woman and man holding black crib shoes standing near green grass during daytime

Hvorfor får jeg negative ægløsningstest?

Hej Graviditet.dk. Hvorfor er mine ægløsningstests negative?

Jeg vil høre om I kan hjælpe mig med dette spørgsmål.

Jeg er 26 og vil rigtig gerne være gravid, min cyklus har lagt og svinget mellem 32-35 dage, jeg har fået lavet 2 blodprøver ved min læge for at se om jeg har ægløsning.

Den ene gang viste tallet 91 og anden gang 69, så det skulle være i orden, men så kan jeg bare ikke forstå at når jeg tager ægløsningstest, er de altid negative, der er ikke en eneste der har været positiv, og jeg har taget mange tests, jeg synes jo ikke rigtig det hænger sammen, så spørgsmålet til dig lyder, hvad kan jeg stole på blodprøverne eller testene?

Kan man godt have ægløsningen uden at kunne måle det på testene, og er det dårlige tegn hvis jeg ikke kan få positive tests?

Mvh. den fortvivlede

Svar til: Hvorfor er mine ægløsningstests negative

Kære fortvivlede.

Det er svært at gisne om, hvilken testmetode (blodprøve eller ægløsningstest), der er den korrekte i din situation. For at være sikker, så synes jeg, at du skal snakke med din læge om en henvisning til en gynækolog, som vil undersøge dig, og ud fra denne vil være i stand til at give dig et svar på dine spørgsmål.

Der findes desuden det, som kaldes temperaturmetoden, som du kan forsøge dig med, for at finde ud af dit ægløsningstidspunkt. Metoden bruges til at finde ud af om du har ægløsning og hvornår den indtræffer i din cyklus. Du kan bruge en cyklus-computer med tilhørende app, hvis du gerne vil have den helt nøjagtig.

Du skal måle din temperatur hver morgen, lige efter du vågner, og før du er stået ud af sengen. Målingen skal ske på samme tid hverdag, og skal måles efter minimum 5 timers uafbrudt søvn. Det er også nødvendigt at du bruger samme termometer hver dag.

Når man har ægløsning stiger temperaturen ca. 0,5-1 grad i forhold til de andre dage, så når du har målt i en periode på ca. 6-7 dage, og når der ca. er 3 sammenhængende dage, hvor temperaturen er højere, så er ægløsningen indtruffet.

Temperaturstigningen sker dog først efter selve ægløsningen, altså når ægget ikke længere kan befrugtes, men du kan derimod få en indikation af, hvornår i din cyklus, at du har ægløsning – og finde ud af, om ægløsningen sker regelmæssigt i din menstruationscyklus.

Hvis du dog bruger strimmel i dine egne testforsøg, så kan du også prøve fx at anvende en stav (selv om de er dyrere) og se om det gør en forskel.

Husk også at din ægløsning kan være forskudt, så hvis du kun måler inden for nogle bestemte dage af din cyklus, kan det være du ikke rammer din ægløsning.

Du kan optimere dine muligheder for at kende dit nøjagtige ægløsnings-tidspunkt med denne cyklus-computer. Læs mere – klik her.

Mange kærlige hilsner

Graviditet.dk

Læs mere om ægløsning her

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forside freebie PDF

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Ugekalender

woman and man holding black crib shoes standing near green grass during daytime

Guide: 3 vigtige skridt til at styrke din kommende babys immunforsvar - allerede nu.

Hvorfor får jeg negative ægløsningstest?

Hej Graviditet.dk. Hvorfor er mine ægløsningstests negative?

Jeg vil høre om I kan hjælpe mig med dette spørgsmål.

Jeg er 26 og vil rigtig gerne være gravid, min cyklus har lagt og svinget mellem 32-35 dage, jeg har fået lavet 2 blodprøver ved min læge for at se om jeg har ægløsning.

Den ene gang viste tallet 91 og anden gang 69, så det skulle være i orden, men så kan jeg bare ikke forstå at når jeg tager ægløsningstest, er de altid negative, der er ikke en eneste der har været positiv, og jeg har taget mange tests, jeg synes jo ikke rigtig det hænger sammen, så spørgsmålet til dig lyder, hvad kan jeg stole på blodprøverne eller testene?

Kan man godt have ægløsningen uden at kunne måle det på testene, og er det dårlige tegn hvis jeg ikke kan få positive tests?

Mvh. den fortvivlede

Svar til: Hvorfor er mine ægløsningstests negative

Kære fortvivlede.

Det er svært at gisne om, hvilken testmetode (blodprøve eller ægløsningstest), der er den korrekte i din situation. For at være sikker, så synes jeg, at du skal snakke med din læge om en henvisning til en gynækolog, som vil undersøge dig, og ud fra denne vil være i stand til at give dig et svar på dine spørgsmål.

Der findes desuden det, som kaldes temperaturmetoden, som du kan forsøge dig med, for at finde ud af dit ægløsningstidspunkt. Metoden bruges til at finde ud af om du har ægløsning og hvornår den indtræffer i din cyklus. Du kan bruge en cyklus-computer med tilhørende app, hvis du gerne vil have den helt nøjagtig.

Du skal måle din temperatur hver morgen, lige efter du vågner, og før du er stået ud af sengen. Målingen skal ske på samme tid hverdag, og skal måles efter minimum 5 timers uafbrudt søvn. Det er også nødvendigt at du bruger samme termometer hver dag.

Når man har ægløsning stiger temperaturen ca. 0,5-1 grad i forhold til de andre dage, så når du har målt i en periode på ca. 6-7 dage, og når der ca. er 3 sammenhængende dage, hvor temperaturen er højere, så er ægløsningen indtruffet.

Temperaturstigningen sker dog først efter selve ægløsningen, altså når ægget ikke længere kan befrugtes, men du kan derimod få en indikation af, hvornår i din cyklus, at du har ægløsning – og finde ud af, om ægløsningen sker regelmæssigt i din menstruationscyklus.

Hvis du dog bruger strimmel i dine egne testforsøg, så kan du også prøve fx at anvende en stav (selv om de er dyrere) og se om det gør en forskel.

Husk også at din ægløsning kan være forskudt, så hvis du kun måler inden for nogle bestemte dage af din cyklus, kan det være du ikke rammer din ægløsning.

Du kan optimere dine muligheder for at kende dit nøjagtige ægløsnings-tidspunkt med denne cyklus-computer. Læs mere – klik her.

Mange kærlige hilsner

Graviditet.dk

Læs mere om ægløsning her

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Ugekalender

Mest poplære artikler

Gravid og kattebakke

maj 12, 2023 Reading Time: 2 minutes

Må jeg skifte kattebakken, når jeg er gravid? Der snakkes om, at hvis du er…

Bryster og graviditet

november 28, 2022 Reading Time: < 1 minutes

Ændringer i dine bryster er et af de tidligste tegn på graviditet. Helt fra starten…

Scanninger under graviditeten

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Graviditeten kan synes som en lang ventetid. Hvordan ser mit barn ud? Hvordan er han/hun?…

Sådan beregner du din termin

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hvis du gerne vil prøve at planlægge din graviditet eller blot er nysgerrig, så findes…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Mange kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Fakta om bækkenløsning

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Alle gravide oplever en løsning af bækkenet under graviditeten, da det er en nødvendighed for…

Copy link
Powered by Social Snap