Hvorfor er mine ægløsningstests negative?

Hvorfor er mine ægløsningstests negative?Hej Graviditet.dk. Hvorfor er mine ægløsningstests negative?

Jeg vil høre om I kan hjælpe mig med dette spørgsmål.

Jeg er 26 og vil rigtig gerne være gravid, min cyklus har lagt og svinget mellem 32-35 dage, jeg har fået lavet 2 blodprøver ved min læge for at se om jeg har ægløsning.

Den ene gang viste tallet 91 og anden gang 69, så det skulle være i orden, men så kan jeg bare ikke forstå at når jeg tager ægløsningstest, er de altid negative, der er ikke en eneste der har været positiv, og jeg har taget mange tests, jeg synes jo ikke rigtig det hænger sammen, så spørgsmålet til dig lyder, hvad kan jeg stole på blodprøverne eller testene?

Kan man godt have ægløsningen uden at kunne måle det på testene, og er det dårlige tegn hvis jeg ikke kan få positive tests?

Mvh. den fortvivlede

Svar til: Hvorfor er mine ægløsningstests negative

Kære fortvivlede.

Det er svært at gisne om, hvilken testmetode (blodprøve eller ægløsningstest), der er den korrekte i din situation. For at være sikker, så synes jeg, at du skal bede om din læge om en henvisning til en gynækolog, som vil undersøge dig, og ud fra denne vil være i stand til at give dig et svar på dine spørgsmål.

Der findes desuden det, som kaldes temperaturmetoden, som du kan forsøge dig med, for at finde ud af dit ægløsningstidspunkt. Metoden bruges til at finde ud af om du har ægløsning og hvornår den indtræffer i din cyklus.

Du skal måle din temperatur hver morgen, lige efter du vågner, og før du er stået ud af sengen. Målingen skal ske på samme tid hverdag, og skal måles efter minimum 5 timers uafbrudt søvn. Det er også nødvendigt at du bruger samme termometer hver dag.

Skriv temperaturen ned i kalenderen, så du kan registrere de ændringer, som er i temperaturen. Når man har ægløsning stiger temperaturen ca. 0,5-1 grad i forhold til de andre dage, så når du har målt i en periode på ca. 6-7 dage, og når der ca. er 3 sammenhængende dage, hvor temperaturen er højere, så er ægløsningen indtruffet.

Temperaturstigningen sker dog først efter selve ægløsningen, altså når ægget ikke længere kan befrugtes, men du kan derimod få en indikation af, hvornår i din cyklus, at du har ægløsning – og finde ud af, om ægløsningen sker regelmæssigt i din menstruationscyklus.

Men som skrevet – opsøg lægen og bed om henvisning til en gynækolog, som vil kunne afklare dine spørgsmål efter en nærmere undersøgelse. Hvis du dog bruger strimmel i dine egne testforsøg, så prøv fx at anvende en stav (selv om de er dyrere) og se om det gør en forskel.

Mange kærlige hilsner

Graviditet.dk

Rate this post