Klæd baby på til sæsonen

Klæd baby på til sæsonenSpædbørn har brug for mere beskyttelse mod kulde, end voksne har det.

Selv når det bare er køligt, er det vigtigt, at du giver baby en hat på. 75% af varmetabet sker nemlig gennem hovedbunden.

 

Klæd baby på til kulden

Det er en god ide at bruge lag-på-lag metoden med flere lette lag, så du hurtigt kan regulere, hvor meget tøj dit barn har på. Det er også mere behageligt for barnet.

Sørg blot for, at mindst et lag er af uld, så din baby kan holde varmen. Dynejakker eller flyverdragter er også stærkt isolerende.

Sørg også for, at dit barn lige har spist, inden I går ud. Kalorier giver energi til at holde kroppen varm.

Men – og her er vinterparallellen til den sørgelige historie, vi lagde ud med – husk at tage hatten og f.eks. tørklædet at barnet, så snart I er indendørs, i bilen eller andetsteds.

Og husk, at det ikke kun er om sommeren, I skal tænke på solbeskyttelse.

En babys hud er særdeles følsom, og sne reflekterer op til 85% af solens ultraviolette stråler, så brug beklædning og solcreme med ekstra høj faktor til at beskytte barnets hud, når I er udendørs.

Af forholdsregler for livet indendørs kan vi nævne, at temperaturen på babyværelset skal være mellem 20 og 22 grader om dagen, og omkring 20 grader om natten.

Det er bedst for babys slimhinder og hud, hvis der ikke er varmere på værelset.

Brug bløde floneltæpper og måske en pyjamas med fødder i for at holde barnet varmt.

Det er en god tommelfingerregel, at hvis jeres barn vågner op om natten og er fugtig af sved, så har han/hun for meget tøj på.

 

Klæd baby på til varmen

I modsætning til om vinteren har børn har ikke brug for mere tøj end voksne om sommeren.

Helt generelt bør du klæde din baby, som du klæder dig selv. Hvis du har shorts of en top på, er det også nok til baby.

Pas på med din babyslynge, hvis du har sådan en – den kan være meget varm for baby om sommeren, hvis den er af kraftigt materiale. Sørg for at skifte til en i lettere stof.

Hold barneværelsets temperatur på 22 grader og lige derover og hold øje med tegn på overophedning som sved i armhulerne og nakken.

Husk solcremen, og forny den hver anden time. Sørg altid for, at baby har hat og top på i solen – også i vandet.

Og lige som du skal sørge for at få nok at drikke i varmen, gælder det også din baby.

Endelig: Lad være med at efterlade dit barn i bilen – heller ikke, selv om det kun er få minutter. Selv med vinduerne åbne, kan temperaturen inde i en bil i solen hurtigt stige drastisk.

Vi så en opfindelse, der kan minde dig om, at baby sidder i bilen. Det er en meget ung mand, der har opfundet denne anordning.

Basalt er det en elastisk snor med bånd i klare farver, der fastspændes til førersædet, hvorefter du fører den anden ende over til dørhåndtaget, når du sætter dig i bilen.

Du vil så ikke kunne stige ud af bilen uden at fjerne snoren – hvilket minder dig om, at din øjesten sidder i bilen.

Du kan selv lave denne billige og enkle anordning

5/5 - (1 vote)