Kalktilskud efter fødslen

Kalktilskud efter fødslenMens du er gravid, bliver du anbefalet, at tage kalktilskud med mindre du drikker op mod ½ liter mælk om dagen.

Grunden til, du har brug for så meget kalk under din graviditet er, at dit barn har brug for kalk til at udvikle sine knogler.

Under graviditeten er det dig selv, der kan komme til at lide af kalkmangel.

Mineralet kalk hedder egentligt Calcium, men omtales typisk som kalk.

 

Kalktilskud

Vi har alle omkring et kilo kalk i kroppen og 99% af den kalk er vores knogler. Selvom kalktilskud er vigtigst for børn og unge, der skal have opbyggede deres knogler, så er det for kvinder også utrolig vigtigt med kalktilskud, for at undgå afkalkning, der giver skrøbelige knogler senere hen i livet.

Kalk hjælper også til at vores muskler kan trække sig sammen, at vores blod kan størkne og er med til at regulere blodtrykket.

Når du har født, har du stadig et stort behov for at få kalk, enten igennem din kost eller igennem tilskud. Det er vigtigt, især hvis du ammer, og din krop skal sørge for mælkeproduktion til dit barn, igennem længere tid.

Du bør tage kalktilskud igennem hele den periode hvor du ammer, hvis du ikke dækker dit kalkbehov med mælke- og osteprodukter. Når du ammer, har du behov for op mod 1 liter mælk om dagen, hvilket for mange kan virke uoverskueligt, at skulle indtage dagligt.

Du kan købe kalktilskud både på apoteket og i supermarkedet. Kalktilskud har ingen gener eller bivirkninger.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

3/5 - (2 votes)