Kejsersnitsar og kløe

Kejsersnitsar og kløeDe fleste ar klør, når de begynder at hele.

Kejsersnitsar afviger ikke fra dette og du kan opleve alt fra let irritation til ret voldsom kløe under helingsprocessen.

Et kejsersnitssar er lukket efter 6-8 timer, men det tager 4-5 uger, før det er helet og sårskorperne er væk.

Hvorfor bliver mit ar ved med at klø?

Efter kejsersnittet, kan du forvente både kløe, følelsesløshed og en følelse af at det niver omkring arret. Det er helt normalt, og kan afhjælpes på forskellige måder.

Umiddelbart efter fødslen kan du bede om en ispose, der kan hjælpe på irritationen, du kan også gå i bad og skylle såret, hvilket også kan hjælpe på kløen. Efter gennemhelingen ved 4-5 uger, kan du også begynde at smøre såret med en kølende salve. Spørg på apoteket, hvad der er bedst til dit sår.

Efter såret er helet, er der alligevel nogle kvinder, der oplever at det bliver ved med at klø i arret. Der er forskellige teorier omkring hvorfor det sker, og en af årsagerne kan være, at nerveenderne i huden er blevet skåret over, og at de efterfølgende har for meget følelse i sig.

Man sammenligner nerveenderne med et blomkålshoved, hvor hver enkelt stok, har bredt sig til flere skud. Og disse skud af nerver, er altså dem, der føler for meget, og derfor bliver det ved med at klø.

Som oftest bliver kløen formindsket med tiden, men for nogle kvinder kan kløen komme, når de bliver for varme, eller løfter noget tungt, og altså overanstrenger sig.

Ved flere kejsersnit, og dermed en forandring i indsnittet, kan du opleve, at du føler det anderledes omkring arret, med andre ord, så kan generne forandre sig, fra kejsersnit til kejsersnit.

5/5 - (1 vote)