Mens du er gravid, bliver du anbefalet, at tage kalktilskud hvis du ikke drikker op mod ½ liter mælk om dagen.
Grunden til, du har brug for så meget kalk under din graviditet er, at dit barn har brug for kalk til at udvikle sine knogler.
Under graviditeten er det dig selv, der kan komme til at lide af kalkmangel.
Mineralet kalk hedder egentligt Calcium, men omtales typisk som kalk.
For at sikre stærke knogler, har du og din baby også brug for magnesium, d-vitamin og K2-vitamin.
Kalktilskud
Vi har alle omkring et kilo kalk i kroppen og 99% af den kalk er vores knogler. Selvom kalktilskud er vigtigst for børn og unge, der skal have opbyggede deres knogler, så kan det for kvinder også være nødvendigt med kalk/magnesiumtilskud, for at undgå afkalkning, der giver skrøbelige knogler senere hen i livet.
Kalk og magnesium hjælper også til at vores muskler kan trække sig sammen, at vores blod kan størkne og er med til at regulere blodtrykket.
Når du har født, har du stadig et stort behov for at få kalk og magnesium, enten igennem din kost eller igennem tilskud. Det er vigtigt, især hvis du ammer, og din krop skal sørge for mælkeproduktion til dit barn, igennem længere tid.
Du bør tage kalk og magnesium tilskud igennem hele den periode hvor du ammer, hvis du ikke dækker dit kalkbehov med mælkeprodukter, og grønt/nødder/kerner.
Det er vigtigt at vælge et tilskud med letoptageligt kalk og magnesium f.eks. i form af calcium- og magnesium citrat samt sikre at du også får nok d-vitamin f.eks. fra en multivitamin. Samt at du har en sund tarmbakterie-balance, der kan danne det nødvendige K2-vitamin.