Kejsersnit og gentagne kejsersnit – får jeg flere ar?

Kejsersnit og gentagne kejsersnit - får jeg flere ar?Har du fået et kejsersnit, så har du allerede fået et ar, der ligger i eller omkring bikinilinen.

Alt efter hvilken fødselslæge der har foretaget indgebet på dig, og alt efter om det var et planlagt kejsersnit, akut kejsersnit eller hyperakut kejsersnit ligger dit ar lavt ved hårgrænsen, eller højere oppe mod navlen.

Men for alle disse snit, der bruges i dag gælder, at de ligger horisontalt over maven.

Når du har født ved kejsersnit og er blevet gravid igen, så aftaler du med fødseslægen om du skal føde naturligt, eller ved planlagt kejsersnit.

Vil du føde naturligt, det der også hedder VBAC – vaginal fødsel efter kejsersnit – er der også en lille risiko for, at fødslen ender med et akut kejsersnit.

 

Får jeg mere end ét ar?

Når kejsersnittet forberedes, akut eller planlagt, så gennemgår du en række forberedelser, så som urinkateter der lægges i dit urinrør, din kønsbehåring barberes væk, din mave steriliseres osv. Når alt dette er gjort, så tager fødselslægen en tusch, og markerer tydeligt din gamle ar.

Dette gør han for at kunne skære hele arret væk, inden selve operationen foretages. Hvis dit ar er lidt skævt, kan lægen forsøge at korrigere det, når han lægger indsnittet, så dit nye ar bliver pænere.

Nogle kvinder har tendens til at danne meget arvæv omkring kejsersnitsarret, og dette arvæv kan din fødselslæge også skære væk. Har du tendens til at danne arvæv, vil dit nye ar sandsynligvis også blive tykt af arvæv.

 

Kejsersnitsarret kan rettes op

Når huden syes sammen, efter dit barn er født, skal kirurgen  være ekstra opmærksom på, at lave et pænt og lige ar. Eftersom det gamle ar er skåret væk, så mangler der lidt hud, men efter nogle dage, retter arret sig som regel når såret heler.

De fleste kvinder, der har fået gentagne kejsersnit oplever, at deres ar er lige så pæne efter  anden og tredje gangs kejsersnit, som efter det første. Der er endda nogle kvinder, der har fået et skævt ar korrigeret, så de er mere tilfredse med deres ar, efter gentagne kejsersnit.

Rate this post