person holding belly photo

Har jeg grund til at være bange?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Hej Lena, Jeg er gravid i 17. uge. Den sidste uge har jeg ikke rigtigt mærket noget til min graviditet – mine bryster er holdt op med at være ømme og jeg har ikke rigtigt nogle stik i siden.

Jeg har mange i min omgangskreds, der har mistet deres barn – også sent i deres graviditet. Er de manglende symptomer noget jeg skal være nervøs over?

Mange hilsener
Den bekymrede

Kære Den bekymrede.

Nej, du skal ikke være bekymret. Det lyder som helt naturlige reaktioner fra din gravide krop. Ømheden i brysterne under graviditeten er værst i starten, hvor de vokser stærkt, og så igen, efter du har født og mælkeproduktionen starter.

Jeg forstår godt din nervøsitet, når du fokuserer på de mange i din omgangskreds, som har mistet deres barn. Det er slemt for dem, men har ikke noget at gøre med din graviditet, som jeg ser og hører det du skriver til mig.

Jeg tror det er meget få vordende mødre, som ikke på et eller andet tidspunkt i graviditeten bliver bekymrede og bange for at miste. Når der er noget man er meget glad for, mennesker som betyder alt for os, som vores børn, vil vi helt naturligt være bange for at miste.

Sådan vil det i perioder være resten af livet. men det er jo kærligheden. Den som gør livet så værdifuldt. Det som gør livet værd at leve. Det er i graviditeten moderfølelsen og ansvaret starter. Man forbereder sig til moderrollen. Det hører jeg, du er godt i gang med. Det er smukt, men vækker også mange følelser, som er dybere end noget andet i livet.

Er du forsat urolig eller bekymret, er det atid godt at kontakte lægen eller jordemoderen, som kan undersøge dig og lytte til dit lille barns hjerte (hvilket du måske allerede har gjort).

Jeg vil ønske dig held og lykke.

Mange gode tanker
Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forside freebie PDF

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Ugekalender

person holding belly photo

Styrk dit kommende barns immunforsvar - allerede under graviditeten

Har jeg grund til at være bange?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Hej Lena, Jeg er gravid i 17. uge. Den sidste uge har jeg ikke rigtigt mærket noget til min graviditet – mine bryster er holdt op med at være ømme og jeg har ikke rigtigt nogle stik i siden.

Jeg har mange i min omgangskreds, der har mistet deres barn – også sent i deres graviditet. Er de manglende symptomer noget jeg skal være nervøs over?

Mange hilsener
Den bekymrede

Kære Den bekymrede.

Nej, du skal ikke være bekymret. Det lyder som helt naturlige reaktioner fra din gravide krop. Ømheden i brysterne under graviditeten er værst i starten, hvor de vokser stærkt, og så igen, efter du har født og mælkeproduktionen starter.

Jeg forstår godt din nervøsitet, når du fokuserer på de mange i din omgangskreds, som har mistet deres barn. Det er slemt for dem, men har ikke noget at gøre med din graviditet, som jeg ser og hører det du skriver til mig.

Jeg tror det er meget få vordende mødre, som ikke på et eller andet tidspunkt i graviditeten bliver bekymrede og bange for at miste. Når der er noget man er meget glad for, mennesker som betyder alt for os, som vores børn, vil vi helt naturligt være bange for at miste.

Sådan vil det i perioder være resten af livet. men det er jo kærligheden. Den som gør livet så værdifuldt. Det som gør livet værd at leve. Det er i graviditeten moderfølelsen og ansvaret starter. Man forbereder sig til moderrollen. Det hører jeg, du er godt i gang med. Det er smukt, men vækker også mange følelser, som er dybere end noget andet i livet.

Er du forsat urolig eller bekymret, er det atid godt at kontakte lægen eller jordemoderen, som kan undersøge dig og lytte til dit lille barns hjerte (hvilket du måske allerede har gjort).

Jeg vil ønske dig held og lykke.

Mange gode tanker
Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Ugekalender

Mest poplære artikler

Hvis barnet ikke har vendt sig

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Normalt forbereder en baby sig på at blive født ved at vende sig, så den…

Bryster og graviditet

november 28, 2022 Reading Time: < 1 minutes

Ændringer i dine bryster er et af de tidligste tegn på graviditet. Helt fra starten…

Scanninger under graviditeten

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Graviditeten kan synes som en lang ventetid. Hvordan ser mit barn ud? Hvordan er han/hun?…

Sådan beregner du din termin

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hvis du gerne vil prøve at planlægge din graviditet eller blot er nysgerrig, så findes…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Mange kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Fakta om bækkenløsning

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Alle gravide oplever en løsning af bækkenet under graviditeten, da det er en nødvendighed for…

Copy link
Powered by Social Snap