Hvornår skal graviditeten offentliggøres?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Hvornår er det normalt at offenliggøre graviditeten? Man kan jo ikke vide om man vil miste eller der går noget galt de første uger. Jeg er 10 uger henne nu.

Mange hilsner
Den gravide

Kære Den Gravide.

Det er meget individuelt hvornår man som gravid ønsker at offentliggøre den glade nyhed. Man kan naturligvis ikke være sikker på at intet går galt, som du skriver, og derfor kan de være rart at vente til de tre første lidt usikre måneder er gået. På den måde behøver man ikke svare på en masse spørgsmål i starten, hvor man måske selv skal have ro for at vende sig til tanken.

Men på den anden side er det jo også dejligt at dele sin graviditet og alle de overvejelser og tanker man har i den forbindelse – også før de tre måneder er gået. Og i det sørgelige tilfælde at man aborterer, har man ge også brug for at en omgangskreds forstår, hvad man går igennem, så de kan tage lidt hensyn.

Heldigvis er det jo ikke så tit at der går noget galt, så jeg synes bare du skal nyde din graviditet og dele din glæde.

I forhold til en arbejdsgiver skal man senest tre måneder inden forventet fødsel meddele at man er gravid, og datoen for hvornår man vil holde barselsorlov.

Held og lykke.
Mange hilsner

Graviditet.dk

Rate this post
trine siger:

hey melina.

jeg synes at du skal snakke med din kæreste om, hvad han synes. jeg var selv 19 med den 1. jeg vil mene at det ku være sundt med 1 års pause fra studierne. du kan jo starte igen efter barsel. men lyt til din mave fornemmelse. det er nok det bedste råd jeg kan komme med.

mvn trine

Rikke siger:

Hej (:
Jeg er næsten 5 uger henne, jeg fandt ud afr at jeg var gravid igår (:
Jeg vil gerne fortælle det til familien hurtigst muligst, men min kæreste vil vente til at vi er sikre på at barnet sidder fast..
Hva sys I at jeg skal gøre?

Melina siger:

Hej alle 🙂

Tillykke med maverne og held og lykke til dem der prøver..

Jeg har lige nogle spørgsmål jeg håber I vil svare på.

Jeg er 22 og er igang med uddannelse til ejendomsmælger (2½ år endnu)- men her på det sidste har jeg gået rundt med tankerne om at nu vil jeg gerne være mor, jeg ønsker en fin lille mave og en fin lille baby. Jeg har været sammen med min kæreste i 3½ år og han er den mest fantastiske mand i verden og alt det der. Han er dog os kun 23 år gammel og er ikke i tvivl om at han ville være en perfekt far, men er bestemt ikke sikker på om han selv har lyst nu (dvs. det har han nok ikke – da han nyder at bruge meget tid med drengene, hvilket jeg ikke mener behøver at lsutte fordi man får en lille en?)

Mit spørgsmål lyder på om I mener det er alt alt for ungt at have disse tanker og om det ville være at “ødelægge” min ungdom???

Hilsen den tvivlende……

Tazz siger:

faktisk var det ikke mig der fandt ud af at jeg var´gravid dengang jeg var 16 år.. det var min mor og da jeg skulle tage en test der var stregerne der med det samme og jeg fik min månedelige blødning osv så forstod det ikke helt .. i dag er min søn så 2 år næsten og jeg fortryder stadig at det var min mor der fortalte det til alle og ikk mig selv..

nu er jeg muligvis gravid med nummer to heldigvis og jeg vil råde alle til at fortælle det til en dejlig begivendhed f.eks. til nogen familiekomsammen .. det ville være dejligt at man ikk skal skjule det .. dog holder vi det stadig skjult da jeg gerne lige vil vide om det bare er stress der trykker nu for har mange mave smerter og ryg, og har hedeture og kvalme .. men nu må vi se skal have en test på onsdag det ville være en dejlig ting i det nye år 😀

Signe siger:

hvad med at skrive på til og fra kortet mit mim mor kommende mormor og så videre. og tillykke til jer der er gravide. jeg venter stadig på om jeg får min mens.

Henriette siger:

Jeg er nu 10 uger henne, og vi har planlagt at overbringe den glædelige nyhed juleaften, hvor jeg vil være præcis 11 uger henne. Der er selvfølgelig stadig en risiko for abort (løber mig koldt ned af ryggen ved tanken om at fosteret er gået til grunde), men som flere af jer skriver, er det sikkert rart at have nogen at snakke med om det, hvis det skulle gå galt.

Mit spørgsmål er, om der er nogen, der har nogle gode idéer til, hvordan man kan overbringe nyheden på en sjov måde? Nu har vi jo ikke den oplagte med at vise scanningsbilledet, da jeg først skal scannes i begyndelsen af det nye år…

Tina siger:

Ved vores første fortalte vi det først efter de 3 mdr,og ved den næste bliver det også sådan.
Ønsker dig held og lykke med graviditeten.

Pernille siger:

Jeg blev gravid sidste år, og var så lykkelig for omstændighederne, så jeg plaprede ud til Gud og hver mand…
Desværre aborterede jeg lige før jeg skulle gå i min 12 uge. Min verden brød sammen, og det var ENORMT hårdt, at skulle fortælle mine venner og familie, at det var gået galt..

Mit råd til dig, vil helt klart være, at du skal vente til du er over de 12 uger (evt. også 16, da der er stadig på det tidspunkt er en lille risiko)

Nu er jeg blevet gravid igen, og er 22 uger henne 🙂

Jeg ønsker dig alt held og lykke, og håber det går godt med din graviditet. Spontan abort ønsker jeg ikke, for selv min værste fjende!!

Jane siger:

Jeg fortalte hurtigt, at jeg var gravid, da vi skulle til bryllup, da jeg var omkring 7 uger hennem og så ikke vil kunne skjule det, eller lyve om hvorfor jeg ikke drak alkohol. Vi havde det begge sådan at familie og venner jo også får det at vide hvis det gik galt. Jeg ville helere have at de vidste at jeg var gravid, hvis det ulykkelige skulle ske at det gik galt.
Og skæbnen ville desværre at jeg aborterede i 12. uge, hvor fostret var gået til i 8. uge. Jeg er i dag (1½ uge efter aborten) rigtig rigtig glad for at alle vidste det og ved hvad det er vi har været/er igennem. Alle har været så søde og betænksomme at det har været utrolig rørende. Det har hjulpet mig meget, at jeg har snakket om det med mange og at der var mange der skulle have den sørgelige besked.

Pernille siger:

Med vores første barn ville vi gerne vente og “være sikre” på at der kom et barn ud af det. Jeg skulle scannes i uge 16, så vi ventede helt til den scanning og så “offentliggjorde” vi det. Vi fortalte det dog til vores forældre og søskende nogle uger før.
Med vores andet barn havde vi kæmpet for at blive gravid i 2 år, og alle kendte til vores kamp med hormoner, inseminering osv. Derfor fortalte vi næsten med det samme at det endelig var lykkedes. Jeg syntes at hvis det så gik galt, ville alle jo få det at vide alligevel. Heldigvis gik det godt 🙂
Nu er jeg gravid med nr. 3 i 7. uge og holder det hemmeligt endnu. Men det er mest for at være over de første uger før vi fortæller det til børnene som er 3 og 8 år. Vi regner dog med at fortælle det sidst i denne uge, hvor familien er samlet til fødselsdag.
Hilsen
Pernille

Stine siger:

Vi ønskede at fortælle det hurtigst muligt, men besluttede at vente til de 3 måneder ville være gået, så det var mere sikkert. Da jeg så aborterede i uge 7, skulle vi ud først at fortælle, at jeg havde været gravid og derefter, at jeg havde aborteret. Det var bestemt ikke sjovt og et stort chok for de nærmeste, som ikke vidste, at vi forsøgte at få et barn. Derfor har vi besluttet at gøre det anderledes næste gang og fortælle det efter første lægebesøg.