Kan vi øge chancen for graviditet?

Kan vi øge chancen for graviditet?Hej Graviditet.dk.

Min kæreste og jeg har besluttet at vi vil starte med projekt baby 🙂 Jeg har en dreng fra et tidligere forhold og ved at jeg er vældig frugtbar, da min søn blev lavet et par dage efter p-pille stop.

Jeg har nu for et par måneder siden stoppet på p-piller og har regelmæssig menstruation og også ægløsning (har testet med de der pindeteste). Så der er jeg heldig i forhold til mange piger (som jeg har læst om venter lang tid på deres mens).

Min kæreste derimod fik for nogle år siden testet sin sædkvalitet da han på daværende tidspunkt var gift med en pige, hvor de også prøvede at få børn. Han fik at vide at den ikke var særlig god, men at det godt kunne lade sig gøre at få et barn ud af det. Mit spørgsmål er så; om der er noget vi kan gøre for at forbedre vores chancer? Altså øge hans sædkvalitet…

Lige lidt info om “os” 🙂

Min kæreste er 29 år, bmi på 22,5, svømmer morgensvømning tre gange om ugen og lever “okay” sundt. Jeg selv er 23, bmi på 15, altså undervægtig (men har prøvet ALT i hele verden for at tage på i mange år).

Mvh N.

 

Kære N,

Tillykke med beslutningen om “projekt baby”. Husk dog også at nyde sex – for sexens skyld og ikke kun for at få en baby. Årsagen til, at jeg siger det, er at jeg ser en del par, som helt glemmer hinanden, fordi de bliver så opslugt i at producere et barn og dermed bliver sex en tam omgang for fædrelandets skyld, og noget som skal dyrkes, når kvinden er mest frugtbar (har ægløsning).

Sexen mister sin glød og spontanitet, og kan derfor godt blive et pres imellem parret både mens man prøver på at blive gravide, og endda efter fødslen, og dette pres kan bevirke at man stille og roligt glider fra hinanden seksuelt, hvis man ikke får fortalt hinanden om, hvad hele processen gør for forholdet osv.

Med hensyn til jeres helbredstilstand, så ligger din kæreste indenfor normalområdet i forhold til vægt. At du er undervægtig lyder dog ikke som et problem i relation til frugtbarhed, eftersom du selv beskriver, at du ikke har haft problemer med at blive gravid i første omgang, og at du generelt er meget frugtbar og modtagelig.

På trods af at første gang gik hurtigt, så behøver det dog ikke at være tilfældet anden gang. Der kan være andre faktorer, som kan have indflydelse på, hvornår du bliver gravid igen. Helbredsmæssigt er vægt som sagt en faktor, men også dårlig kost, rygning og alkohol kan påvirke muligheden for at blive gravid. Hvis man også drikker meget kaffe, kan dette også have en negativ effekt. Derudover kan stress og generelle bekymringer (også meget fokus på at blive gravid), være hæmmende for muligheden for at opnå graviditet.

Du spørger efter muligheder for at øge mandens sædkvalitet. Jeg vil anbefale dig at snakke med jeres læge om det, så han kan tage nogle prøver på din kæreste, og se om ham er i mangel for eventuelle vitaminer og mineraler. Det kan være vigtigt, at han ikke manger C-vitamin, E-vitamin, Zink og det kan også være at han vil anbefale et tilskud af Chrom.

Da I ikke har prøvet så lang tid endnu med at få barn, så vil der gå lidt tid, før I eventuelt kan få fertilitetsbehandling (normalvis henviser lægen først efter et år).

I ønskes alt det bedste og masser af kærlighed.

Graviditet.dk

 

Hvad mener du? Har du nogle tips til at øge sædkvaliteten? Hvad har I selv gjort? Skriv en kommentar…

Rate this post