Kan man mærke om man er gravid?

Kan man mærke om man er gravid?Min kæreste og jeg prøver at blive gravide. I fredags var det 10. dag efter sidste mens og vi har haft sex dagligt i hele min ægløsningsperiode. Hvor hurtigt efter kan man mærke om man er gravid?

Jeg ved ikke om det er fordi ønsket om graviditet er så stort, men jeg har haft lette menstruationssmerter (som om min livmoder er større) de sidste to dage og en konstant summen i underlivet. Jeg ved at hormonbalancen ændrer sig umiddelbart efter ægget har sat sig fast, men hvornår er det?

Svar: Kan man mærke om man er gravid?

Hej

Det er svært at vurdere, om dine symptomer er graviditetsrelateret. Det er nemlig meget forskelligt fra kvinde til kvinde hvor hurtigt efter en befrugtning, at man oplever graviditetssymptomer. Nogle mærker slet ingenting, og finder først ud af, at de er gravide, når deres menstruation udebliver. Andre kan mærke symptomer ganske kort tid efter (nogle få dage), at befrugtningen af ægget er sket.

Det er svært at vurdere, hvad der gælder i dit tilfælde, og kun tiden vil vise, om du er gravid eller ej.

Mht. hvornår ægget sætter sig fast, så siger man , at ca. 5-7 dage efter befrugtningen vil ægget sætte sig fast i livmoderslimhinden.

I må derfor væbne jer med tålmodighed lidt endnu og se, om du får din menstruation til tiden eller ej, og derefter handle ud fra det.

Kærligst

Graviditet.dk

3.2/5 - (5 votes)