Kan man se graviditet efter en uge?

Kan man se graviditet efter en uge?Dette er et af de spørgsmål, vi oftest får her på Graviditet.dk. Derfor har vi nu skrevet svaret ned, så du ikke længere skal være i tvivl. Svaret til spørgsmålet Kan man se graviditet efter en uge? er: Det kommer an på, hvad du mener med “efter en uge”.

Hvis du mener:

  1. 1 uge efter din sidste menstruation? Så er svaret Nej.
  2. 1 uge efter du har haft sex? Så er svaret Nej.
  3. 1 uge efter du har haft ægløsning? Så er svaret Nej.
  4. 1 uge efter du skulle have haft menstruation? Så er svaret højst sandsynligt Ja.

Disse svar er baseret på, at du normalt har ægløsning mellem dag 11-17 i din cyklus. Har du en forskudt ægløsning, så læs mere her. Læs videre nedenfor i vores artikel: Kan man se graviditet efter en uge? for en uddybning af de fire svar.

1 uge efter din sidste menstruation?

En uge efter den første dag af din sidste menstruation, har du slet ikke har haft ægløsning endnu. Og uden ægløsning er der ikke noget æg at befrugte, og dermed heller ikke nogen mulighed for at du kan teste positivt for, at du er gravid. Så her er svaret klokkeklart. Du kan hverken se det på en test, eller mærke det i kroppen.

1 uge efter du har haft sex – kan man se graviditet efter en uge?

Hvis du havde sex en uge før, du havde ægløsning, og sædcellerne har overlevet indtil ægget kunne befrugtes, så vil du stadig ikke kunne teste dig frem til at du er gravid endnu, selvom ægget måske lige nøjagtigt er blevet befrugtet.

HCG niveauet i din urin er ikke højt nok til, at det kan ses på en graviditetstest.

Hvis du har haft sex lige på den dag, hvor du har ægløsning, så er du teknisk set 3 uger henne, når du spørger til “1 uge efter sex”. Dette er fordi vi regner ugerne fra den første dag af din sidste menstruation, hvilket for de fleste betyder, at de reelt er 2 uger gravide, før de overhovedet har den ægløsning, der skal til, for at de kan blive gravide.

Selvom du er 3 uger henne, kan en test oftest ikke afsløre en graviditet endnu, da niveauet af HCG stadig ikke er stort nok til, at det kan aflæses af testen.

Det sagt, så kan det godt være at du kan mærke nogle forskelle i din krop, som indikerer, at du er gravid, men der er ikke andet at gøre end at vente, indtil du skulle have haft menstruation med at bruge en graviditetstest.

 1 uge efter ægløsning?

Svaret er stadig nej, da du kun er 3 uger henne, og niveauet af HCG ikke er højt nok til, at du kan bekræfte en graviditet med en graviditetstest.

1 uge efter du skulle have haft menstruation?

Her vil svaret oftest være ja.

De fleste graviditetstests fortæller, at du kan begynde at teste, så snart du er gået 1 dag over tiden, så efter en uge bør du kunne se svaret. 

Det er dog ikke alle, der tester positiv før en del uger efter, og nogle meget få endda måneder efter. Men hvis du er sikker på at du er gravid, og flere tests alligevel siger det modsatte, så er det altid en mulighed at få det tjekket hos lægen.

3.7/5 - (15 votes)