Kan oliedampe skade fostret?

Spørgsmål til Sundhedsplejerske Lena Dyhrberg:

Min mand og jeg har forsøgt at blive gravide i et stykke tid nu. Vi har lige købt hus, Vi har begge gået og olieret nogle trævinduer, selvom det var ude i det fri, har vi alligevel kunne lugte dampene.

Nu går jeg og spekulerer over om det kan have en skadelig påvirkning på æg/sæd så vort evt barn kunne få men’ af det? Jeg har endnu ikke haft ægløsning og derfor ikke gravid endnu, med sikkerhed. Jeg ved ikke om det ville være mest fornuftigt at vente med forsøgene?

Med venlig hilsen
D.

Kære D.

Jeg hører du tænker meget over, at gøre det helt rigtige, og bedst mulige for det lille ønskebarn. Det er altid godt at være bevidst og tænke over hvad der er bedst muligt for et nyt lille væsen her på vores jord.

Der er mange ting vi går og indånder og modtager på andre måder i vores dagligdag. Fra biler, tog, tobaksrøg, andet røg, stråler fra mikroovne, computere m.m.

Sammenligner jeg jeres oliemaling med de nævnte ting i vores dagligdag, vil jeg ikke umiddelbart være bekymret eller opfatte det som farligt for et lille foster. Den oliemaling, I har indåndet er meget fortyndet i den fri luft.

Når du nu skriver til mig, før du er gravid, Vil jeg anbefale dig at spise Folinsyre allerede nu inden du bliver gravid. Det giver barnet en god start på livet og forebygger rygmarvsbrok.

Tag desuden Gravitamin, som styrker dig som mor. En vordende mor leverer mange vitaminer og mineraler til det lille barn, og der skal også være noget til at vedligeholde mors krop og psyke i graviditeten.

Jeg ønsker jer held og lykke i jeres nye omsorgsfulde liv (husk altid hinanden, også når I får barn).

Gode Tanker
Lena

Lena Dyhrberg
Privatpraktiserende Sundhedsplejerske

Hvad mener du? Har du også oplevet det som spørgeren bekymrer sig om – og hvad gjorde du? Skriv en kommentar…

Rate this post