Jerntilskud efter fødslen

Jerntilskud efter fødslenBåde inden din graviditet, når du planlægger at blive gravid, og under hele dit graviditetsforløb bliver du rådgivet om hvilke former for vitaminer du har behov for.

Efter fødslen, har du stadig brug for at være opmærksom på, at din krop får tilstrækkelig med næring og vitaminer, så din krop kan fungere optimalt.

Dette gælder også hvis du ammer, hvor din krop bruger meget energi på mælkeproduktion.

 

Jerntilskud

Forskning viser, at danske kvinder ikke har et tilstrækkeligt jernindtag igennem deres kost eller tilskud, så de har ikke et stort nok jerndepot. Det betyder, at under en graviditet vil langt de fleste kvinder opleve at få jernmangel, hvis de ikke tager det anbefalede tilskud.

Jern hjælper blodproduktionen, og når du er gravid, skal din krop skabe en øget mængde blod til dig og dit barn. Jernmangel kan vise sig gennem træthed og hovedpine.

Efter fødslen, og i sær hvis du har mistet blod under fødslen, har du stadig behov for jerntilskud. Det anbefales at fortsætte med at tage jerntilskud i nogle uger efter fødslen.

Er du i tvivl om, hvor meget du skal tage, og i hvilken form – om det skal være jernpiller, eller i flydende form, der nogle gange er mere skånsom overfor maven, kan du tale med dit apotek om. De kan også rådgive dig i forhold til, hvor længe du har behov for at tage det ekstra tilskud.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

Giv din vurdering