Katte kan forebygge astma og allergi

Et forsøg der i maj måned i år blev offentliggjort i »Journal of Allergy and Clinical Immunology« viser at katte i barndomshjemmet, muligvis kan medvirke til at reducere antallet af børn der udvikler astma og allergisygdomme.

Det uventede resultat springer ud af en større undersøgelse der startede tilbage i 1998. En undersøgelse der har til formål at vise hvilken betydning det har, når gravide og deres babyer vedvarende udsættes for forurening, sprøjtemidler og visse allergener…

Disse nye forskningsresultater ser ud til at være på linie med andre nyere undersøgelser der viser, at vi har brug for at få »startet« vores immunsystem så tidligt i livet som muligt. Dette gøres bedst ved at barnet vokser op i et »ikke alt for hygiejnisk« miljø, men istedet udsættes for et moderat niveau af alle livets substanser i alle kategorier.

I dette tilfælde ser der dog ikke ud til at være nogen helbredende effekt ved at have kat, hvis barnet allerede har udviklet astma eller allergi. I de tilfælde råder forskerne stadig forældrene til at slippe af med katten, så hurtigt som muligt.

Klik og læs mere om den anden undersøgelse her.

En anden undersøgelse viser desuden, at det ikke kun er katte der kan have denne beskyttende effekt. Denne anden undersøgelse viser endda også at tidlig omgang med mange kæledyr, ikke kun yder en vis form for beskyttelse mod udvikling af allergi, over de bestemte dyr man omgås. Det er også ud til at kunne have en generel forebyggende effekt på andre former for allergi.

Klik og læs mere om denne undersøgelse her.

Hvad mener du? Har du eller dine børn astma eller allergi? Synes du at dette giver mening? Skriv en kommentar…

Rate this post