Hvorfor får jeg ikke menstruation?

Hvorfor får jeg ikke menstruation?Hej Graviditet.dk.

Min kæreste og jeg har prøvet at blive gravide siden midt i april, hvor jeg stoppede med p-piller. Jeg havde menstruation 1. gang efter jeg stoppede med p-pillerne midt i juni og igen midt i august – men siden da har jeg slet ikke haft menstruation.

Jeg ved, at der som regel skal gå 1 år, før lægen vil hjælpe med fertilitetsbehandling, og vi gør alt for ikke at stresse over, at der ikke sker noget på “graviditetsfronten”.

Men jeg er ved at være meget nervøs over ikke at have haft menstruation i nu 5 måneder (jeg har selvfølgelig taget graviditetstest og sikret mig, at jeg ikke er gravid).

– Er der mulighed for at gøre noget for i det mindste at sætte gang i menstruationscyklus igen?
– Er det overhovedet muligt at blive gravid, når jeg nu ikke har menstruation? – Jeg kan jo derved heller ikke finde ud af, hvornår jeg evt. har ægløsning.
– Og bør jeg søge læge?

På forhånd mange tak for hjælpen.

Mvh.
Den bekymrede

Kære Den bekymrede.

Ja, det er helt klart, at du skal søge læge. Lægen kan ud over at tage graviditetstesten, som du også selv har taget, undersøge dig fysisk. Har du ændret figur? Har du lagt dig ud? Har du brystspænding? Har du haft kvalme og evt. opkast?

Disse spørgsmål stiller jeg, for at se om du har andre symptomer på graviditet, end en positiv graviditetstest.

Jeg forstår godt, det er svært med tålmodigheden. Desværre er det ikke almindeligt, at graviditeten indtræder indenfor få måneder. Men det sker selvfølgelig for nogle.

Du skal ikke tænke på at få menstruationen igen, før du er helt sikker på om du er gravid. Bestil en tid hos lægen snarest, så du/I ikke skal bekymre jer om noget, som måske er unødvendigt. Lægen kan give jer svar på om du er gravid eller ej.

Mange gode tanker

Graviditet.dk

Rate this post
Simone siger:

Hej 🙂

Det glæder mig at høre din historie. det giver håb 🙂 og ønsker dig alt held og lykke i fremtiden med den lille prins..

Glæder mig til at det en dag er mig der kan bringe sådan en positiv besked. 🙂

Den bekymrede siger:

Hej alle.
Det var jo mig der i sin tid startede denne tråd, og derfor synes jeg lige, at jeg skylder en lille update – da jeg jo kan se, at vi er mange der bøvler med det der med at blive gravid:-)

Jeg fik aldrig konstateret, om jeg har pco eller ej. Som I kan læse ovenfor, så var min læge slet ikke indstillet på at hjælpe mig – end ikke med at finde ud af, om jeg har pco eller ej. Jeg blev dog skrevet op til fertilitetstest på Skejby Sygehus, men fik selvfølgelig at vide, at vi mindst skulle have forsøgt at blive gravide i 1 år før vi kunne starte undersøgelser og behandling – MEGET nedslående besked, når man ikke en gang har mens:-(

Jeg kunne ikke bare ‘sidde og vente på at blive undersøgt/starte behandling’ så jeg købte også bogen “spis dig gravid” samt startede i fitnesscenter 4 gange om ugen. Efter 2-3 måneder fik jeg mens -jubii!! – og ca 1,5 måned efter kom der en mens mere:-)

…og ca 1 måned efter fik jeg det pludselig lidt ‘underligt’- og et eller andet sagde mig, at jeg skulle tage en g-test… og BINGO – 2 streger – jeg kunne slet ikke tro det og tog 3 tests på én dag:-)

Jeg fik aldrig konstateret om jeg har pco, men ALT peger på det. For mig var en kostændring og hardcore motion/vægttab altså nok til at ‘starte en cyklus op igen’ – og jeg er nu gravid i 36 uge og venter en dreng omk. d. 17. nov.:-)

TAK til jer, der gjorde mig opmærksom på pco! Og til jer der frygter, at I lider af det… Vent ikke bare på undersøgelserne – som man jo ofte skal vente længe på – men start med at kikke på kosten og start en regelmæssigt motionsprogram op, hvis I ikke gør det i forvejen. Så føler man selv, at man gør noget, og det hjælper helt vildt meget selv at gøre noget aktivt for at ‘få gang i cyklus’ – og så kan det altså virke uden lægehjælp:-)

Best of luck til jer alle – jeg hååååber og krydser fingre for, at det lykkes…

Simone siger:

Hej 🙂

Mange tak for dn store hjælp, jeg kan sagtens bruge dine svar og føler nu igen er der er lidt håb 😉

Knus Simone

mig siger:

og som du skriver.. kom til lægen hurtigst muligt, så du kan få afvide om du har det eller ej 🙂 mest for din egen skyld..

mig siger:

hej igen simone 🙂
du kan læse mere om det på pcoinfo.dk

helt kalrt.. pco’en kan være med til at du tager på.. eller den gør at du ikke føler mæthed 🙂 der står meget om det i det link ^^

du kan sagtens blive gravid selvom du har pco, men det KAN kræve noget hjælp 🙂 ved at du får piller som får dig til at have ægløsning,. MEN.. kender mange med pco, som er blvet gravide helt naturligt

jo mere overvægtig du bliver, jo værre bliver sygdommen.. du kan få sværere ved at få børn, og du kan få forøget uønsket hårvækst, osvosv.. så du har en undskylning for at holde dig normalvægtig, hvis du har pco 🙂

hvis du har pco, så synes jeg du skal få lavet en kostplan som du kan følge. hvis du ikke selv er go til at holde styr på vægten 🙂

det var jeg rigtig ked af at der ikke var nogen der forslog mig da jeg fik konstateret pco 🙂 så nu er jeg også blevet overvægtig ( og også førhen været undervægtig )

håber du kan bruge mine svar 🙂

knus

Simone siger:

Hej ”Mig” 🙂

Jeg er super glad for dit svar. jeg prøver at tabe de 7 kg igen og holde vægten nede, jeg har aldrig haft problemer med min vægt før jeg har faktisk altid været lidt for tynd så det er en stor omvældning for mig. Er det pco’en der gør at jeg tager på?, er det noget jeg vil blive ved med hvis jeg ikke holde vægten nede? og er det muligt for mig at blive gravid selvom man har pco? håber du kan svare på mine spørgsmål. 🙂

Jeg vil kontakte min læge på mandag så jeg kan få gjort noget ved det, har fået ny læge da min gamle læge ikke tog sig af mine problemer. jeg bor i Jylland, men der må findes sådan en afdeling et sted her ovre også 🙂

Knus Simone

mig siger:

Hej simone..
hvis du har pco skal du kontakte din læge 🙂 der er ikke rigtig noget man kan gøre ved det, andet end at forblive normalvægtig da overvægt gør sygdommen værre.

du kan få noget der gør at du får dine ægløsninger når du har pco.. snak med lægen om det ? 🙂 nu ved jeg ikke hvor du bor henne, men her på fyn er der en hel afdeling på hospitalet, med pco..

jeg blev henvist dertil, sådan så de kan holde øje med om pco’en bliver værre. det er på ingen måde en farlig lidelse, hver 5 kvinde har den sygdom 🙂

men som sagt. snak med lægen, og fortæl at du har en mistanke om at du har pco, og at du jo gerne vil være gravid. så klarer han/hun det der fra 🙂

knuuuus

sara siger:

hej alle sammen har siddet og kigget lidt i hvad i har skrevet, jeg er 17 år og gravid er kun 2 måneder henne, men har en veninde der lige har født hun fandt ikke ud af at hun var gravid før 3 uger før hun skulle føde, hn havde fået taget boldprøver og graviditets tester og fået undersøgt underlivet men de kunne ikke finde nogle tegn på at hun var gravid. indtil hun skulle have scannet underlivet for kræft, så blev de alle sammen meget chokkeret over at de fandt en baby istedet for..

ps håber det vil lykkeds for jer. varme hilsner fra sara

Simone siger:

Heej alle sammen, hvor er det dejligt at læse at jeg ikke er den eneste der lider af manglende mens. jeg har ikke haft min mens i 7 måneder nu, og er meget bekymret for hvad årsagen kan være. jeg har altid haft svingende mens. men aldrig har jeg gået så længe uden. jeg har altid været undervægtig, men siden januar har jeg taget 7 kilo på, dette har jeg aldrig prøvet før, kan det have en skyld i min udbleven mens? jeg har taget adskellige graviditetest, og alle har været negative. min kæreste og jeg har prøvet at blive gravide i 5 måneder og dette er ikke lykkes. jeg har haft fat i min læge, men hun vil ikke undersøge mig og siger jeg skal vende tilbage om et år, så nu står jeg her og ved ikke hvad jeg skal gøre?
jeg har læst jeres bedskeder og har læst lidt om PCO mange af symtomerne passer på mig og har derfor besluttet at gå ud fra at det er det jeg fejler, men hvad skal jeg så gøre nu ? skal jeg kontakte min læge andgående noget medicin mod det ? eller skal jeg bare ligge min kost om jeg Karina (spis dig gravid) ?

Mange hilsner
Simone

karina siger:

Hej Bekymrede og jer andre.
Jeg havde menstruation 1 gang på et år, men der gik lang tid før lægen ville gøre noget, til sidst blev jeg henvist til undersøgelse på fertilitetsklinik, men nu kommer det gode, lidt efter inden jeg nåede at få en tid kom den nye bog “spis dig gravid” den købte jeg (spiste sundt i forvejen) <men jeg lagde kosten fuldstændig om efter bogen og 7 dage efter fik jeg ægløsning og der blev undfanget et lille barn, jeg er nu 3 måneder henne, og det er stadig ikke fjernt for mig de frustrationer der var indtil det lykkedes. Men hvis i har lyst gå ind i det med åbent sind, ´jeg tænkte at bogen kunne i hvert fald ikke skade, og når man nu alligevel skal gå og vente på at få noget hjælp, kan man ligeså godt forsøge.
Held og lykke til jer alle

hej siger:

hmm… jeg har heller ikke fået min menstratin, håber IKKE det betyder ikke kan blive gravid. jeg må få en tid hos lægen.

kriss siger:

Hej bekymrede

skulle til at skrive om pco da jeg så en der også havde skrevet om det 🙂
har selv pco, og får også min mens med mellemrum..
har prøvet hvor der gik ½ år før jeg fik den næste mens, men for det meste springer jeg hver 2 måned over 🙂

håber du har det.. – ikke ondt ment – men så ved du hvad der er galt ! og pco er ikke det værste man kan fejle 🙂

jeg håber i bliver gravide på normal måde : )

kærlige hilsner
og held og lykke

mig :o)

Den Bekymrede siger:

Kære Lena, og jer der har har skrevet indlæg.

1000 tak for jeres bidrag. Det har hjulpet mig rigtig meget.
Majken, du åbnede mine øjne for PCO, som jeg nu har fået læst en del om, og jeg tror, at det er det, jeg ‘fejler’. Og tak for gode råd til jer K. og Tania – og held og lykke til jer også:-)

Jeres råd fik mig til at ringe til en fertilitetsklinik, og de mente bestemt, at jeg skulle have en henvisning til dem, når jeg kun har haft menstruation 2 gange siden april. De ringede faktisk til min læge og ‘skaffede’ mig en konsultation hos ham i første omgang. Denne skal jeg til på tirsdag, og der håber jeg meget, at han vil henvise mig videre til fertilitetsklinikken.

Endnu en gang tak for rådene:-)

Mvh.
Den Bekymrede

Tania siger:

Kære den bekymrede

Jeg har slev været præcist det samme igennem..
Da jeg stoppet med p-piller gik der også ½ år før jeg fik min menstruation, og fik den kun den ene gang. Jeg opsøgt min læge flere gange og fik til sidst en henvisning til en gynækolog. Jeg var i behandling hos gynækologen i et år uden, det lykkes mig at blive gravid. Jeg fik derfor min læge til at henvise mig til en fertilitetsklinik, og der gik ikke lang tid før vi fik brev om at vi skulle komme til en indledende samtale på klinikken. Der en nu gået et år siden, og vi har været igennem tre forsøg med ivf/mikroinsemination. Pt afventer vi at få svar d. 29/12 om jeg er gravid.
Det er en meget psykisk hård kamp, og det kan på nogle tidspunkter føles som en kamp man aldrig vinder.. Men som jeg har hørt, fra andre som også har været i behandling for ufrivilligbarnløshed, så er man nødt til at holde humøret op og tænke positivt.
Det er vigtigt at du står fast på at du skal sendes videre til en fertilitetsklinik hurtigst mulig, behandling hos gynækologer lykkes meget sjældent.
Det er en god ide, hvis du kan blive testet om du lider at PCO, da det vil give en lille forklaring på problemet. Jeg er aldrig selv blevet testet, men alle symptomer passer på mig.

Hold humøret oppe og tænk positivt.. Det skal nok lykkes før eller siden :o)

K siger:

Kære den bekymrede
Jeg stoppede selv med p-piller i maj og havde kun menstruation 1 gang derefter. Jeg har siden tabt 10 kilo og var også bekymret over at menstruationen ikke viste sig. Jeg har nu efter at have kontakten lægen anden gang fået taget nogle blodprøver for at tjekke stofskifte og hormoner og få lavet en underlivsundersøgelse og alt var fint. Min læge fortalte også at fertilitetsklinikken først tager ind efter 1 år og det er frustrerende men vi må have tålmodighed og prøve at slappe af og øve os. Jeg synes du skulle prøve og høre om lægen ikke vil tjekke din hormonbalance, det er altid rart at få udelukket at det er det der er galt.

Håber det snart lykkes for os alle, og jeg forstår dig, lige nu ville bare menstruationen være en fryd – så er man da på vej

Majken siger:

Hejsa

Det lyder meget som mig efter jeg stoppede med p-pillen. Har du hørt om pco – polycystisk ovariesyndrom?
Prøv at gå ind på pcoinfo.dk og læs lidt om det. Det kunne måske være årsagen..

Med venlig hilsen
M

Den Bekymrede siger:

Hej igen Lena.

Mange tak for dit svar. Jeg har nu ringet til min læge og forklaret det, jeg har skrevet ovenfor. Jeg har ikke oplevet kvalme/opkast eller brystspændinger, hvilket jeg også sagde til ham. Jeg er lidt overvægtig men har ikke taget på i perioden, hvor jeg ikke har haft menstruation. Hans svar var, at når jeg har taget en negativ graviditetstest og ikke har ovenstående symptomer, så ser han igen grund til at undersøge mig – men hvis jeg stadig ikke har haft menstruation eller er blevet gravid i slutningen af februar, så må jeg bestille en tid til undersøgelse…

Nu ved jeg ikke, hvad jeg så kan gøre, men jeg er meget bekymret, når min menstruation bare udebliver i så lang tid og min læge ikke vil hjælpe mig (før i februar). Har du – eller andre – nogle gode råd til, hvad jeg kan gøre?

På forhånd mange tak.

Mvh.
Den Bekymrede