sig til moderrollen. Det hører jeg, du er godt i gang med. Det er smukt, men vækker også mange følelser, som er dybere end noget andet i livet.

Er du forsat urolig eller bekymret, er det atid godt at kontakte lægen eller jordemoderen, som kan undersøge dig og lytte til dit lille barns hjerte (hvilket du måske allerede har gjort).

Jeg vil ønske dig held og lykke.

Mange gode tanker
Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

styrk barnets immunforsvar

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

person holding belly photo
styrk barnets immunforsvar

FÅ GUIDEN FOR 0 KR.

Giv din baby den bedste start på livet -få guiden tilsendt med det samme.

Du kan nemt afmelde mails med 1 klik. 

Har jeg grund til at være bange?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Hej Lena, Jeg er gravid i 17. uge. Den sidste uge har jeg ikke rigtigt mærket noget til min graviditet – mine bryster er holdt op med at være ømme og jeg har ikke rigtigt nogle stik i siden.

Jeg har mange i min omgangskreds, der har mistet deres barn – også sent i deres graviditet. Er de manglende symptomer noget jeg skal være nervøs over?

Mange hilsener
Den bekymrede

Kære Den bekymrede.

Nej, du skal ikke være bekymret. Det lyder som helt naturlige reaktioner fra din gravide krop. Ømheden i brysterne under graviditeten er værst i starten, hvor de vokser stærkt, og så igen, efter du har født og mælkeproduktionen starter.

Jeg forstår godt din nervøsitet, når du fokuserer på de mange i din omgangskreds, som har mistet deres barn. Det er slemt for dem, men har ikke noget at gøre med din graviditet, som jeg ser og hører det du skriver til mig.

Jeg tror det er meget få vordende mødre, som ikke på et eller andet tidspunkt i graviditeten bliver bekymrede og bange for at miste. Når der er noget man er meget glad for, mennesker som betyder alt for os, som vores børn, vil vi helt naturligt være bange for at miste.

Sådan vil det i perioder være resten af livet. men det er jo kærligheden. Den som gør livet så værdifuldt. Det som gør livet værd at leve. Det er i graviditeten moderfølelsen og ansvaret starter. Man forbereder sig til moderrollen. Det hører jeg, du er godt i gang med. Det er smukt, men vækker også mange følelser, som er dybere end noget andet i livet.

Er du forsat urolig eller bekymret, er det atid godt at kontakte lægen eller jordemoderen, som kan undersøge dig og lytte til dit lille barns hjerte (hvilket du måske allerede har gjort).

Jeg vil ønske dig held og lykke.

Mange gode tanker
Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

Mest poplære artikler

Hvad er den bedste probiotika til gravide?

marts 28, 2023 Reading Time: 2 minutes

Hvilke mælkesyrebakterier skal man tage som gravid? Hvilken probiotika er bedst til gravide? Skal man…

Iltmangel under fødslen

december 7, 2022 Reading Time: 3 minutes

Når du er i fødsel, er det ikke kun dig, der udsættes for hårdt arbejde…

Fertilitet og sædkvalitet

januar 13, 2023 Reading Time: 2 minutes

Mange mennesker tænker ikke over, om deres egen eller deres partners sæd er af “god…

Gravid selvom testen er negativ?

december 3, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hej, Er jeg mon gravid? Jeg er en pige på snart 22 år. Jeg havde…

Sex i det sidste trimester

december 14, 2022 Reading Time: 2 minutes

Mange kvinder oplever i løbet af deres graviditet at deres sexlyst er stigende. Jo større…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Nogle kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Copy link
Powered by Social Snap