Hvornår får jeg min figur tilbage?

Hvornår får jeg min figur tilbage?Nogle kvinder hopper straks i deres før-graviditetstøj, ligeså snart de er hjemme fra barselsgangen, mens andre kæmper en lang kamp med motion og træning for at få deres gamle figur tilbage.

Er det vigtigt for dig, at komme tilbage til din gamle figur, så er der nogle ting, du selv aktivt kan gøre, for at tabe graviditetsvægten og få strammet musklerne op igen.

 

Hvor lang tid går der, før min krop ligner sig selv igen?

Først og fremmest er der to vigtige ting, du skal huske på, selv om det kan være meget svært at indstille sig på:

  • Vær tålmodig, der kan gå tid, før du mærker at din krop bliver fastere igen.
  • Det er ikke sikkert, du nogensinde får din “gamle” figur tilbage.

Det er meget almindeligt, at der kan gå op mod et år, før din krop føles “normal” igen. Muskler og væv skal strammes op igen, og den vægt du tog på under graviditeten skal ryge af.

Når du er holdt op med at amme, strammes brysterne også til igen, og alt det bevirker, at selvom du ikke nødvendigvis har den samme form eller vægt, som før du blev gravid, så føles kroppen ikke gravid eller som en “amme-krop” længere. Du er blevet fastere igen, og har i hver fald fået din krop tilbage – til dig selv.

 

Hvad kan jeg selv gøre?

Bevæg dig så meget som muligt. Hvis du ikke er vild med regulær motion og træning, så kan du sørge for dagligt at gå lange ture med din baby, og lad være med at blive hængende i sofaen dagen lang.

Vær opmærksom på hvad du spiser. Det kan være nemt at forfalde til nemme løsninger og hurtige snacks, når du er blevet mor, og din energi og fokus er på barnet.

Især når du ammer, har du brug for ekstra energi og næring, og der kan det være fristende at spise hurtige, sukkerholdige snacks, for hurtigt at få energi. Men hvis du spiser og drikker usundt, så modvirker du det kalorietab, du faktisk kan opnå bare ved at amme.

Du forbrænder 600-800 kalorier om dagen udelukkende på at amme. Benyt dig af dette energiforbrug og spis sundt. Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke sulter dig selv. Din baby har brug for næring og du har behov for energi, så du kan passe dit barn.

Hvis du er tålmodig og passer på din krop og sørger for, du får sund og nærende mad, så vil din figur blive fastere med tiden. Samtidig vil du vænne dig til, hvordan det føles at have en krop, der har født et barn.

Om du helt får din gamle figur tilbage, eller du stille og roligt vænner dig til den nye, handler om, hvad der passer bedst til dig og dit temperament.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

5/5 - (1 vote)