black and white abstract painting

Kan oliedampe skade fostret?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Min mand og jeg har forsøgt at blive gravide i et stykke tid nu. Vi har lige købt hus, Vi har begge gået og olieret nogle trævinduer, selvom det var ude i det fri, har vi alligevel kunne lugte dampene.

Nu går jeg og spekulerer over om det kan have en skadelig påvirkning på æg/sæd så vort evt barn kunne få men’ af det? Jeg har endnu ikke haft ægløsning og derfor ikke gravid endnu, med sikkerhed. Jeg ved ikke om det ville være mest fornuftigt at vente med forsøgene?

Med venlig hilsen
D.

Kære D.

Jeg hører du tænker meget over, at gøre det helt rigtige, og bedst mulige for det lille ønskebarn. Det er altid godt at være bevidst og tænke over hvad der er bedst muligt for et nyt lille væsen her på vores jord.

Der er mange ting vi går og indånder og modtager på andre måder i vores dagligdag. Fra biler, tog, tobaksrøg, andet røg, stråler fra mikroovne, computere m.m.

Sammenligner jeg jeres oliemaling med de nævnte ting i vores dagligdag, vil jeg ikke umiddelbart være bekymret eller opfatte det som farligt for et lille foster. Den oliemaling, I har indåndet er meget fortyndet i den fri luft.

Når du nu skriver til mig, før du er gravid, Vil jeg anbefale dig at spise en god kvalitets multivitamin med folsyre allerede nu inden du bliver gravid. Det giver barnet en god start på livet og forebygger bl.a. rygmarvsbrok.

Tag desuden gerne omega 3 som styrker dig som mor. En vordende mor leverer mange fedtsyrer til det lille barn, og der skal også være noget til at vedligeholde mors krop og psyke i graviditeten.

Jeg ønsker jer held og lykke i jeres nye omsorgsfulde liv (husk altid hinanden, også når I får barn).

Gode Tanker
Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forside freebie PDF

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Ugekalender

black and white abstract painting

Guide: 3 vigtige skridt til at styrke din kommende babys immunforsvar - allerede nu.

Kan oliedampe skade fostret?

Spørgsmål til Graviditet.dk

Min mand og jeg har forsøgt at blive gravide i et stykke tid nu. Vi har lige købt hus, Vi har begge gået og olieret nogle trævinduer, selvom det var ude i det fri, har vi alligevel kunne lugte dampene.

Nu går jeg og spekulerer over om det kan have en skadelig påvirkning på æg/sæd så vort evt barn kunne få men’ af det? Jeg har endnu ikke haft ægløsning og derfor ikke gravid endnu, med sikkerhed. Jeg ved ikke om det ville være mest fornuftigt at vente med forsøgene?

Med venlig hilsen
D.

Kære D.

Jeg hører du tænker meget over, at gøre det helt rigtige, og bedst mulige for det lille ønskebarn. Det er altid godt at være bevidst og tænke over hvad der er bedst muligt for et nyt lille væsen her på vores jord.

Der er mange ting vi går og indånder og modtager på andre måder i vores dagligdag. Fra biler, tog, tobaksrøg, andet røg, stråler fra mikroovne, computere m.m.

Sammenligner jeg jeres oliemaling med de nævnte ting i vores dagligdag, vil jeg ikke umiddelbart være bekymret eller opfatte det som farligt for et lille foster. Den oliemaling, I har indåndet er meget fortyndet i den fri luft.

Når du nu skriver til mig, før du er gravid, Vil jeg anbefale dig at spise en god kvalitets multivitamin med folsyre allerede nu inden du bliver gravid. Det giver barnet en god start på livet og forebygger bl.a. rygmarvsbrok.

Tag desuden gerne omega 3 som styrker dig som mor. En vordende mor leverer mange fedtsyrer til det lille barn, og der skal også være noget til at vedligeholde mors krop og psyke i graviditeten.

Jeg ønsker jer held og lykke i jeres nye omsorgsfulde liv (husk altid hinanden, også når I får barn).

Gode Tanker
Graviditet.dk

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Ugekalender

Mest poplære artikler

Gravid og kattebakke

maj 12, 2023 Reading Time: 2 minutes

Må jeg skifte kattebakken, når jeg er gravid? Der snakkes om, at hvis du er…

Bryster og graviditet

november 28, 2022 Reading Time: < 1 minutes

Ændringer i dine bryster er et af de tidligste tegn på graviditet. Helt fra starten…

Scanninger under graviditeten

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Graviditeten kan synes som en lang ventetid. Hvordan ser mit barn ud? Hvordan er han/hun?…

Sådan beregner du din termin

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hvis du gerne vil prøve at planlægge din graviditet eller blot er nysgerrig, så findes…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Mange kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Fakta om bækkenløsning

november 28, 2022 Reading Time: 2 minutes

Alle gravide oplever en løsning af bækkenet under graviditeten, da det er en nødvendighed for…

Copy link
Powered by Social Snap